• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Dobeles novada domes 2021. gada 26. augusta saistošie noteikumi Nr. 4 "Par Dobeles novada domes 2016. gada 26. maija saistošo noteikumu Nr. 9 "Par licencēto makšķerēšanu Zebrus ezerā" atzīšanu par spēku zaudējušiem". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 23.09.2021., Nr. 184 https://www.vestnesis.lv/op/2021/184.12

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Dobeles novada domes saistošie noteikumi Nr. 5

Par maznodrošinātas mājsaimniecības ienākumu slieksni Dobeles novadā

Vēl šajā numurā

23.09.2021., Nr. 184

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Dobeles novada dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 4

Pieņemts: 26.08.2021.

OP numurs: 2021/184.12

2021/184.12
RĪKI

Dobeles novada domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 2 Pēdējās nedēļas laikā 0 Visi

Dobeles novada domes saistošie noteikumi Nr. 4

Dobelē 2021. gada 26. augustā

Par Dobeles novada domes 2016. gada 26. maija saistošo noteikumu Nr. 9 "Par licencēto makšķerēšanu Zebrus ezerā" atzīšanu par spēku zaudējušiem

APSTIPRINĀTI
ar Dobeles novada domes
2021. gada 26. augusta lēmumu Nr. 77/6
(prot. Nr. 6)

Izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām"
41. panta pirmās daļas 1. punktu

1. Atzīt par spēku zaudējušiem Dobeles novada domes 2016. gada 26. maija saistošos noteikumus Nr. 9 "Par licencēto makšķerēšanu Zebrus ezerā".

2. Saistošie noteikumi stājas spēkā 2022. gada 1. janvārī.

Dobeles novada domes priekšsēdētājs E. Gaigalis

 

Saistošo noteikumu Nr. 4 "Par Dobeles novada domes 2016. gada 26. maija saistošo noteikumu Nr. 9 "Par licencēto makšķerēšanu Zebrus ezerā" atzīšanu par spēku zaudējušiem"
paskaidrojuma raksts

Sadaļas nosaukums

Sadaļas paskaidrojums

1. Projekta nepieciešamības pamatojums Saskaņā ar 2015. gada 24. septembrī apstiprinātajiem Zebrus ezera zivsaimnieciskās ekspluatācijas noteikumiem makšķerēšana ezerā veicama, ievērojot vispārējos makšķerēšanas noteikumus, kā arī var organizēt licencēto makšķerēšanu. Dobeles novada dome ar 2016. gada 31. martā nolēma ieviest licencēto makšķerēšanu Zebrus ezerā un pilnvaroja AS "Latvijas valsts meži" struktūrvienību LVM Rekreācija un medības to organizēt. Savukārt 2016. gada 26. maijā dome apstiprināja saistošos noteikumus Nr. 9 "Par licencēto makšķerēšanu Zebrus ezerā". Licencētās makšķerēšanas organizators ir iesniedzis pašvaldībai priekšlikumu pārtraukt licencēto makšķerēšanu ezerā, jo makšķernieku noslodze ir zema, neatbilst līmenim, kas noteikts Zebrus ezera zivsaimnieciskās ekspluatācijas noteikumos, tādēļ nebūtu papildus jāierobežo makšķernieku skaits. Ministru kabinets 2019. gada 17. decembrī pieņēma jaunus Dabas lieguma "Zebrus un Svētes ezers" individuālās aizsardzības un izmantošanas noteikumus, saskaņā ar kuriem Zebrus ezerā vairs nav spēkā laivu izmantošanas ierobežojumi un ir demontēta ierīkotā laivu bāze. LVM Rekreācija un medības pie Zebrus ezera uztur tūrisma un atpūtas vietu, kas ikvienam apmeklētājam ir pieejama bez maksas un bez paaugstināta komforta pakalpojumiem, tajā skaitā arī laivu nomas iespējām.

Zemkopības ministrija, Pārtikas drošības, dzīvnieku veselības un vides zinātniskais institūts "BIOR", Valsts vides dienests un Dabas aizsardzības pārvalde neiebilst licencētās makšķerēšanas pārtraukšanai Zebrus ezerā. Dabas aizsardzības pārvaldes saskaņojums ir ar nosacījumu, ka AS "Latvijas valsts meži" jāturpina uzturēt un atjaunot sezonas lieguma apzīmējumus Zebrus ezerā pēc licencētās makšķerēšanas izbeigšanas. Zemkopības ministrijas ieteikums ir pārtraukt licencēto makšķerēšanu no 2022. gada 1. janvāra vai 2022. gada 31. marta.

2. Īss projekta satura izklāsts Saistošie noteikumi paredz atzīt par spēku zaudējušiem Dobeles novada domes 2016. gada 26. maija saistošo noteikumu Nr. 9 "Par licencēto makšķerēšanu Zebrus ezerā" ar 2022. gada 1. janvāri.
3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu Nav attiecināms.
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Nav attiecināms.
5. Informācija par administratīvajām procedūrām Nav attiecināms.
6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Nav attiecināms.

Dobeles novada domes priekšsēdētājs E. Gaigalis

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!