• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Rīgas domes 1998. gada 19. augusta rīkojums Nr. 575-r "Par "Noteikumu par kārtību, kādā veicamas karstā un aukstā ūdens skaitītāju pārbaudes Rīgā" apstiprināšanu". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.08.1998., Nr. 243/244 https://www.vestnesis.lv/ta/id/32611

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Bankas ziņas

Vēl šajā numurā

25.08.1998., Nr. 243/244

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Rīgas dome

Veids: rīkojums

Numurs: 575-r

Pieņemts: 19.08.1998.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

PAŠVALDĪBĀS

Rīgas Dome

Rīkojums Nr.575–r

Rīgā 1998.gada 19.augustā

Par "Noteikumu par kārtību,

kādā veicamas karstā un aukstā ūdens

skaitītāju pārbaudes Rīgā" apstiprināšanu

Lai noteiktu vienotu kārtību, kādā pārbaudāmi uzstādītie karstā un aukstā ūdens skaitītāji Rīgā, kā arī lai nodrošinātu spēkā esošo noteikumu par karstā un aukstā ūdens skaitītāju uzstādīšanu un lietošanu Rīgā izpildi:

1.

Apstiprināt "Noteikumus par kārtību, kādā veicamas karstā un aukstā ūdens skaitītāju pārbaudes Rīgā".

2.

Lai varētu veikt ūdens skaitītāju derīguma termiņa kontroli, Rīgas pašvaldības dzīvojamo māju valdītājiem līdz 31.12.1998. izveidot datu bāzi par valdījumā esošajās ēkās uzstādītajiem karstā un aukstā ūdens skaitītājiem, bet Rīgas Domes Komunālajam departamentam — datu bāzi par ūdens skaitītājiem, kuri uzstādīti saskaņā ar Rīgas Domes priekšsēdētāja 16.06.1998. rīkojumu Nr.428–r "Par ūdens skaitītāju uzstādīšanas kārtību Rīgas maznodrošināto iedzīvotāju dzīvokļos".

3.

Rīgas Domes Informācijas dienestam nodrošināt 1.punktā minēto noteikumu publicēšanu laikrakstos "Latvijas Vēstnesis" un "Rīgas Balss".

4.

Lēmuma izpildi kontrolēt Rīgas Domes Komunālo un dzīvokļu jautājumu komitejai.

Domes priekšsēdētājs A.Bērziņš

 

Noteikumi par kārtību,

kādā veicamas karstā un aukstā ūdens

skaitītāju pārbaudes Rīgā

1.

Noteikumi nosaka vienotu kārtību, kādā pārbaudāmi karstā un aukstā ūdens skaitītāji, kuri uzstādīti un tiek lietoti saskaņā ar spēkā esošajiem noteikumiem par karstā un aukstā ūdens skaitītāju uzstādīšanu un lietošanu Rīgā.

2.

Noteikumi attiecas uz dzīvokļu īrniekiem, īpašniekiem un nomniekiem Rīgas pašvaldības dzīvojamās mājās (turpmāk — ūdens patērētāji) un šo māju īpašniekiem (valdītājiem). Noteikumi var tikt izmantoti arī valsts īpašumā, kooperatīvajā īpašumā un privātīpašumā esošajos namos.

3.

Ūdens skaitītāja īpašnieks ir atbildīgs par skaitītāja atkārtotās pārbaudes veikšanu par saviem līdzekļiem, bet ūdens patērētāji — par ūdens skaitītāju saglabāšanu un pareizu lietošanu.

4.

Ūdens skaitītāju atkārtotās pārbaudes veic Latvijas Nacionālais standartizācijas un metroloģijas centrs vai Latvijas Nacionālā standartizācijas un metroloģijas centra noteiktā kārtībā akreditētas laboratorijas.

5.

Atbildība par 4.punktā minēto akreditēto laboratoriju veiktajām ūdens skaitītāju pārbaudēm paliek Latvijas Nacionālā standartizācijas un metroloģijas centra pārziņā.

6.

Rīgas pašvaldības dzīvojamo māju īpašnieki (valdītāji) veic savā valdījumā esošajās ēkās uzstādīto ūdens skaitītāju derīguma termiņa kontroli un mēnesi pirms ūdens skaitītāja derīguma termiņa beigām par to informē ūdens skaitītāja īpašnieku.

7.

Ja ūdens skaitītāja īpašnieks atkārtoto ūdens skaitītāja pārbaudi nav veicis laikus, šā skaitītāja rādījumi netiek ņemti vērā un maksājumi jāveic atbilstoši noteiktajai kārtībai, kādā par patērēto ūdeni tiek maksāts dzīvokļos bez ūdens skaitītājiem.

Domes priekšsēdētājs A.Bērziņš

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!