• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta Komitejas 24.augusta sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.08.1998., Nr. 243/244 https://www.vestnesis.lv/ta/id/32606

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Republikas Satversmes tiesas lēmums

Par Ministru kabineta iesniegto pieteikumu par lietas ierosināšanu

Vēl šajā numurā

25.08.1998., Nr. 243/244

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

VALDĪBĀ

Ministru kabineta Komitejas 24.augusta sēdē

Akceptēts likumprojekts "Augu aizsardzības likums". Likumprojekta mērķis ir reglamentēt fizisko un juridisko personu darbību augu aizsardzības jomā, kas nepieļautu kaitīgo organismu ievešanu, ieviešanos un izplatīšanos valsts teritorijā, kā arī panākt, lai veicamie augu aizsardzības pasākumi un lietotie augu aizsardzības līdzekļi nelabvēlīgi neietekmētu cilvēku un dzīvnieku veselību, kā arī vidi un novērstu pesticīdu atlieku uzkrāšanos saražotajā produkcijā, augsnē un ūdenī virs pieļautajām normām.

Akceptēts noteikumu projekts "Grozījumi Ministru kabineta 1996.gada 3.decembra noteikumos nr.444 "Noteikumi par licences maksas aprēķināšanu energoapgādes uzņēmumiem (uzņēmējsabiedrībām)"", kuri paredz noteikt, ka energoapgādes uzņēmumi maksā licences maksu tikai par siltumenerģijas sadali gadījumos, kad Energoapgādes regulēšanas padome iesniedz kopēju ekskluzīvu licenci siltumenerģijas pārvadei un sadalei.

Akceptēts noteikumu projekts "Vienošanās par ražošanas specializāciju, kas atbrīvotas no Konkurences likumā noteiktā vienošanās aizlieguma", kurš sagatavots saskaņā ar Konkurences likuma 15.panta ceturto daļu. Noteikumi reglamentēs atsevišķu uzņēmumu vienošanos — savstarpējos līgumus, saskaņotu darbību, kā arī uzņēmumu apvienību lēmumus par ražošanas specializāciju, kas tiek atbrīvotas no Konkurences likuma 15.panta pirmajā daļā minētā vienošanās aizlieguma, ievērojot minētā likuma panta otro daļu, un ja tās atbilst noteikumos izvirzītajām prasībām.

Akceptēts rīkojuma projekts "Par institūciju pilnvarošanu degvielas atbilstības novērtēšanai", kas paredz degvielas atbilstības novērtēšanai pilnvarot kompetentu institūciju — bezpeļņas organizāciju valsts uzņēmumu "Latvijas sertifikācijas centrs".

Akceptēts noteikumu projekts "Noteikumi par dzelzceļa pārbrauktuvju un pāreju ierīkošanu, aprīkošanu, apkalpošanu un slēgšanu", kuri izstrādāti saskaņā ar 1998.gada 1.aprīlī pieņemtā Dzelzceļa likuma 20.panta septīto daļu.

Akceptēts noteikumu projekts "Dzelzceļa satiksmes negadījumu izmeklēšanas kārtība", kuri noteiks dzelzceļa satiksmes negadījumu vienotu izmeklēšanas kārtību un uzskaiti. Šie noteikumi neattiecas uz darbā notikušo nelaimes gadījumu izmeklēšanu un uzskaiti.

Akceptēti likumprojekti: "Par Protokolu par Čikāgas 1944.gada Konvencijas par starptautisko civilo aviāciju četrvalodīgā teksta autentiskumu"; "Par Latvijas Republikas pievienošanos 1977.gada Protokolam par grozījumiem Konvencijā par starptautisko civilo aviāciju"; "Par Latvijas Republikas pievienošanos 1980.gada Protokolam par grozījumiem Konvencijā par starptautisko civilo aviāciju"; "Par 1984.gada Protokolu par grozījumiem Konvencijā par starptautisko civilo aviāciju"; "Par Latvijas Republikas pievienošanos Protokolam par grozījumiem Konvencijas par starptautisko civilo aviāciju 50.panta "a" punktā"; "Par Latvijas Republikas pievienošanos Protokolam par grozījumiem Konvencijas par starptautisko civilo aviāciju 56.pantā".

Akceptēts likumprojekts "Grozījumi likumā "Par vārda, uzvārda un tautības ieraksta maiņu", kā arī grozījumu projekts Ministru kabineta 1995.gada 20.jūnija noteikumos nr.157 "Noteikumi par Latvijas pilsonības zaudēšanas un tās atjaunošanas dokumentēšanas kārtību", grozījumu projekts Ministru kabineta 1997.gada 28.novembra noteikumos nr.362 "Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes nolikums" un grozījumu projekts Ministru kabineta 1995.gada 21.novembra noteikumos nr.351 "Naturalizācijas pārvaldes nolikums", kuri izdarīti sakarā ar to, ka Ministru kabineta akceptētajā koncepcijā par pilsonības un imigrācijas dienestu attīstību paredzēts, ka, sākot ar 1999.gada 1.janvāri, no Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes Naturalizācijas pārvalde pārņems divas funkcijas — pilsonības zaudēšanas, atņemšanas un atjaunošanas jautājumu izskatīšanas funkciju un ziņu aktualizēšanu Iedzīvotāju reģistrā par personu piederību Latvijas pilsonībai.

Akceptēts likumprojekts "Grozījumi likumā "Par zemes dzīlēm"", kurš sagatavots atbilstoši Valdības deklarācijas punktam, kurā noteikti uzdevumi naftas izpētes un ieguves licencēšanas uzsākšanai.

Valdības preses departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!