• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Jelgavas pilsētas dome
Republikas pilsētas domes publicē saistošos noteikumus un to paskaidrojuma rakstu. Saistošie noteikumi stājas spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas, ja tajos nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš.

Pirms republikas pilsētas domes vēlēšanām republikas pilsētu vēlēšanu komisijas publicē reģistrētos deputātu kandidātu sarakstus, pēc vēlēšanām – informāciju par pilsētas domē ievēlētajiem deputātiem.

TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Jelgavas pilsētas domes 2021. gada 22. jūlija saistošie noteikumi Nr. 21-16 "Grozījumi Jelgavas pilsētas pašvaldības 2015. gada 12. novembra saistošajos noteikumos Nr. 15-18 "Sadzīves atkritumu apsaimniekošana Jelgavas pilsētas administratīvajā teritorijā"". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 10.09.2021., Nr. 175 https://www.vestnesis.lv/op/2021/175.14

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Jelgavas pilsētas domes lēmums Nr. 13/61

Par Jelgavas valstspilsētas pašvaldības 2021. gada 22. jūlija saistošo noteikumu Nr. 21-16 "Grozījumi Jelgavas pilsētas pašvaldības 2015. gada 12. novembra saistošajos noteikumos Nr. 15-18 "Sadzīves atkritumu apsaimniekošana Jelgavas pilsētas administratīvajā teritorijā"" precizēšanu

Vēl šajā numurā

10.09.2021., Nr. 175

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Jelgavas pilsētas dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 21-16

Pieņemts: 22.07.2021.

OP numurs: 2021/175.14

2021/175.14
RĪKI

Jelgavas pilsētas domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 1 Pēdējās nedēļas laikā 0 Visi

Šī publikācija ir precizēta.
Precizējums: OP 2021/175.15

Jelgavas valstspilsētas pašvaldības saistošie noteikumi Nr. 21-16

Jelgavā 2021. gada 22. jūlijā (prot. Nr. 12, 1. p.)

Grozījumi Jelgavas pilsētas pašvaldības 2015. gada 12. novembra saistošajos noteikumos Nr. 15-18 "Sadzīves atkritumu apsaimniekošana Jelgavas pilsētas administratīvajā teritorijā"

Izdoti saskaņā ar Atkritumu apsaimniekošanas likuma
8. panta pirmās daļas 3. punktu un 39. panta pirmo daļu

Izdarīt Jelgavas pilsētas pašvaldības 2015. gada 12. novembra saistošajos noteikumos Nr. 15-18 "Sadzīves atkritumu apsaimniekošana Jelgavas pilsētas administratīvajā teritorijā" (turpmāk – Saistošie noteikumi) (Latvijas Vēstnesis 2015, 232. nr.) šādus grozījumus:

1. Izteikt Saistošo noteikumu nosaukumu šādā redakcijā:

"Sadzīves atkritumu apsaimniekošana Jelgavas valstspilsētas administratīvajā teritorijā".

2. Aizstāt Saistošajos noteikumos vārdu "pilsēta" ar vārdu "valstspilsēta" attiecīgajā locījumā.

3. Papildināt ar 11.4. apakšpunktu šādā redakcijā:

"11.4. kuram noslēgts līgums ar atkritumu apsaimniekotāju par sadzīves atkritumu apsaimniekošanu, nepieciešamības gadījumā piesaka lielgabarīta atkritumu izvešanu līdz 5 vienībām, izņemot daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas."

4. Papildināt 18. punktu aiz vārdiem "Mazgabarītu konteineri" ar vārdiem ", kā arī lielgabarīta atkritumi", aiz vārdiem "kā arī pēc atkritumu savākšanas" ar vārdiem "mazgabarīta konteineri".

5. Izteikt 21. punktu šādā redakcijā:

"21. Maksu par sadzīves atkritumu apsaimniekošanu veido maksa par sadzīves atkritumu savākšanu, pārvadāšanu, pārkraušanu, šķirošanu un citām normatīvajos aktos noteiktajām darbībām, ko veic pirms atkritumu reģenerācijas un kas samazina apglabājamo atkritumu apjomu, par uzglabāšanu, dalītās atkritumu savākšanas, pārkraušanas un šķirošanas infrastruktūras objektu uzturēšanu atbilstoši līgumam, kuru noslēgusi pašvaldība un atkritumu apsaimniekotājs.".

6. Aizstāt 22. punktā skaitli un vārdu "1. jūlijam" ar skaitli un vārdu "30. jūnijam".

7. Svītrot 38. punktā vārdus " u.c., kā arī daudzdzīvokļu dzīvojamo māju".

Jelgavas valstspilsētas domes priekšsēdētājs A. Rāviņš

 

Jelgavas valstspilsētas pašvaldības 2021. gada 22. jūlija saistošo noteikumu Nr. 21-16 "Grozījumi Jelgavas pilsētas pašvaldības 2015. gada 12. novembra saistošajos noteikumos Nr. 15-18 "Sadzīves atkritumu apsaimniekošana Jelgavas pilsētas administratīvajā teritorijā""
paskaidrojuma raksts

Paskaidrojuma raksta sadaļas

Norādāmā informācija

1. Īss projekta satura izklāsts Saskaņā ar Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likuma 8. panta trešo daļu no 2021. gada 1. jūlija Jelgavas pilsētai ir noteikts valstspilsētas statuss, sakarā ar minēto Jelgavas pilsētas pašvaldības 12.11.2015. saistošajos noteikumos Nr. 15-18 "Sadzīves atkritumu apsaimniekošana Jelgavas pilsētas administratīvajā teritorijā" (turpmāk – Saistošie noteikumi) tiek veikti redakcionāli grozījumi attiecībā uz pilsētas statusu, tai skaitā tiek veikti grozījumi saistošo noteikumu nosaukumā, aizstājot vārdu "pilsēta" ar vārdu "valstspilsēta".

Saistošie noteikumi papildināti ar 11.4. apakšpunktu, nosakot kārtību lielgabarīta atkritumu izvešanai līdz 5 vienībām, izņemot daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas.

Ievērojot Atkritumu apsaimniekošanas likuma 39. panta pirmās daļas nosacījumus tiek grozīts Saistošo noteikumu 21. punkts, izslēdzot no atkritumu apsaimniekošanas maksas sastāvdaļas sabiedrisko pakalpojumu regulatora apstiprināto tarifu par sadzīves atkritumu apglabāšanu atkritumu poligonā un dabas resursa nodokli par atkritumu apglabāšanu, jo tarifs par sadzīves atkritumu apglabāšanu atkritumu poligonā un dabas resursa nodokli neietilpst pašvaldības kompetencē.

2. Projekta nepieciešamības pamatojums Noteikumi nepieciešami sakarā ar izmaiņām normatīvajos aktos.
3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu Nav.
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Nav.
5. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz administratīvajām procedūrām Mainoties sabiedrisko pakalpojumu regulatora apstiprinātajam tarifam par sadzīves atkritumu apglabāšanu atkritumu poligonā un dabas resursa nodoklim par atkritumu apglabāšanu, Jelgavas valstspilsētas domei nebūs jāveic grozījumi lēmumā par apstiprināto atkritumu apsaimniekošanas maksu.
6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Nav notikušas.

Jelgavas valstspilsētas domes priekšsēdētājs A. Rāviņš

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!