• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tās barikāžu dienas nav tikai pagātne, tās ir arī apliecinājums nākotnei (turpinājums). Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.08.1998., Nr. 243/244 https://www.vestnesis.lv/ta/id/32595

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Konkursi

Vēl šajā numurā

25.08.1998., Nr. 243/244

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tās barikāžu dienas nav tikai pagātne,

tās ir arī apliecinājums nākotnei

Rīgā 21.augustā notika Barikāžu fonda rīkotais atceres pasākums

Valsts prezidents Guntis Ulmanis:

BAR2.JPG (13784 BYTES)

Svinīgajā atceres pasākumā piedalījās bijušais Tautas frontes vadītājs Romualds Ražuks, Saeimas deputāts Ziedonis Čevers, Rīgas Domes priekšsēdētājs Andris Bērziņš Foto: Māris Kaparkalējs, "LV"

Šodien atcerēsimies tos, kuri par neatkarības ideju samaksāja ar savu dzīvību... Viņiem nav lemts redzēt šodienas Latviju. Mums jāparāda viņiem, ka spējam attīstīt un tālāk veidot savu valsti.

Latvijas valsts, nākot pa Dziesmotās revolūcijas ceļu, cauri barikādēm apliecināja, ka tās vērtības sakņojas dziļi tautas kultūrā, valodā un nacionālajā pašapziņā. Šīs vērtības prata novērtēt arī citu tautību cilvēki Latvijā. Tas modināja arī viņu nacionālo pašapziņu. Daudzi no viņiem savu pašapziņu saistīja ar neatkarīgas Latvijas ideju. Un arī šodien ar pašapziņu veidojama demokrātiska un ekonomiski plaukstoša valsts. Ar lielu ticību savai idejai un tās piepildījumam.

Janvāra barikādes man kļuvušas par simbolu tam, ka panākams tas, par ko esam pārliecināti. Barikādes man ir simbols vienotības nenovērtējamajam spēkam.

Vienotība tajās dienās radīja drošības sajūtu. Arī šodien drošība meklējama vienotībā. Vienotībā ar citām demokrātiskajām valstīm Eiropā un pasaulē, vienotībā pašā valstī. Vienotībā par galvenajiem valsts un tās attīstības principiem. Šodien neticība sev un saviem līdzcilvēkiem var uzcelt barikādes mūsu pašu starpā. Ar darbu —likumu, mācību programmu izstrādi —, avansā dodot vien uzticēšanos, varam panākt un mums ir jāpanāk, ka visi neatkarīgās Latvijas bērni prot valsts valodu un tajā runā. Viņiem visiem kopā tālāk veidojama Latvijas valsts.

Viens no mūsu stingrākajiem balstiem Latvijas attīstībā un stiprināšanā ir izglītība. Un tai šodien pievēršama īpaša uzmanība. Barikāžu laikā inteliģencei — skolotājiem, zinātniekiem — bija būtiska loma neatkarības atgūšanā. Šodien tās darbs nav pietiekami novērtēts. Izglītībai veltāma īpaša vērība, jo no tās kvalitātes atkarīga arī Latvijas izaugsme. Izglītības problēmām valstī šobrīd tiek un arī turpmāk tiks veltīta arī prezidenta uzmanība.

Latvija septiņos gados ir sasniegusi daudz. Taču vēl tālu priekšā tas laiks, kad katrs izjutīs labklājību savās mājās, drošību par sevi, ģimeni un savu mantu.

Vēl priekšā tas laiks, kad starp sabiedrību un politiķiem Latvijā būs ciešs dialogs. Kad būs pietiekami plašas diskusijas ar sabiedrību pirms būtisku lēmumu pieņemšanas.

Tomēr esmu pārliecināts, ka barikāžu dienu vienotība nav dokumentēta tikai fotogrāfijās un arhīva materiālos. Jo vienotība nav pilnīga vienprātība.

Arī šī ekspozīcija liecina, ka vienotība ir viena mūsu vērtība, ko vēlamies atgādināt sev un parādīt bērniem. Tas ir liels un vajadzīgs darbs, kas paveikts, veidojot šo izstādi. Jo tā apliecina, ka barikāžu dienas nav tikai pagātne, bet gan arī apstiprinājums nākotnei.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!