• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Saldus novada domes 2021. gada 30. jūlija saistošie noteikumi Nr. 31 "Par vienreizēju bērna piedzimšanas pabalstu Saldus novadā". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 30.08.2021., Nr. 166 https://www.vestnesis.lv/op/2021/166.16

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Saldus novada domes saistošie noteikumi Nr. 32

Par Brocēnu novada pašvaldības domes 2019. gada 27. jūnija saistošo noteikumu Nr. 5 "Par papildu materiālo palīdzību Brocēnu novadā" atzīšanu par spēku zaudējušiem

Vēl šajā numurā

30.08.2021., Nr. 166

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Saldus novada dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 31

Pieņemts: 30.07.2021.

OP numurs: 2021/166.16

2021/166.16
RĪKI

Saldus novada domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 16 Pēdējās nedēļas laikā 0 Visi

Saldus novada domes saistošie noteikumi Nr. 31

Saldū 2021. gada 30. jūlijā

Par vienreizēju bērna piedzimšanas pabalstu Saldus novadā

Pieņemti ar Saldus novada domes
2021. gada 30. jūlija ārkārtas sēdes lēmumu
(prot. Nr. 15, 14. §)

Izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām"
43. panta trešo daļu

1. Saistošie noteikumi nosaka personas, kurām ir tiesības saņemt vienreizēju bērna piedzimšanas pabalstu (turpmāk – pabalsts), pabalsta apmēru, piešķiršanas un izmaksas kārtību Saldus novadā.

2. Pabalsta mērķis ir sniegt materiālu atbalstu jaundzimušā vajadzību nodrošināšanai.

3. Pabalsta pieprasījumus izskata un lēmumu pieņem Saldus novada Dzimtsarakstu nodaļa, pabalstu izmaksā Saldus novada pašvaldības Administrācija.

4. Pabalsta apmērs ir 200,00 euro par katru bērnu.

5. Tiesības saņemt pabalstu ir bērna likumiskajam pārstāvim, kurš ir Latvijas Republikas pilsonis, nepilsonis vai ārzemnieks, ja bērna likumiskajam pārstāvim ne mazāk kā pēdējos sešus mēnešus pirms bērna piedzimšanas, kā arī jaundzimušajam no dzimšanas brīža, pamata dzīvesvieta ir deklarēta Saldus novada administratīvajā teritorijā.

6. Pabalsts tiek piešķirts bez ģimenes materiālās situācijas izvērtēšanas.

7. Lai saņemtu pabalstu, pabalsta pieprasītājs Saldus novada Dzimtsarakstu nodaļā iesniedz iesniegumu.

8. Ja pabalstu pieprasa jaundzimušā bērna aizbildnis, pabalsta pieprasītājs papildus iesniedz bāriņtiesas lēmumu par aizbildnības nodibināšanu (ja lēmums nav Saldus novada pašvaldības rīcībā).

9. Ja bērna piedzimšanas fakts reģistrēts ārvalstīs, pabalsta pieprasītājs papildus iesniedz ārvalsts kompetentās institūcijas izsniegtu dokumentu par bērna piedzimšanas fakta reģistrāciju (ja dokuments par bērna piedzimšanas fakta reģistrāciju sastādīts svešvalodā, nepieciešams pievienot normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā apliecinātu tulkojumu valsts valodā).

10. Pabalstu var pieprasīt sešu mēnešu laikā no bērna piedzimšanas dienas.

11. Pabalstu nepiešķir gadījumos, ja jaundzimušais ir ievietots valsts, pašvaldības vai nevalstisko organizāciju bērnu ilgstošas sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas institūcijā un ir pilnā tās apgādībā.

12. Lēmumu par pabalsta piešķiršanu vai atteikumu piešķirt pabalstu Saldus novada Dzimtsarakstu nodaļa pieņem viena mēneša laikā no visu pieprasīto dokumentu iesniegšanas brīža, pamatojoties uz iesniegtajiem dokumentiem un pārbaudot valsts un pašvaldības datu reģistros pieejamās ziņas par jaundzimušo un viņa vecākiem.

13. Saldus novada Dzimtsarakstu nodaļa informē personu par pieņemto lēmumu, atteikuma gadījumā personu informē rakstiski piecu darba dienu laikā par atteikuma iemeslu, lēmuma apstrīdēšanas termiņu un kārtību.

14. Pabalsts tiek izmaksāts no Saldus novada Dzimtsarakstu nodaļas budžeta līdzekļiem un tiek ieskaitīts pabalsta pieprasītāja norādītajā kredītiestādes kontā 10 darba dienu laikā no lēmuma spēkā stāšanās dienas.

15. Saldus novada Dzimtsarakstu nodaļas pieņemto lēmumu var apstrīdēt Saldus novada domes administratīvo aktu strīdu izskatīšanas komisijā (Striķu iela 3, Saldus, Saldus nov., LV-3801).

16. Par bērnu, kurš ir dzimis sešu mēnešu laikā pirms šo saistošo noteikumu spēkā stāšanās un par kuru nav izmaksāts "Vienreizējs pabalsts ģimenei sakarā ar bērna piedzimšanu" saskaņā ar Saldus novada domes 2013. gada 24. janvāra saistošo noteikumu Nr. 6 "Par vienreizēju pabalstu ģimenei sakarā ar bērna piedzimšanu" nosacījumiem, tiek izmaksāts vienreizējs bērna piedzimšanas pabalsts saskaņā ar šiem noteikumiem.

17. Par bērnu, kurš ir dzimis sešu mēnešu laikā pirms šo saistošo noteikumu spēkā stāšanās un par kuru nav izmaksāts pabalsts "Dāvana jaundzimuša bērna ģimenei" saskaņā ar Brocēnu novada pašvaldības domes 2019. gada 23. maija saistošo noteikumu Nr. 5 "Par papildu materiālo palīdzību Brocēnu novadā" nosacījumiem, tiek izmaksāts vienreizējs bērna piedzimšanas pabalsts saskaņā ar šiem noteikumiem.

18. Atzīt par spēku zaudējušiem Saldus novada domes 2013. gada 24. janvāra saistošos noteikumus Nr. 6 "Par vienreizēju pabalstu ģimenei sakarā ar bērna piedzimšanu".

Saldus novada domes priekšsēdētājs M. Zusts

 

Paskaidrojuma raksts
saistošiem noteikumiem Nr. 31 "Par vienreizēju bērna piedzimšanas pabalstu Saldus novadā"

Īss projekta satura izklāsts Noteikumi nosaka personas, kurām ir tiesības saņemt vienreizēju bērna piedzimšanas pabalstu, pabalsta apmēru, piešķiršanas un izmaksas kārtību Saldus novadā.
Projekta nepieciešamības pamatojums Sniegt finansiālu atbalstu ģimenēm, kurās ir jaundzimušais.
Plānotā projekta ietekme uz pašvaldības budžetu Finanšu līdzekļi izvērtēti, plānojot Saldus novada Dzimtsarakstu nodaļas 2021. gada budžetu.
Uzņēmējdarbības vide pašvaldības teritorijā Nav attiecināms.
Administratīvās procedūras un konsultācijas ar privātpersonām Saistošos noteikumus sagatavoja Saldus novada Dzimtsarakstu nodaļas speciālisti, tie apspriesti un atbalstīti domes deputātu vadības sanāksmē.

Saldus novada domes priekšsēdētājs M. Zusts

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!