• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ķekavas novada domes 2021. gada 1. jūlija saistošie noteikumi Nr. 15/2021 "Noteikumi par Ķekavas novada simbolikas izmantošanu". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 24.08.2021., Nr. 162 https://www.vestnesis.lv/op/2021/162.6

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ķekavas novada domes saistošie noteikumi Nr. 17/2021

Mājas (istabas) dzīvnieku turēšanas noteikumi Ķekavas novadā

Vēl šajā numurā

24.08.2021., Nr. 162

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ķekavas novada dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 15/2021

Pieņemts: 01.07.2021.

OP numurs: 2021/162.6

2021/162.6
RĪKI

Ķekavas novada domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 2 Pēdējās nedēļas laikā 1 Visi

Ķekavas novada domes saistošie noteikumi Nr. 15/2021

Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā  2021. gada 1. jūlijā

Noteikumi par Ķekavas novada simbolikas izmantošanu

Apstiprināti ar Ķekavas novada domes 2021. gada 1. jūlija
ārkārtas sēdes lēmumu Nr. 7 (prot. Nr. 2/2021)

Precizēti ar Ķekavas novada domes 2021. gada 18. augusta
sēdes lēmumu Nr. 22 (prot. Nr. 9/2021)

Izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām"
43. panta trešo daļu

I. Vispārīgie jautājumi

1. Saistošie noteikumi (turpmāk – Noteikumi) nosaka Ķekavas novada simbolikas (turpmāk tekstā – Simbolika) lietošanas un atļaujas par tās lietošanu saņemšanas kārtību.

2. Simbolika ir:

2.1. Ķekavas novada ģerbonis, Baldones pilsētas ģerbonis, Baložu pilsētas ģerbonis, Ķekavas pagasta ģerbonis, Daugmales pagasta ģerbonis (Simbolikas grafiskais attēls un apraksts pielikumā);

2.2. Ķekavas novada karogs, Baložu pilsētas karogs, Ķekavas pagasta karogs, Daugmales pagasta karogs (Simbolikas grafiskais attēls un apraksts pielikumā);

2.3. Ķekavas novada logotips ar saukli "Augam" vai saukli "Radām" (Simbolikas grafiskais attēls un apraksts pielikumā).

II. Simbolikas lietošana

3. Ķekavas novada pašvaldībai ir ekskluzīvas tiesības izmantot Simboliku.

4. Simboliku drīkst lietot Ķekavas novada dome, Ķekavas novada pašvaldības iestādes, struktūrvienības un Ķekavas novada pašvaldības kapitālsabiedrības uz veidlapām, zīmogos, stūra spiedogos, iespieddarbos, uz izdevumu vākiem un titullapām, atzinības un goda rakstiem, diplomiem, apliecībām, vizītkartēm un citiem oficiāliem dokumentiem, izkārtnēm, izvietošanai pie šo organizāciju ēkām, dienesta telpām, dienesta telpās un uz šīm iestādēm piederošajiem transportlīdzekļiem.

5. Lai veicinātu Ķekavas novada atpazīstamību Latvijā un ārpus tās, Ķekavas novada dome, Ķekavas novada pašvaldības iestādes, struktūrvienības un Ķekavas novada pašvaldības kapitālsabiedrības papildus drīkst lietot arī Noteikumu 2.3. punktā minēto Simboliku drukas un reprezentācijas materiālos, publikācijās, tostarp, reklāmās un sludinājumos, prezentācijās, interneta vietnes un sociālo tīklu kontu vizualizācijai, iekštelpu noformēšanai un publisko pasākumu norises vietās, vides objektos, kā arī objektos, ja pašvaldība ir oficiālais pasākuma atbalstītājs.

6. Fiziskas un juridiskas personas, izņemot politiskās partijas, drīkst lietot Noteikumu 2.3. punktā minēto Simboliku bez saskaņošanas nekomerciāliem mērķiem un gadījumos, kad Simboliku atveido mācību nolūkos, bibliotēkās, muzejos un arhīvos, kā arī informatīviem mērķiem.

7. Fiziskām un juridiskām personām, izņemot Ķekavas novada pašvaldību un Ķekavas novada domi, aizliegts lietot Ķekavas novada Simbolikas attēlu kā preču vai pakalpojuma zīmi.

8. Noteikumu 2.3. punktā minētās Simbolikas lietošana komerciāliem mērķiem un citos gadījumos, kas nav noteikti Noteikumos, ir atļauta tikai pēc Simbolikas lietošanas atļaujas saņemšanas.

III. Atļaujas par simbolikas lietošanu saņemšanas kārtība

9. Simbolikas lietošanas atļauju, pamatojoties uz Ķekavas novada pašvaldības Simbolikas komisijas (turpmāk – Simbolikas komisija) lēmumu, izsniedz Simbolikas komisija.

10. Simbolikas lietošanas atļaujas saņemšanai persona iesniedz iesniegumu Ķekavas novada pašvaldības Centrālās administrācijas Klientu apkalpošanas centros vai elektroniski, ja tas normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā ir parakstīts ar elektronisko parakstu, nosūtot uz Ķekavas novada pašvaldības oficiālo e-pasta adresi. Iesniegumā norāda:

10.1. iesniedzēja vārdu, uzvārdu (juridiskai personai – nosaukumu, reģistrācijas numuru un pilnvarotās vai paraksttiesīgās personas vārdu, uzvārdu) adresi, kontaktinformāciju – tālruni, e-pasta adresi;

10.2. Simbolikas lietošanas mērķa un formas aprakstu;

10.3. izstrādājuma nosaukumu, uz kura Simbolika tiks lietota;

10.4. ziņas par plānotajiem ražošanas (izgatavošanas) apjomiem un ziņas par laika periodu, kurā plānots ražot (izgatavot) izstrādājumu.

11. Noteikumu 10. punktā minētajam iesniegumam pievienojama krāsaina izstrādājuma skice vai etalonmodeļa paraugs.

12. Simbolikas komisija ir tiesīga pieprasīt iesniedzējam izgatavot etalonmodeli.

13. Iesniegums par Simbolikas lietošanas atļaujas saņemšanu tiek izskatīts ne vēlāk kā viena mēneša laikā no iesnieguma saņemšanas dienas Ķekavas novada pašvaldībā.

14. Simbolikas komisija izskata iesniegumu un pieņem vienu no šādiem lēmumiem:

14.1. lēmumu par atļauju Simbolikas lietošanai;

14.2. lēmumu par atteikumu izsniegt atļauju Simbolikas lietošanai;

14.3. lēmumu par papildus informācijas pieprasīšanu Noteikumu 14.1. vai 14.2. apakšpunktā minētā lēmuma pieņemšanai.

15. Simbolikas komisija pieņem lēmumu par atteikumu izsniegt atļauju Simbolikas lietošanai, ja:

15.1. Simboliku paredzēts lietot veidā, kas neatbilst Noteikumos noteiktajām prasībām;

15.2. izgatavojamais izstrādājums ir nepiemērots Simbolikas izvietošanai;

15.3. Simbolikas lietošana piedāvātajā veidā var radīt negatīvu iespaidu Ķekavas novada tēlam.

16. Simbolikas lietošanas atļauja tiek izsniegta uz termiņu līdz diviem gadiem.

17. Tirdzniecības vietā, kurā tiek realizēti jebkura veida izstrādājumi ar Simboliku, jāatrodas Simbolikas lietošanas atļaujai. Simbolikas lietotājam pēc kontrolējošo amatpersonu pieprasījuma jāuzrāda Simbolikas lietošanas atļauja.

IV. Lēmuma apstrīdēšanas un pārsūdzēšanas kārtība

18. Simbolikas komisijas lēmumu par atļaujas izsniegšanu vai atteikumu to izsniegt un faktisko rīcību persona normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā var apstrīdēt Ķekavas novada pašvaldībā Gaismas ielā 19 k-9-1, Ķekavā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā, LV-2123. Apstrīdēšanas iesniegumu izskata Ķekavas novada dome.

19. Ķekavas novada domes lēmumu par apstrīdēto administratīvo aktu vai faktisko rīcību var pārsūdzēt Administratīvās rajona tiesas attiecīgajā tiesu namā.

V. Atbildība par administratīviem pārkāpumiem un kompetence administratīvo pārkāpumu procesā

20. Noteikumu izpildi kontrolē un administratīvā pārkāpuma procesu par Noteikumu pārkāpšanu veic Reģionālās pašvaldības policijas amatpersonas un citu valsts iestāžu amatpersonas, kuras ir pilnvarotas to darīt.

21. Lietas par Noteikumu pārkāpumiem izskata Ķekavas novada pašvaldības Administratīvā komisija.

22. Administratīvā atbildība par Noteikumos minēto prasību neievērošanu iestājas normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā un apmērā.

VI. Noslēguma jautājums

23. Ar Noteikumu spēkā stāšanās brīdi spēku zaudē Ķekavas novada pašvaldības 2020. gada 13. februāra saistošie noteikumi Nr. 3/2020 "Noteikumi par Ķekavas novada simbolikas izmantošanu" un Baldones novada domes 2014. gada 30. jūnija saistošie noteikumi Nr. 8 "Par Baldones novada simboliku".

Ķekavas novada domes priekšsēdētājs J. Žilko

 

Pielikums
Ķekavas novada domes 2021. gada 1. jūlija
saistošajiem noteikumiem Nr. 15/2021

Simbolikas grafiskais attēls un apraksts

1. Ķekavas novada ģerbonis

Pamatojoties uz Valsts Heraldikas komisijas atzinumu un Latvijas Republikas Kultūras ministrijas lēmumu, Ķekavas novada ģerbonis apstiprināts 2010. gada 26. augusta Ķekavas novada domes sēdē.

Ķekavas novada ģerboņa heraldiskais apraksts – šķelts no kreisās ar sudraba viļnotu šaurspāri: zils un zaļš; apakšā trīs kreisās spāres veidā liktas zelta astoņstaru zvaigznes.

Krāsas: sudrabs – PANTONE 877C; zelts – PANTONE 873C; zilā – PANTONE 286C; zaļā – PANTONE 341c; melnā – PANTONE black.

2. Daugmales pagasta ģerbonis

Pamatojoties uz Valsts Heraldikas komisijas atzinumu un Latvijas Republikas Kultūras ministrijas lēmumu, Daugmales pagasta ģerbonis apstiprināts 2016. gada 27.oktobra Ķekavas novada domes sēdē.

Daugmales pagasta heraldiskais apraksts – dalīts galvā ar izliektu griezumu: sudrabs un zaļš; apakšējā laukā sudraba ažūra krustasakta.

Krāsas: sudrabs – PANTONE 877C (PANTONE Cool Gray 4C); zaļā – PANTONE 341c; melnā – PANTONE black.

3. Baldones pilsētas ģerbonis

Sudraba laukā sarkana vāvere, ar dabīgas krāsas priežu čiekuru ķepās. Galvā – zilā laukā trīs zelta pilieni. Vāvere ar priežu čiekuru rokā simbolizē Baldones pilsētu kā kūrortpilsētu, kad tajā tika ierīkots sēravots kā strūklaka ar vāverītes skulptūru, no kura izplūda sērūdens. Dziedniecisko sēravotu simbolizē trīs zelta krāsas pilieni. Apstiprināts 1999. gadā.

Krāsas: zelts – PANTONE metallic 8962C, sudrabs – PANTONE solid uncoated 420U, zils – PANTONE solid coated 534C, sarkans – PANTONE solid coated 7621C, brūns – PANTONE solid coated 438C, melns – PANTONE Black.

4. Baložu pilsētas ģerbonis

Baložu pilsētas ģerboņa heraldiskais apraksts – ģerboņa vairoga augšdaļā ir horizontāls dalījums. Vairoga augšdaļā zelta fonā attēlojas trīs zaļas ūdensrožu lapas, bet apakšējā daļā uz zaļa fona attēlota zelta varde. Apstiprināts 1997. gadā.

Krāsas: zelts – PANTONE 873C (PANTONE 131C), zaļā – PANTONE 341C, melnā – PANTONE black.

5. Ķekavas pagasta ģerbonis

Zilā laukā zelta ozollapu vainags; tajā caurvērts pāļa virzienā sudraba zobens ar zelta rokturi. Galvā divas sudraba astoņstaru zvaigznes. Apstiprināts 2009. gadā 27. februārī.

Krāsas: zelts – PANTONE 873C (PANTONE 131C), sudrabs – PANTONE 877C (Pantone Cool Grey 4C); zilā – PANTONE 286C, melnā – PANTONE black.

6. Ķekavas novada karogs

Krāsu dalījums – zils/balts – izvēlēts pamatojoties uz zilo krāsu ģerbonī, simbolizē Daugavu, debesis, tonis mērķtiecīgi izvēlēts gaišāks nekā ģerbonī, lai nenomāktu vai nesaplūstu ar novada ģerboni karoga vidū. Karoga fona dalījuma otra krāsa ir balta – svinīga, reprezentatīva. Zelta krāsā bārkstis piešķir karogam greznumu, pastiprinot tā nozīmību. Horizontālais fonu toņu dalījums izvēlēts, lai novada karogu izceltu starp novada divu pagastu un Baložu pilsētas karogiem.

Krāsas: zelts – PANTONE 873C (PANTONE 131C), sudrabs – PANTONE 877C (Pantone Cool Grey 4C); zaļā – PANTONE 341C, zilā ģerbonī – PANTONE 286C; zilā karogā – 285C, melnā – PANTONE black.

7. Baložu pilsētas karogs

Vertikāls krāsu dalījums – zelts/balts – saskaņoti ar Baložu pilsētas ģerbonī attēloto vardi, bārkstis zelta krāsā piedod svinīgumu.

Krāsas: zelts – PANTONE 873C (PANTONE 131C), zaļā – PANTONE 341C, melnā – PANTONE black.

8. Ķekavas pagasta karogs

Vertikāls krāsu dalījums – zils/balts – saskaņoti ar Ķekavas pagasta ģerboni, zilais tonis mērķtiecīgi izvēlēts gaišāks nekā ģerbonī, lai nenomāktu vai nesaplūstu ar pagasta ģerboni karoga vidū, saglabājot radniecīgu krāsu gammu, bārkstis zelta krāsā piedod svinīgumu.

Krāsas: zelts – PANTONE 873C (PANTONE 131C), sudrabs – PANTONE 877C (Pantone Cool Grey 4C); zilā ģerbonī – PANTONE 286C; zilā karogā – 285C, melnā – PANTONE black.

9. Daugmales pagasta karogs

Vertikāls krāsu dalījums – zaļš/balts – saskaņoti ar Daugmales pagasta ģerboni, zaļais tonis simbolizē pilskalnu līdzīgi kā ģerbonī karoga vidū. Zaļais tonis karoga fonam izvēlēts gaišāks par ģerboņa zaļo, saglabājot radniecīgu krāsu gammu, bārkstis zelta krāsā piedod svinīgumu.

Krāsas: sudrabs – PANTONE 877C (PANTONE Cool Gray 4C); zaļā ģerbonī – PANTONE 341c; zaļā karogā – 321C, melnā – PANTONE black.

10. Ķekavas novada logotips ar saukli "Augam" vai saukli "Radām"

Ķekavas novada grafiskā zīme (logotips) ir divu trijstūru dažādos gaiši zaļā toņos veidots stilizēts Ķ burts, zem kura izvietots uzraksts "ĶEKAVAS NOVADS" un sauklis "AUGAM".

Ķekavas novada uzņēmējiem ir izveidota individuāla grafiskā zīme (logotips), kas sastāv no Ķekavas novada pamatlogotipa un paskaidrojošā vārda "RADĀM".

 

Ķekavas novada domes priekšsēdētājs J. Žilko

 

Paskaidrojuma raksts
saistošajiem noteikumiem Nr. 15/2021 "Noteikumi par Ķekavas novada simbolikas izmantošanu"

Paskaidrojuma raksta sadaļas

Norādāmā informācija

1. Projekta nepieciešamības pamatojums Likuma "Par pašvaldībām" 21. panta pirmās daļas 7. punkts, noteic, ka dome var noteikt pilsētas, novada vai pagasta simboliku, saskaņojot to ar Latvijas Valsts Heraldikas komisiju.

Saistošie noteikumi izstrādāti ar mērķi nostiprināt novada identitāti, un, lai novads būtu atpazīstams pēc simbolikas.

Saistošie noteikumi tiek izdoti, lai noteiktu Ķekavas novada simbolikas lietošanu un atļaujas par tās lietošanu saņemšanas kārtību atbilstoši mūsdienu prasībām un pašvaldības mērķiem.

2. Īss projekta satura izklāsts Noteikumi nepieciešami, lai noteiktu Ķekavas novada simbolikas lietošanas kārtību atbilstoši mūsdienu prasībām un pašvaldības mērķiem. Lai nodrošinātu novada simbolikas pareizu un kvalitatīvu lietošanu, ir nepieciešams ieviest un uzturēt atbildīgu, skaidri saprotamu un viegli administrējamu simbolikas lietošanas kārtību. Noteikumi veicina novada simbolikas izmantošanu, tādējādi veicinot novada atpazīstamību un novadnieku patriotismu.

Atbilstoši Administratīvās atbildības likumam noteiktas saistošajos noteikumos paredzētās administratīvās atbildības normas un naudas sodu apmēri.

3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu Plānotais projekts neietekmē pašvaldības budžetu.
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz sabiedrību un uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Lai veicinātu novada simbolikas izmantošanu suvenīru u.c. izstrādājumu izgatavošanā, novada popularizēšanā, simbolikas lietošanai netiek noteikta nodeva, tādējādi sekmējot uzņēmēju interesi par kvalitatīvu un daudzveidīgu izstrādājumu ražošanu.
5. Informācija par administratīvajām procedūrām Saistošo noteikumu izpildi nodrošinās Ķekavas novada pašvaldība, lēmumu pieņemšanu atļauju lietot simboliku pieņem Ķekavas novada domes Simbolikas komisija, bet izpildes kontroli – Reģionālā pašvaldības policija.
6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Konsultācijas nav notikušas.

Ķekavas novada domes priekšsēdētājs J. Žilko

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!