• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Konkurences padome
Konkurences padome publicē pieņemtos lēmumus par tirgus dalībnieku apvienošanos, par pārkāpuma konstatēšanu un naudas soda uzlikšanu, par tirgus dalībnieku paziņoto vienošanos, par dominējoša stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu u.c.
TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Konkurences padomes 2021. gada 5. augusta lēmums Nr. 23 "Par tirgus dalībnieku apvienošanos". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 12.08.2021., Nr. 154 https://www.vestnesis.lv/op/2021/154.40

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts galvenā pārtikas un veterinārā inspektora rīkojums Nr. 90

Par karantīnas noteikšanu un ierobežojumiem Ludzas novada Briģu pagastā

Vēl šajā numurā

12.08.2021., Nr. 154

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Konkurences padome

Veids: lēmums

Numurs: 23

Pieņemts: 05.08.2021.

OP numurs: 2021/154.40

2021/154.40
RĪKI

Konkurences padomes lēmumi: Šajā laidienā 1 Pēdējās nedēļas laikā 2 Visi

Konkurences padomes lēmums Nr. 23

Rīgā 2021. gada 5. augustā (prot. Nr. 51, 2. §)

Par tirgus dalībnieku apvienošanos

Lieta Nr. KL\2.2-4\21\14
Par SIA "TOLMETS" kopīgas izšķirošas ietekmes iegūšanu pār SIA "ATITA" aktīviem

Konkurences padome (turpmāk – KP) 19.07.2021. saņēma pilno ziņojumu par tirgus dalībnieku apvienošanos (turpmāk – Ziņojums), SIA "TOLMETS" (reģistrācijas numurs 42103022610) iegūstot kopīgu izšķirošu ietekmi pār SIA "ATITA" (reģistrācijas numurs 42403018968).

Izvērtējot Ziņojumā ietverto un KP rīcībā esošo informāciju, KP

konstatēja:

apvienošanās rezultātā SIA "TOLMETS" iegūs kopīgu izšķirošu ietekmi pār SIA "ATITA" aktīviem. Līdz ar to apvienošanās atbilst Konkurences likuma 15. panta pirmās daļas 3. punktam. Ziņojums iesniegts, izmantojot Konkurences likuma 15. panta 2.4 daļā paredzētās tiesības iesniegt ziņojumu par apvienošanos, jo neizpildās Konkurences likuma 15. panta otrajā daļā noteiktie ziņojuma par apvienošanos iesniegšanas kritēriji.

Saskaņā ar Ziņojumā norādīto SIA "TOLMETS" pamatdarbības veidi ir melno un krāsaino metāllūžņu iepirkšana, pārstrāde un tirdzniecība, kā arī savu nekustamo īpašumu, mašīnu un iekārtu iznomāšana citiem metāllūžņu iepirkšanas un otrreizējās pārstrādes uzņēmumiem. Savukārt SIA "ATITA" pamatdarbības veidi ir melno un krāsaino metāllūžņu iepirkšana, otrreizēja pārstrāde un tirdzniecība.

Ņemot vērā iepriekš minēto, apvienošanās ietekmē melno un krāsaino metāllūžņu iepirkšanas, pārstrādes un tirdzniecības tirgu.

Izvērtējot Ziņojumā sniegto un KP rīcībā esošo informāciju, secināms, ka apvienošanās rezultātā būtiski nemainīsies tirgus struktūra, nemazināsies konkurence un neizveidosies vai nenostiprināsies dominējošais stāvoklis nevienā no tirgiem Latvijā, kuros darbojas apvienošanās dalībnieki. Līdz ar to atbilstoši Konkurences likuma 16. panta ceturtajai daļai apvienošanās ir atļaujama.

Ņemot vērā minēto un pamatojoties uz Konkurences likuma 8. panta pirmās daļas 5. punktu, 15. panta pirmās daļas 3. punktu un 16. panta pirmo un ceturto daļu, Konkurences padome

nolēma:

atļaut apvienošanos, SIA "TOLMETS" iegūstot kopīgu izšķirošu ietekmi pār SIA "ATITA" aktīviem.

Saskaņā ar Konkurences likuma 8. panta otro daļu Konkurences padomes lēmumu var pārsūdzēt Administratīvajā apgabaltiesā viena mēneša laikā no lēmuma spēkā stāšanās dienas.

Konkurences padomes priekšsēdētājs J. Gaiķis

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!