• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts prezidents:. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.08.1998., Nr. 237 https://www.vestnesis.lv/ta/id/32499

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Konkursi

Vēl šajā numurā

18.08.1998., Nr. 237

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts prezidents:

— sarunā ar ģenerālprokuroru

Piektdien, 14.augustā, Valsts prezidents Guntis Ulmanis tikās ar ģenerālprokuroru Jāni Skrastiņu. J.Skrastiņš informēja par cēloņiem, kas radījuši pašreizējo situāciju Ģenerālprokuratūrā. J.Skrastiņš runāja par politisko partiju un politiķu attieksmi un izpratni par Ģenerālprokuratūras lomu un vietu valstī. Prezidents bija vienisprātis ar ģenerālprokuroru, ka Saeimai ir jāizanalizē nostādnes par Ģenerālprokuratūru un to atbilstība Ģenerālprokuratūras vietai un lomai demokrātiskā valstī.

Prezidents neapsprieda jautājumu par J.Skrastiņa iesniegumu atbrīvot viņu no ieņemamā amata, uzskatot, ka tas ir paša J.Skrastiņa un Saeimas kompetencē. Valsts prezidents uzskata, ka Saeimai ir jāizanalizē problēmas būtība un tas ļaus objektīvi pieņemt lēmumu par J.Skrastiņa iesniegumu.

Pašreiz saasinātais jautājums par Ģenerālprokuratūru un ģenerālprokuroru ir arī politiskās kultūras jautājums. Ar politiskā spiediena metodēm nedrīkst iejaukties tiesu varā un parlamentam tuvākajā laikā ir jāizanalizē radusies situācija un jāpieņem atbilstoši lēmumi, uzskata Valsts prezidents.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!