• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Apvienotās pasaules koledžas ceļazīmēm. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.08.1998., Nr. 231/232 https://www.vestnesis.lv/ta/id/32433

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Sludinājumi un reklāmas laikrakstā "Latvijas Vēstnesis"

Vēl šajā numurā

12.08.1998., Nr. 231/232

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Apvienotās pasaules koledžas ceļazīmēm

Vakar, 10.augustā, Rīgas Kongresu namā notika Apvienotās pasaules koledžas (UWC) Latvijas nacionālās komitejas 1998./2000. mācību gadu ceļazīmju pasniegšanas ceremonija.

UWC Latvijas nacionālās komitejas priekšsēdētājs Juris Tūns informē, ka šogad no UWC fondiem Latvijas studentiem piešķirtas 5 bezmaksas mācību ceļazīmes studijām Norvēģijas, Honkongas, Indijas, Kanādas un Itālijas koledžās aptuveni 200 000 USD vērtībā.

UWC ir starptautiska kustība, kuras mērķis ir nodrošināt Starptautiskā bakalaurāta (IB) izglītību talantīgiem jauniešiem neatkarīgi no to materiālā stāvokļa, rases, tautības vai reliģiskās pārliecības. Šīs kustības starptautiskie patroni ir bijuši gan lords Mountbattens, gan princis Čārlzs. Šobrīd UWC kustības patrons ir Tūrs Heijerdāls, Starptautiskās padomes prezidents ir Nelsons Mandela un desmit Apvienoto pasaules koledžu prezidente ir Viņas Augstība Jordānijas karaliene Nora al Huseina.

Latvijā UWC kustība aizsākās 1992. gadā, kad pirmais Latvijas students devās ceļā uz Honkongas koledžu. J.Tūns informē, ka UWC stipendiju veidā Latvijai no starptautiskajiem fondiem piesaistījis vairāk nekā USD 500 000. UWC koledžas un vasaras nometnes ir apmeklējuši 25 Latvijas jaunieši no visiem Latvijas novadiem, tai skaitā no Tukuma, Apes, Bauskas, Penkules, Ogres, Lielvārdes, Jūrmalas, Jelgavas, Smiltenes, Valkas, Daugavpils un Rīgas.

UWC Latvijas nacionālā komiteja veic kandidātu atlasi, kā arī finansu līdzekļu piesaistīšanu, lai segtu ceļa, organizatoriskos un stipendijas izdevumus studentu nosūtīšanai divu gadu mācībām. Šogad Latvijas pusei ir nepieciešami USD 14 166, kurus UWC Latvijas nacionālā komiteja cer atrast ar Latvijas uzņēmēju palīdzību.

Sabiedrisko attiecību aģentūra

"RKT–Publicitāte"

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!