• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Beļģija ir ar Latviju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.08.1998., Nr. 231/232 https://www.vestnesis.lv/ta/id/32430

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Beļģija ir ar Latviju (turpinājums)

Vēl šajā numurā

12.08.1998., Nr. 231/232

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Beļģija ir ar Latviju

Vakar noslēdzās Beļģijas Karalistes ārlietu ministra Ērika Dereikes vizīte Rīgā

B2.JPG (14280 BYTES) Turpinot savu oficiālo vizīti mūsu valstī, Beļģijas Karalistes ārlietu ministrs Ēriks Dereike (Erik Derycke) vakar, 11.augustā, tikās ar Ministru prezidentu Guntaru Krastu, Saeimas priekšsēdētāju Alfredu Čepāni, ārlietu ministru Valdi Birkavu un finansu ministru Robertu Zīli, kā arī ar Privatizācijas aģentūras ģenerāldirektoru Jāni Nagli un Latvijas Bankas prezidenta vietnieku Ilmāru Rimšēviču.

Pie Saeimas priekšsēdētāja

BS.JPG (15652 BYTES) Vakar, 11.augustā, Saeimas priekšsēdētājs Alfreds Čepānis tikās ar Belģijas Karalistes ārlietu ministru Ēriku Dereiki.

Saeimas priekšsēdētājs pateicās Belģijas ārlietu ministram par Beļģijas Karalistes atbalstu Latvijai starptautiskajās institūcijās un apliecināja, ka arī Belģija var rēķināties ar Latvijas atbalstu. A.Čepānis uzsvēra, ka Latvijas stratēģiskais mērķis ir iestāšanās Eiropas Savienībā (ES) un NATO. Lai to panāktu, patlaban tiek iestrādātas ES rekomendācijas Latvijas likumdošanas aktos, normalizētas Latvijas un Krievijas attiecības, līdz gada beigām plānots pabeigt tautsaimniecības uzņēmumu privatizāciju.

Informējot viesi par Saeimas pieņemtajiem grozījumiem Pilsonības likumā un patlaban valstī notiekošo parakstu vākšanu par referenduma rīkošanu, A.Čepānis pauda personisko viedokli, ka vajadzīgais parakstu skaits netiks savākts, tādējādi, viņaprāt, kļūs vieglāk risināmas dažas būtiskas nianses attiecībās ar Krieviju.

Saeimas priekšsēdētājs pauda gandarījumu par beļģu stividorkompānijas "Noord Natie N.V." nodomu investēt nozīmīgus līdzekļus Ventspils konteineru terminālā, veidojot kopuzņēmumu ar Ventspils uzņēmumu "SIA Ventplac". Līdz šim beļģu investīciju īpatsvars Latvijā bijis tikai 0,1 procents. Lai intensificētu abu valstu sadarbību, jāsakārto līgumtiesiskās bāzes jūras un gaisa transporta, investīciju aizsardzības un nodokļu jomā, sacīja A.Čepānis.

Belģijas ārlietu ministrs pastāstīja, ka Beļģija veltī daudz uzmanības mazām valstīm, uzskatot, ka to starpā jābūt operatīvai un objektīvai partnerībai. Mazām valstīm, kā Beļģijai un Latvijai, esot jāveido saskanīga politika, lai lielās valstis tās nenomāktu. Patlaban Latvijai ciešāki kontakti izveidojušies ar vienu no Beļģijas reģioniem — Flandriju, bet, pēc ārlietu ministra domām, jāattīsta sadarbība arī ar pārējiem valsts reģioniem. Novērtējot parlamenta lomu demokrātiskā valstī, E.Dereike pauda uzskatu, ka tieši starpparlamentu sakari var sniegt lielu ieguldījumu attiecību uzplauksmē.

Runājot par sadarbību jūras transporta jomā, E.Dereike akcentēja Beļģijas ostu lielās iespējas, kā arī pieredzi, kas varētu noderēt arī Latvijai.

Apliecinot savas valsts atbalstu Latvijai eirointegrācijas procesā, Beļģijas ārlietu ministrs uzsvēra, ka tikai integrētas valstis stiprinās Eiropu.

Saeimas preses dienests

Foto: Māris Kaparkalējs, "LV"

Pie Ministru prezidenta

Ministru prezidents Guntars Krasts vakar, 11.augustā, tikās ar Beļģijas Karalistes ārlietu ministru Ēriku Dereiki (Erik Derycke) .

Sarunu laikā uzsvērta Eiropas mazo valstu sadarbības nozīme, īpaši Eiropas Savienības (ES) paplašināšanās kontekstā.

Latvijas premjerministrs un Beļģijas ārlietu ministrs apmainījās viedokļiem par ES nākotni un izvērtēja procesus, kas saistīti ar ES paplašināšanos.

G.Krasts informēja par ekonomisko reformu gaitu Latvijā un par padarīto pēc pagājušā gada ES Komisijas viedokļa par Latviju.

Ē.Dereike interesējās par Latvijas un Krievijas attiecībām. Komentējot Krievijas un Latvijas attiecības, Latvijas valdības vadītājs uzsvēra, ka Latvijas iesaistīšana ES paplašināšanās sarunās būtu skaidrs signāls Krievijai, ka Latvija vairs nav tās ietekmes zonā, kā arī veicinātu sabiedrības integrācijas procesus Latvijā.

Romāns Meļņiks,

Ministru prezidenta

preses sekretārs

 

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!