• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Zviedrijas ministres. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.08.1998., Nr. 230 https://www.vestnesis.lv/ta/id/32409

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valdība strādā. Un valsts ir stabila

Vēl šajā numurā

11.08.1998., Nr. 230

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Zviedrijas ministres

Šodien, 11.augustā, Rīgā ierodas Zviedrijas sociālo lietu ministre Maija Ingere Klingvāla ( Maj Inger Klingvall ).

Šodien ministre kopā ar labklājības ministru Vladimiru Makarovu viesojas dienas nodarbinātības centrā jauniešiem ar garīgās attīstības problēmām "Cerību māja", kur tiksies arī ar nevalstiskās organizācijas "Rūpju bērns" pārstāvjiem. Zviedrijas valdība ir finansiāli palīdzējusi šī centra tapšanā.

Rīt ministre tiksies ar Latvijas labklājības ministru, ministrijas valsts sekretāri Maiju Poršņovu, LM Ārstniecības un Sociālās apdrošināšanas departamentu direktoriem un speciālistiem. Ministre apmeklēs Valsts Sociālās apdrošināšanas aģentūras (VSAA) Rīgas Ziemeļu rajona filiāli, Rīgas novada slimokasi, pārrunās veselības aprūpes reformas gaitu un apmeklēs Latvijas Jūras medicīnas centru Vecmīlgrāvī.

Kā Zviedrijas valdības dāvinājumi un ar Zviedrijas valdības finansiālu līdzdalību Latvijā ir īstenoti daudzi projekti sociālās apdrošināšanas, sociālās palīdzības un veselības apdrošināšanas jomā. Veidojot pirmos Latvijas pensiju sistēmas modeļus, Labklājības ministrija sadarbojās ar Zviedrijas Valsts apdrošināšanas dienestu. 1991. un 1992.gadā zviedru speciālisti rīkoja mācību seminārus Latvijas sociālā sektora iestāžu vadītājiem. Šo iestāžu vadošā personāla apmācība turpinājās no 1992. līdz 1996.gadam sadarbībā ar Stokholmas universitāti. 1996. gadā Zviedrijas Starptautiskā attīstības aģentūra (SIDA) pieņēma lēmumu izveidot Pasaules bankas ietvaros īpašu konsultantu fondu, apmaksājot to par 1,5 miljoniem Zviedrijas kronu. Kopīgi ar Erebrū veco ļaužu aprūpes dienestu tika izstrādāti Latvijai piemēroti kritēriji veco ļaužu un invalīdu aprūpes dienestiem un iestādēm. 1996.gadā ar Zviedrijas valdības atbalstu iekārtots un atklāts bāreņu bērnu un jauniešu centrs "Dzīvesprieks" Tukuma rajona Vānes pagastā.

AR SIDA atbalstu vēl tiek realizēts 1996.gadā uzsāktais Latvijas labklājības reformas projekts, kuru plānots pabeigt 1999.gadā. Projekta Zviedru grantu budžets 1998.gadā ir 799 806 ASV dolāru. 1997.gadā uzsākts projekts "Valsts darba inspekcijas uzraudzības darbības sistēmas pilnveidošana". Projekts izmaksā 830 000 Zviedrijas kronu jeb 155 423 latu, un tas ir jāpabeidz 1998.gada novembrī. Šī gada sākumā Finansu ministrijā tika apstiprināts SIDA finansējums — 2 111 000 Zviedrijas kronu programmai "Aktīvo darba tirgus pasākumu pilnveidošana".

Šie ir tikai daži ar Zviedrijas valdības finansiālu atbalstu kopīgi realizēti projekti. 12.augustā Latvijas labklājības ministrs, tiekoties ar Zviedrijas sociālo lietu ministri, pārrunās abu valstu turpmāko sadarbību sociālajā un veselības aprūpē.

Labklājības ministrijas informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!