• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Saeimas Prezidija 1998.gada 3.augusta sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.08.1998., Nr. 227 https://www.vestnesis.lv/ta/id/32387

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Centrālās vēlēšanu komisijas lēmums Nr.48

Par Latvijas Vienības partijas deputātu kandidātu saraksta 7.Saeimas vēlēšanām reģistrāciju

Vēl šajā numurā

06.08.1998., Nr. 227

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Saeimas Prezidija

1998.gada 3.augusta sēdē

1. Sēdē izskatīja trīs saņemtos likumprojektus, par kuriem Prezidijs līdz ar savu atzinumu par to tālākvirzīšanu ziņos Saeimas sēdē.

2. Pieņēma zināšanai informāciju par to, ka LZS, KDS frakcijai mainīts nosaukums un turpmāk tā sauksies Latvijas Zemnieku savienības frakcija.

Frakcijas saīsinātais nosaukums — LZS frakcija.

3. Pieņēma zināšanai informāciju par to, ka deputāts P.Kļaviņš izstājies no LZS frakcijas.

4. Pieņēma zināšanai informāciju par to, ka deputāts A.Naglis izstājies no LZS frakcijas.

5. Pieņēma zināšanai informāciju par to, ka deputāts J.Kalviņš izstājies no Latvijas Nacionālās reformu partijas un Latvijas Zaļās partijas frakcijas.

6. Pieņēma zināšanai informāciju par to, ka deputāts A.Lambergs izstājies no Latvijas Nacionālās reformu partijas un Latvijas Zaļās partijas frakcijas.

7. Pieņēma zināšanai informāciju par to, ka deputāts J.Rāzna izstājies no Latvijas Nacionālās reformu Partijas un Latvijas Zaļās partijas frakcijas.

8. Pieņēma lēmumu par Latvijas Nacionālās reformu partijas un Latvijas Zaļās partijas frakciju.

Sakarā ar to, ka šā gada 3.augustā saeimas Prezidijs saņēma paziņojumu par grozījumiem Latvijas Nacionālās reformu partijas un Latvijas Zaļās partijas frakcijas sastāvā un, ņemot vērā, ka līdz ar to šis frakcijas locekļu skaits vairs neatbilst Saeimas kārtības ruļļa 186.panta prasībām,

Saeimas Prezidijs nolēma:

1. Paziņot, ka ar šā gada 3.augustu Latvijas Nacionālās reformu partijas un Latvijas Zaļās partijas frakcija Saeimā beigusi pastāvēt.

2. Saeimas Kancelejai kopā ar Latvijas Nacionālās reformu partijas un Latvijas Zaļās partijas frakcijas darbiniekiem 15 dienu laikā veikt šīs frakcijas lietošanā bijušo materiālo vērtību nodošanu un pieņemšanu. Nodošanas un pieņemšanas aktu iesniegt Saeimas Finansu nodaļai. Latvijas Nacionālās reformu partijas un Latvijas Zaļās partijas frakcijas dokumentāros materiālus 15 dienu laikā nodot Saeimas arhīvam.

3. Saeimas Kancelejai izbeigt pēc šā gada 3.augusta izrakstīto rēķinu apmaksu no Latvijas Nacionālās reformu partijas un Latvijas Zaļās partijas frakcijas paredzētajiem naudas līdzekļiem, kā arī sakarā ar šīs frakcijas likvidēšanu lauzt tās noslēgtos darba līgumus.

Minēto lēmumu Saeimas Prezidijs nolēma nosūtīt Saimnieciskajai komisijai.

9. Pieņēma zināšanai informāciju par to, ka Saeimā ir izveidota Darba partijas, Kristīgi Demokrātiskās savienības, Latvijas Zaļās partijas apvienības frakcija. Frakcijas saīsināts nosaukums — DP/KDS/LZP apvienības frakcija.

Minētajā frakcijā ir apvienojušies deputāti: I.Kreituse, A.Kreituss, U.Veldre, A.Naglis, P.Kļaviņš, I.Emsis, G.Eniņš, J.Kalviņš, J.Rāzna un A.Lambergs. Par frakcijas priekšsēdētāju ievēlēta I.Kreituse, par vietniekiem — A.Naglis un J.Kalviņš.

Prezidijs nolēma nosūtīt frakcijas priekšsēdētājas I.Kreituses paziņojumu par frakcijas izveidošanu, izrakstu no frakcijas sēdes protokola, politiskās organizācijas reģistrācijas apliecību Nr.PO–068, kā arī frakcijas nolikumu saimnieciskajai komisijai.

10. Izskatīja Līvānu pilsētas domes priekšsēdētāja V.Gercāna iesniegumu, kurā izteikta neizpratne par to, ka Līvānu pašvaldība atkārtoti saņēmusi deputāta G.Valdmaņa sūtītus politiskās aģitācijas materiālus, kas nosūtīti par Saeimas līdzekļiem.

Prezidijs uzdeva Saeimas Kancelejai aprēķināt un izrakstīt G.Valdmanim rēķinu par izlietotajiem pasta izdevumiem.

11. Prezidijs nolēma atkārtoti izskatīt Saeimas sēdēs deputātu pieprasījumu par privatizēto objektu maksāšanas līdzekļu maiņas motīviem.

12. Piešķīra komandējumus:

1) Saeimas priekšsēdētāja biedram, Rietumeiropas Savienības asamblejas Latvijas delegācijas vadītājam A.Amerikam laikā no 1998.gada 6.septembra līdz 8.septembrim uz Rietumeiropas Savienības asamblejas Aizsardzības komitejas un Politiskās komitejas sēdi briselē (Beļģija);

2) Eiropas padomes Parlamentārās asamblejas Latvijas delegācijas vadītājam J.Sinkam laikā no 1998.gada 26.augusta līdz 28.augustam uz Eiropas padomes parlamentārās asamblejas Pārraudzības komitejas kārtējo sēdi Parīzē (Francija);

3) Saeimas Informācijas nodaļas vadītājai A.Dūdiņai laikā no 1998.gada 11.augusta līdz 24.augustam uz Pasaules bibliotēku asociācijas kongresu Amsterdamā (Nīderlande) un Parlamentu bibliotēku informācijas dienestu un bibliotēku darbinieku konferenci Briselē (Beļģija);

4) Saeimas Eiropas lietu komisijas konsultantei I.Kriškānei un Starpparlamentu attiecību biroja vecākajai konsultantei S.Bērziņai laikā no 1998.gada 9.augusta līdz 23.augustam uz Eiropas parlamenta organizētajiem vasaras kursiem Bonnā (Vācija).

13. Pieņēma zināšanai deputāta J.Sinkas pārskatu par komandējumu uz Berlīni laikā no 1998.gada 12.jūlija līdz 14.jūlijam.

Saeimas sekretāra biedrs M.Rudzītis

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!