• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ar skaņu balsi pār Ventu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.07.1998., Nr. 221 https://www.vestnesis.lv/ta/id/32305

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ārlietu ministrs:

Vēl šajā numurā

29.07.1998., Nr. 221

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pēc notikuma

Ar skaņu balsi pār Ventu

Pirmais koncerts Kuldīgas jaunajā estrādē izskanēja pilsētas svētkos, kas notika no 16. līdz 19. jūlijam, jau trešo gadu. To noklausījās tūkstošiem cilvēku abos Ventas krastos un arī uz vecā tilta. Latvijā tā ir pirmā skatuve uz ūdens. Idejas autors ir kuldīdznieks Dainis Kalns, kas iemantojis plašu popularitāti ar operas svētku organizēšanu Siguldā.

Viņš cer, ka interese par jauno estrādi uz Kuldīgu atvedīs arī tos, kuri šeit nekad nav bijuši.

Kopā ar Daini Kalnu celtniecībā strādāja arī viņa brāļi Vilnis un Guntis ar dēliem. Liels ir Kuldīgas skolotājas Irmas Gertneres ieguldījums. Izveidotas 5000 skatītāju vietas, 550 m2 skatuvi pārklāj nojume Kuldīgas melni sarkanā karoga krāsās.

Pilsētas domes priekšsēdētājs Artūrs Lieģis pateicās kuldīdzniekiem, kas atsaucīgi piedalījušies talkās un sakopuši pilsētu. Daudzi uzņēmumi snieguši atbalstu gan latos, gan metros, litros, kilogramos — kā kurš varējis. Estrādes celtniecībai līdzekļus ziedojušas arī Rīgas firmas.

Kuldīgu mēdz dēvēt par Latvijas Venēciju. Te nopelns Alekšupītei, no kuras 16 tiltiņiem paveras romantiski skati. Dzirnavu aizsprosts izveidojis krietni augstu ūdenskritumu.

Svētku programmā četru dienu garumā bija amatnieku lustes Rātslaukumā, sadziedāšanās uz Ventas tilta, vairākas teātra izrādes, koncerti un jaunu ekspozīciju atklāšana.

No daudzajiem sporta pasākumiem visvairāk dalībnieku un skatītāju piesaistīja skrējiens pa Alekšupīti un skrējiens "Kuldīgas tilti–98".

Svētku reizē salidojumā pulcējas novadnieki. Tika svinēta dzimšanas diena jaunai grāmatai par Kuldīgu.

Par svētku kulmināciju neapšaubāmi kļuva hercoga Jēkaba estrādes atklāšana. Uz Ventmalu cilvēku straume sāka plūst jau krietni pirms koncerta. Par programmu bija gādājis Dainis Kalns. Pirmā daļa pārdomām: Guno, Verdi, Rubinšteins, otrā — vieglā, populārā mūzika: J.Štrauss, R. Štolcs, A.Lara. Jauno skatuvi ieskandēja Liepājas simfoniskais orķestris un diriģents Imants Resnis kopā ar krāšņu solistu buķeti. Dziedāja Londonas muzikālās pasaules iekarotāja Inga Kalna, pirmais latviešu vokālists, kas ieguvis Karajana centra stipendiju — Krišjānis Norvilis, mūsu operas pazīstamie tenori Nauris Puntulis un Miervaldis Jenčs, arī soliste no Liepājas Marina Tropina.

Tradicionālo opermūzikas svētku izskaņā 1. augustā jaunajā estrādē paredzēta Guno "Fausta" izrāde.

Aina Adermane

Foto: Harijs Burmeistars

1.JPG (20256 BYTES)

Jaunā skatuve uz Ventas ar skatu uz seno akmens tiltu

4.JPG (24253 BYTES)

Pilsētas domnieki ar jauno karogu

8.JPG (22680 BYTES)

Svētku brīdi pie Rātsnama

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!