• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par līdzekļu piešķiršanu Valsts prezidenta ārzemju vizītēm. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.07.1998., Nr. 214 https://www.vestnesis.lv/ta/id/32246

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Centrālās vēlēšanu komisijas lēmums Nr.32

Par grozījumu Centrālās vēlēšanu komisijas 1998. gada 14. jūlija lēmumā "Par finansu līdzekļu sadalījumu parakstu vākšanai tautas nobalsošanas ierosināšanai par likumu "Grozījumi Pilsonības likumā"" pielikumā

Vēl šajā numurā

21.07.1998., Nr. 214

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Finansu ministra uzskatā:

Par līdzekļu piešķiršanu

Valsts prezidenta ārzemju vizītēm

Šīsnedēļas valdības lēmums par līdzekļu piešķiršanu pilnā apjomā no prasītā Valsts prezidenta kancelejai, velotreka uzstādīšanai Murjāņos un Jēkabpils rajona padomei aizsardzībai pret plūdiem kopsummā budžeta līdzekļus, kas domāti neparedzētiem gadījumiem, samazina par vairāk nekā pusmiljonu latu. Šī ir viena no lielākajām summām, par kuras izdalīšanu no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem Ministru kabinets izlēmis vienas sēdes laikā un kura nav bijusi saistīta ar kādiem īpaši neparedzētiem apstākļiem.

Man kā finansu ministram, kura pienākums ir sekot neparedzētiem gadījumiem atvēlēto līdzekļu pietiekamībai visa gada laikā, šāda kolēģu rīcība rada izbrīnu. Jo vairāk tāpēc, ka šī gada pirmajā pusē bijis pietiekoši daudz neparedzētu vajadzību un ka, šādi turpinot, var izrādīties, ka gada beigās vairs nepietiek līdzekļu patiesi neparedzētiem gadījumiem.

Atļaušos atgādināt, ka pirmā pusgada pieredze bijusi saistīta ar ievērojamiem izdevumiem pavasara plūdu seku likvidēšanai un to izraisīto zaudējumu kompensācijai. Kopumā no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem tam bijuši nepieciešami gtandrīz 700 tūkstoši latu. Nauda bija vajadzīga arī vētru postījumu likvidēšanai Pļaviņās un Rēzeknē, bet nule kā postījumus Latvijas lauku rajonos radījušas ievērojamās lietavas. Turklāt līdz gada beigām atlikuši vēl seši mēneši.

Ievērojot visu iepriekšminēto, kā arī to, ka ne visi šīsnedēļas valdības sēdē akceptētie naudas piešķīrumi pilnībā atbilst neparedzēto gadījumu vērtējumam, uzskatu par savu pienākumu turpmāk īpaši rūpīgi izvērtēt — kam, kad un kādā apjomā tiks piešķirti budžeta līdzekļi neparedzētiem gadījumiem. Tajā skaitā līdzekļi Valsts prezidenta vizīšu vajadzībām tiks piešķirti katrā konkrētā gadījumā atsevišķi, arī finansējums velotreka uzstādīšanai tiks veikts pa posmiem.

Nenoliedzot Valsts prezidenta kancelejas organizēto vizīšu nepieciešamību, tomēr vēlos atgādināt, ka par šo līdzekļu palielināšanu prezidenta vizītēm jau tika lemts Ministru kabinetā un Saeimā, izskatot budžeta grozījumus. Ne valdībā, ne Saeimā šis prasījums neguva atbalstu. Izskatījusi valsts budžeta iespējas, Finansu ministrija atzina par iespējamu Valsts prezidenta kancelejas prasību apmierināt daļēji. Taču Ministru kabinetā manas prombūtnes laikā tika izlemts citādi — turklāt, kā liecina valdības sēdes protokols, visa summa — 151 tūkstotis latu — piešķirta tikai vizītēm, lai gan ministrijas rīcībā esošā informācija liecina, ka Valsts prezidenta kancelejai aktuāls ir arī jautājums par Rīgas pils zemes nodokļa nomaksu.

Uzskatot, ka šāds līdzekļu sadalījums nav tālredzīgs, kā finansu ministrs saglabāju tiesības pirms katra līdzekļu piešķīruma no neparedzētiem gadījumiem domātās summas iepriekš izvērtēt citas iespējamās neatliekamās valsts vajadzības līdz gada beigām.

1998.gada 17.jūlijā

Ministru kabineta Komitejas 20. jūlija sēdē

Ministru kabineta Komiteja akceptēja rīkojuma projektu "Par bezpeļņas organizāciju valsts sabiedrību ar ierobežotu atbildību "Komplekss "Dzintari""". Paredzams, ka saskaņā ar likumu "Par bezpeļņas organizāciju" un likumu "Par sabiedrībām ar ierobežotu atbildību" tiks izveidota bezpeļņas organizācija valsts sabiedrība ar ierobežotu atbildību "Komplekss "Dzintari"" Iekšlietu ministrijas valdījumā esošā nekustamā īpašuma Jūrmalā, Piestātnes ielā 6/14 apsaimniekošanai, un tā tiks nodota Iekšlietu ministrijas pārziņā. Valsts kapitāla daļas turētājs šajā sabiedrībā būs Iekšlietu ministrija, un tās pamatkapitāls būs 28 300 latu, ko veido kustamā manta— valsts mantiskais ieguldījums. Sabiedrības galvenais uzdevums būs nodrošināt Ieslodzījuma vietu pārvaldes Mācību metodiskā centra un Iekšlietu ministrijas poliklīnikas Rehabilitācijas centra neraksturīgo saimniecisko funkciju veikšanu.

Akceptēts grozījumu projekts likumā "Par bīstamo iekārtu tehnisko uzraudzību".

Komiteja akceptēja noteikumu projektu "Noteikumi par Limbažu rajona Salacas pagasta apvienošanos ar Limbažu rajona Salacgrīvas pilsētu ar lauku teritoriju".

Komiteja akceptēja grozījumu projektu Ministru kabineta 1995.gada 14. marta noteikumos nr.51 "Noteikumi par darba samaksu no budžeta finansējamo iestāžu pedagoģiskajiem darbiniekiem". Grozījumu projekts noteikumos izstrādāts sakarā ar to, ka likumā "Par valsts budžetu 1998.gadam" ir piešķirts papildu finansējums profesoru atalgojumam.

Akceptēts noteikumu projekts "Noteikumi par akcīzes preču noliktavu naftas produktiem". Tie noteiks kārtību, kādā tiek izsniegta atļauja turēt akcīzes preču noliktavu naftas produktiem, un kārtību, kādā akcīzes preču noliktavā var veikt darbības ar naftas produktiem un nemaksāt muitas nodokli, akcīzes nodokli un pievienotās vērtības nodokli, kamēr naftas produkti atrodas akcīzes preču noliktavā.

Akceptēts grozījumu projekts Ministru kabineta 1996.gada 19.marta noteikumos nr.67 "Noteikumi par revīzijas veikšanu pēc procesa virzītāja pieprasījuma".

Komiteja akceptēja noteikumu projektu "Par dzīvnieku gaļas ievešanu Latvijas Republikā". Tie noteiks govju, aitu, kazu, cūku, viennadžu un medījamo dzīvnieku svaigas gaļas un gaļas izstrādājumu ievešanu Latvijā izmantošanai pārtikā vai tās apritē.

Komiteja akceptēja noteikumu projektu "Par piena un piena produktu ievešanu Latvijas Republikā". Noteikumi noteiks bifeļu govju, kazu, ķēvju un aitu piena un piena produktu ievešanu Latvijā izmantošanai pārtikā vai tās apritē.

Akceptēts noteikumu projekts "Vidējās apdrošināšanas iemaksu algas aprēķināšanas un maternitātes, slimību un apbedīšanas pabalstu piešķiršanas, aprēķināšanas un izmaksas kārtība". Noteikumu projekts sagatavots, lai saskaņotu maternitātes, slimības un apbedīšanas pabalstu piešķiršanas kārtību ar Saeimā pieņemtā likuma "Par maternitātes un slimības pabalstiem" normām.

Akceptēts grozījumu projekts noteikumos "Noteikumi par spirta un alkoholisko dzērienu valsts monopolu". Grozījumi noteikumos izstrādāti, lai novērstu to pretrunas ar spēkā esošajiem tiesību aktiem un Latvijas starptautiskajām saistībām.

Valdības preses departaments

 

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!