• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Garkalnes novada domes 2021. gada 30. marta saistošie noteikumi Nr. 87 "Par Garkalnes novada domes vienreizēju pabalstu izglītojamajiem attālinātā mācību procesa atbalstam". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 14.04.2021., Nr. 71 https://www.vestnesis.lv/op/2021/71.10

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Gulbenes novada domes saistošie noteikumi Nr. 4

Grozījums Gulbenes novada domes 2011. gada 29. decembra saistošajos noteikumos Nr. 20 "Gulbenes novada pašvaldības aģentūras "Gulbenes tūrisma un kultūrvēsturiskā mantojuma centrs" nolikums"

Vēl šajā numurā

14.04.2021., Nr. 71

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Garkalnes novada dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 87

Pieņemts: 30.03.2021.

OP numurs: 2021/71.10

2021/71.10
RĪKI

Garkalnes novada domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 2 Pēdējās nedēļas laikā 0 Visi

Garkalnes novada domes saistošie noteikumi Nr. 87

2021. gada 30. martā

Par Garkalnes novada domes vienreizēju pabalstu izglītojamajiem attālinātā mācību procesa atbalstam

APSTIPRINĀTI
ar Garkalnes novada domes
2021. gada 30. marta lēmumu (prot. Nr. 73, 33. §)

Izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām"
43. panta trešo daļu

1. Saistošie noteikumi nosaka vienreizēja pabalsta izglītojamajiem attālinātā mācību procesa nodrošināšanai (turpmāk – pabalsts) apmēru, tā piešķiršanas un izmaksas kārtību.

2. Pabalsts paredzēts izglītojamajam Covid-19 izplatības laikā attālinātā mācību procesa nodrošināšanai.

3. Tiesības saņemt pabalstu ir katram izglītojamajam, kurš laika periodā no 2020. gada 1. septembra līdz 2021. gada 31. maijam iegūst pamatizglītību 1.–9. klasē un izglītojamā un viena no likumiskajiem pārstāvjiem pamata dzīvesvieta 2020. gada 1. septembrī ir deklarēta Garkalnes novada pašvaldības administratīvajā teritorijā.

4. Pabalsts ir vienreizējs un tā apmērs ir 100 euro katram izglītojamajam, kurš atbilst šo saistošo noteikumu 3. punktā noteiktajam.

5. Lēmumu par pabalsta piešķiršanu un izmaksu pieņem Garkalnes novada domes Administratīvās vadības daļas izglītības metodiķis (turpmāk – izglītības metodiķis), pēc Garkalnes novada domes izpilddirektora saņemtā saskaņojuma.

6. Pabalstu piešķir un izmaksā vienam no izglītojamā likumiskajiem pārstāvjiem.

7. Lai saņemtu pabalstu, izglītojamā likumiskais pārstāvis (turpmāk – pabalsta pieprasītājs), iesniedz Garkalnes novada domē pašrocīgi parakstītu iesniegumu pabalsta saņemšanai vai nosūta uz Garkalnes novada domes oficiālo e-pasta adresi: dome@garkalne.lv ar drošu elektronisku parakstu parakstītu iesniegumu vai iesniedz elektroniski valsts pārvaldes pakalpojumu portālā www.latvija.lv. (pielikums).

8. Izglītības metodiķis pārbauda pabalsta pieprasītāja sniegto informāciju, izmantojot valsts datu reģistros pieejamās ziņas un iegūst nepieciešamo informāciju no valsts un pašvaldību institūcijām.

9. Pabalstu ir tiesības pieprasīt līdz 2021. gada 31. decembrim. Pabalstu piešķir un izmaksā 1 (viena) mēneša laikā no pabalsta pieprasīšanas dienas. Pabalstu ieskaita pieprasītāja iesniegumā norādītajā kredītiestādes norēķinu kontā vai izmaksā Garkalnes novada domes kasē, Brīvības gatvē 455, Rīgā, Garkalnes novada domes darba laikā.

10. Izglītības metodiķa pieņemto lēmumu par atteikumu piešķirt pabalstu var apstrīdēt Garkalnes novada domē.

11. Saistošie noteikumi stājas spēkā likuma "Par pašvaldībām" 45. panta noteiktajā kārtībā.

Garkalnes novada domes priekšsēdētājs E. Treibergs

 

Pielikums
Garkalnes novada domes
2021. gada 30. marta saistošajiem noteikumiem Nr. 87
"Par Garkalnes novada domes vienreizēju pabalstu
izglītojamajiem attālinātā mācību procesa atbalstam"

Garkalnes novada domes
Administratīvas vadības daļas izglītības metodiķim

IESNIEGUMS

Lūdzu piešķirt vienreizēju pabalstu izglītojamajam attālinātā mācību procesa atbalstam

Pabalsta pieprasītāja vārds, uzvārds  
personas kods  
deklarētās dzīvesvietas adrese  
tālr. Nr., e-adrese:  
Izglītojamā vārds, uzvārds  
personas kods  
deklarētā dzīvesvieta adrese  
Izglītības iestādes nosaukums un klase, kurā izglītojamais iegūst/ieguva izglītību laika periodā no 2020. gada
1. septembra līdz 2021. gada 31. maijam
Pabalstu lūdzu pārskaitīt uz norādīto kredītiestādes konta numuru:
  .

Informācija par personas datu apstrādi:

Iesniegumā norādītie personas dati tiks apstrādāti Garkalnes novada domes noteiktā mērķa īstenošanai: vienreizēja pabalsta piešķiršanai izglītojamajam attālinātā mācību procesa atbalstam. Datu apstrādes tiesiskais pamats – Vispārīgās datu aizsardzības regulas 6. panta pirmās daļas c) apakšpunkts. Personas datu pārzinis ir Garkalnes novada dome, reģ. Nr. 90000024313 juridiskā adrese: Brīvības gatve 455, Rīga LV-1024, kontaktinformācija: dome@garkalne.lv, 67800918. Personas datus apstrādās Garkalnes novada domes Administratīvās vadības daļa, Brīvības gatve 455, Rīgā LV-1024.

Detalizētāku informāciju par personas datu apstrādi un datu subjekta tiesību realizāciju var iegūt vēršoties pie pārziņa, izmantojot norādīto kontaktinformāciju, pārziņa mājaslapas www.garkalne.lv sadaļā "Garkalnes novada pašvaldības privātuma politika" vai vēršoties pie pārziņa datu aizsardzības speciālista, rakstot uz e-pastu datuaizsardzība@garkalne.lv.

     
Datums   Personas vai tā likumiska pārstāvja paraksts

Informācijai Garkalnes novada domes Izglītības speciālists tālr.67800939, mājaslapa www.garkalne.lv.

 

Paskaidrojuma raksts
Garkalnes novada domes saistošajiem noteikumiem Nr. 87 "Par Garkalnes novada domes vienreizēju pabalstu izglītojamajiem attālinātā mācību procesa atbalstam"

Paskaidrojuma raksta sadaļas Norādāmā informācija
1. Īss projekta satura izklāsts Saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām" 43. panta trešo daļu Dome var pieņemt saistošos noteikumus arī, lai nodrošinātu pašvaldības autonomo funkciju un brīvprātīgo iniciatīvu izpildi.

Saistošo noteikumu "Par Garkalnes novada domes vienreizēju pabalstu izglītojamajiem attālinātā mācību procesa atbalstam" (turpmāk – saistošie noteikumi) izstrādes mērķis sniegt vienreizēju atbalstu ģimenēm, kurās izglītojamie 2020./2021. mācību gadā iegūst pamatizglītību 1.–9. klasē, un izglītojamā un viena no likumiskajiem pārstāvjiem pamata dzīvesvieta 2020. gada 1. septembrī ir deklarēta Garkalnes novada pašvaldības administratīvajā teritorijā.

2. Projekta nepieciešamības pamatojums Pamatojoties uz valstī esošo situāciju, saistībā ar Covid -19 infekcijas izplatību, situācija nepārtraukti mainās, attiecīgi attīstās arī valdības rastie risinājumi, kā rezultātā mainīgs ir arī izglītības process izglītojamajiem, kuri iegūst izglītību attālinātajā mācību procesā no 1.–9. klasei. Jau kopš 2020. gada 6. novembra izglītojamie mācās attālināti. Garkalnes novadā 14 dienu kumulatīvais rādītājs uz 100 000 iedzīvotājiem, kas atspoguļo situāciju ar Covid-19 saslimšanu pēdējās 14 dienās laika periodā uz 2021. gada 16. martu, pēc Slimību profilakses un kontroles centra datiem ir 482, tas ir augsts rādītājs.

Ņemot vērā, ka mācību process izglītības iestādēs pamatizglītībā no 1.–9. klasei notiek attālināti, izglītojamo likumiskajiem pārstāvjiem rodas papildus izdevumi, lai nodrošinātu kvalitatīvu mācību vidi attālinātās mācīšanās turpināšanai, piemēram, ja ģimenē ir vairāki izglītojamie, nepieciešams interneta pieslēgums viedierīcēm (datoram, planšetdatoram vai mobilajām ierīcēm). Līdz ar to, Garkalnes novada dome pieņem saistošos noteikumus, nosakot vienreizēja pabalsta izglītojamajiem attālinātā mācību procesa nodrošināšanai 100 EUR apmērā.

3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu Saskaņā ar Valsts izglītības informācijas sistēmas (VIIS) datiem jaunā iniciatīva par 100 euro pabalsta piešķiršanu attiecināma aptuveni uz 700 Garkalnes novadā deklarētajiem izglītojamajiem. Lai 2021. gadā nodrošinātu šī pabalsta izmaksu no pašvaldības budžeta būs nepieciešams finansējums aptuveni 70 000 euro apmērā.
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Tiešas ietekmes nav.
5. Informācija par administratīvajām procedūrām Lai saņemtu pabalstu, izglītojamā likumiskajam pārstāvim nepieciešams iesniegt Garkalnes novada domē iesniegumu pabalsta saņemšanai.

Lēmumu par pabalsta piešķiršanu un izmaksu pieņems Garkalnes novada domes izglītības metodiķis, pēc domes izpilddirektora saņemtā saskaņojuma viena mēneša laikā no iesnieguma iesniegšanas dienas.

Saistošo noteikumu izpilde neietekmēs pašvaldības funkcijas vai institucionālo struktūru. Ietekme uz cilvēkresursiem būs tik tālu, cik pabalsta piešķiršanas procesā būs nepieciešams pārbaudīt informāciju izmantojot valsts datu reģistros pieejamās ziņas.

6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Nav notikušas.

Garkalnes novada domes priekšsēdētājs E. Treibergs

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!