• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Bauskas novada domes 2020. gada 29. oktobra saistošie noteikumi Nr. 22 "Bauskas novada administratīvās teritorijas sabiedriskās kārtības saistošie noteikumi". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 13.04.2021., Nr. 70 https://www.vestnesis.lv/op/2021/70.31

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Krimuldas novada domes saistošie noteikumi Nr. 4

Grozījumi Krimuldas novada domes 2020. gada 12. maija saistošajos noteikumos Nr. 3 "Par Krimuldas novada pašvaldības pabalstu krīzes situācijā sakarā ar ārkārtējo situāciju saistībā ar Covid-19 izplatību"

Vēl šajā numurā

13.04.2021., Nr. 70

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Bauskas novada dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 22

Pieņemts: 29.10.2020.

OP numurs: 2021/70.31

2021/70.31
RĪKI

Bauskas novada domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 2 Pēdējās nedēļas laikā 0 Visi

Bauskas novada domes saistošie noteikumi Nr. 22

Bauskā 2020. gada 29. oktobrī
(prot. Nr. 22, 4. p., precizēti 25.03.2021., prot. Nr. 3, 6. p.)

Bauskas novada administratīvās teritorijas sabiedriskās kārtības saistošie noteikumi

Izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām"
43. panta pirmās daļas 4. punktu,
Pirotehnisko izstrādājumu aprites likuma
17. panta piekto daļu

I. Vispārīgie jautājumi

1. Saistošie noteikumi (turpmāk – noteikumi) nosaka kārtību, kāda jāievēro Bauskas novada administratīvajā teritorijā, paredzot atbildību par šo noteikumu neievērošanu.

2. Noteikumos lietotie termini:

2.1. apstādījumi – visas ar augiem dabīgā vai mākslīgā ceļā apaudzētas un koptas teritorijas (t.sk. parki, dārzi, košumdārzi, skvēri, bulvāri, alejas, kapsētas, nogāžu nostiprinājumi, ģimenes dārzi, pagalmi, jumta dārzi, pārseguma stādījumi u.c.), kurās neiegūst augu produkciju pārtikai rūpnieciskos apmēros, koksni, grieztus ziedus un citu produkciju;

2.2. sīkie atkritumi – izsmēķi, sērkociņi, papīri, pārtikas produkti, to atliekas un tamlīdzīgi atkritumi;

2.3. zaļā zona – pašvaldības administratīvajā teritorijā sabiedriskā lietošanā esošie apstādījumi, zālāji, meži un citas platības uz valsts vai pašvaldības zemes.

II. Aizliegumi un ierobežojumi

3. Bauskas novada administratīvajā teritorijā ir aizliegts:

3.1. sabiedriskā vietā patvaļīgi noņemt vai pārvietot paziņojumus, izkārtnes, reklāmas un citus informācijas nesējus;

3.2. kurināt ugunskuru zaļajā zonā, pludmalē un citā sabiedriskā vietā, izņemot Bauskas novada pašvaldībā saskaņotu pasākumu norises laikā un īpaši tam ierīkotās vietās, kā arī valsts noteiktās svētku, atceres un atzīmējamās dienās;

3.3. izmantot pirotehnikas izstrādājumus laikā no plkst. 23 līdz 7, izņemot valsts noteiktās svētku dienās;

3.4. novietot un turēt lielgabarīta priekšmetus (malku, būvmateriālus un tam līdzīgus priekšmetus) sabiedriskās vietās vai zaļajā zonā, kas traucē ielu, ēku, pagalmu uzkopšanu;

3.5. mazgāt transportlīdzekli vai veikt tā profilaktisku apkopi (eļļas vai citu šķidrumu maiņa u.tml.) sabiedriskā vietā, kas tam nav īpaši paredzēta.

4. Bauskas novadā sabiedriskās vietās aizliegts:

4.1. uzstādīt telti, ierīkot pagaidu apmešanās vietu;

4.2. piegružot teritoriju ar sīkajiem atkritumiem;

4.3. gulēt uz atpūtas soliņa, sēdēt, staigāt vai stāvēt uz atpūtas soliņa atzveltnes;

4.4. kārtot dabiskās vajadzības;

4.5. pārvietot sienu, griestu, durvju, logu, pastkastīšu un citus ēkas elementus.

III. Administratīvā atbildība un noteikumu izpildes kontrole

5. Par noteikumu prasību neievērošanu administratīvā pārkāpuma procesu līdz administratīvā pārkāpuma lietas izskatīšanai veic Bauskas novada pašvaldības policijas amatpersonas. Administratīvā pārkāpuma lietu izskata Bauskas novada domes Administratīvā komisija.

6. Par noteikumu 3.1., 3.2., 3.4. un 3.5. apakšpunktā un 4. punktā minēto aizliegumu neievērošanu piemēro brīdinājumu vai naudas sodu līdz 70 naudas soda vienībām. Par noteikumu 3.3. apakšpunktā minēto aizliegumu neievērošanu piemēro Pirotehnisko izstrādājumu aprites likuma 27. pantā noteikto administratīvo atbildību.

IV. Noslēguma jautājums

7. Atzīt par spēku zaudējušiem Bauskas novada domes 2011. gada 30. jūnija saistošos noteikumus Nr. 11 "Saistošie noteikumi par sabiedrisko kārtību Bauskas novada administratīvajā teritorijā".

Bauskas novada domes priekšsēdētājs A. Jātnieks

 

Paskaidrojuma raksts
Bauskas novada domes 2020. gada 29. septembra saistošajiem noteikumiem Nr. 22 "Bauskas novada administratīvās teritorijas sabiedriskās kārtības saistošie noteikumi"

Paskaidrojuma raksta sadaļas Norādāmā informācija
1. Projekta nepieciešamības pamatojums Likuma "Par pašvaldībām" 43. panta pirmās daļas 4. punktā ir noteikts, ka pašvaldības kompetencē ir izdot saistošos noteikumus par sabiedrisko kārtību, paredzot administratīvo atbildību par to pārkāpšanu, ja tas nav paredzēts likumos.
2. Īss projekta satura izklāsts Noteikumi nosaka aizliegumus un ierobežojumus Bauskas novada administratīvajā teritorijā, par kuru neievērošanu tiek paredzēta administratīvā atbildība.
3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu Uzliktais naudas sods 100 % tiek ieskaitīts pašvaldības budžetā.
4. Informācija par plānoto projektu ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Nav attiecināms uz projekta saturu.
5. Informācija par administratīvajām procedūrām Noteikumu kontroli nodrošinās Bauskas novada pašvaldības policija. Administratīvā pārkāpuma lietu izskata Bauskas novada domes Administratīvā komisija.
6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām

Konsultācijas ar privātpersonām nav notikušas.

Bauskas novada domes priekšsēdētājs A. Jātnieks

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!