• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru prezidents Somijā (turpinājums). Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.07.1998., Nr. 214 https://www.vestnesis.lv/ta/id/32235

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Pilsonības likumu

Vēl šajā numurā

21.07.1998., Nr. 214

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru prezidents Somijā

Noslēgusies Guntara Krasta vizīte kaimiņzemē

Turpinājums no 1.lpp.

Somijas premjerministrs apliecināja Somijas ieinteresētību ātrākā Latvijas virzībā uz integrāciju Eiropas Savienībā un izteica cerību, ka drīzumā tiks uzsāktas sarunas, lai jau tuvākajos gados mūsu valsts kļūtu par šīs organizācijas locekli.

Latvijas un Somijas attiecības premjerministru sarunās tika raksturotas kā pozitīvas un perspektīvas. Šo apgalvojumu pierāda gan veiksmīgā abu valstu sadarbība Latvijas austrumu robežas nostiprināšanā, gan vairāku lielu Somijas uzņēmumu investīcijas Latvijā. Abpusēja ieinteresētība nākotnē veicinās arī Latvijas un Somijas sadarbību projektā "Ziemeļu dimensija" un Baltijas jūras valstu padomes ietvaros.

Premjerministru sarunās netika skartas iespējamās Latvijas un Somijas domstarpības jautājumā par naftas tranzītu no Krievijas, kuras Baltijas jūras valstu ekonomikas ministru sanāksmē Viļņā aktualizēja Latvijas ekonomikas ministrs Laimonis Strujevičs. Šis, tāpat kā citi jautājumi, kuru risināšanai nepieciešama plašāka speciālistu loka piedalīšanās, tiks risināts turpmākās abu valstu sadarbības ietvaros.

Arī Somijas Eiropas lietu ministrs Oli Norbaks, tiekoties ar Latvijas Ministru prezidentu, augstu novērtēja Latvijas straujo ekonomisko izaugsmi un izteica cerību, ka jau rudenī ar mūsu valsti varētu tikt uzsāktas sarunas par iestāšanos Eiropas Savienībā.

Sestdien, 18. jūlijā, G. Krasts iepazinās ar vairākiem ievērojamiem Somijas uzņēmumiem, tai skaitā "Nokia" un "Elcotec". Notika sarunas ar šo uzņēmumu vadību un akcionāriem. Tika atzīta straujā Latvijas ekonomikas izaugsme pēdējo gadu laikā un biznesa klimata uzlabošanās. Skaidrs, ka šī Latvijas Ministru prezidenta vizīte vēl vairāk piesaistīs Somijas uzņēmēju interesi mūsu valstij un veicinās investīciju ieplūdi šeit, papildus Latvijā jau ieguldītajiem resursiem. Cerams, ka šo tikšanos rezultāti Latvijā būs jūtami jau tuvākā pusgada vai gada laikā.

Tā kā G. Krasta darba vizīte Somijā sakrita ar Somijas vadošo uzņēmēju organizēto motociklu braucienu no Helsinkiem uz Pori, kur pagājušās nedēļas beigās notika džeza mūzikas festivāls, un piedalīties šajā braucienā G. Krasts tika uzaicināts, jau Somijas uzņēmējiem viesojoties Rīgā motobrauciena laikā pa Baltijas valstīm, Ministru prezidents šo ielūgumu pieņēma. Tā G. Krasta darba vizīte noslēdzās ar neformālu koncerta apmeklējumu. Ikgadējais džeza festivāls Pori ir viens no lielākajiem džeza mūzikas festivāliem Eiropā.

Dina Gailīte,

"LV" Saeimas un valdības lietu

redaktore

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!