• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ciešu lauksaimnieku sadarbību Baltijā un Eiropā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.07.1998., Nr. 211 https://www.vestnesis.lv/ta/id/32211

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Saeimas priekšsēdētājs: - tiekoties ar Starptautiskā epizootiju biroja ģenerāldirektoru

Vēl šajā numurā

16.07.1998., Nr. 211

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ciešu lauksaimnieku sadarbību Baltijā un Eiropā

9. jūlijā Pērnavā bija sarīkota Baltijas valstu lauksaimniecības ministru tikšanās.

Pēc vizītes Igaunijā zemkopības ministrs Andris Rāviņš atzīmēja, ka sarunu laikā galvenokārt tika pārrunāts veterinārijas, kā arī sanitārās robežinspekcijas darbības jautājums. Latvijas, Lietuvas un Igaunijas lauksaimniecības ministru panāktās vienošanās rezultātā visdrīzākajā laikā tiks vienādoti Baltijas valstu robežinspekciju standarti, kā arī līdz nākamā gada 1. janvārim izveidota vienota informācijas sistēma. Šī mērķa sasniegšanai — vienotas informācijas sistēmas izveidošanai — nepieciešams vairāk nekā viens miljons latu. Šo summu veterinārais dienests pieprasījis no valsts investīciju programmas. Jāatzīmē, ka Igaunijā vienotā informācijas tīklā ir saslēgtas visas veterinārā dienesta nodaļas.

Ik mēnesi Baltijas valstu veterinārā dienesta speciālisti savā starpā apmainīsies ar informāciju par preču importu un eksportu, tranzītu, par īpaši svarīgu dzīvnieku valsts preču kustību (piemēram, par svaigo gaļu), kā arī par tām kravām, kuras nav izgājušas veterināro kontroli.

Ministru tikšanās laikā tika izveidota darba grupa, kuras galvenais uzdevums būs saskaņot likumdošanas jautājumus, kas attiecas uz veterinārā dienesta darbu.

Brandenburgas federālās zemes (Vācija) pārtikas lauksaimniecības un mežu ministra Guntera Friča un Latvijas zemkopības ministra Andra Rāviņa tikšanās laikā 10. jūlijā tika parakstīta kopīga deklarācija sadarbības stiprināšanai veterinārmedicīnā, mežu pārvaldē, izglītībā u.c. Šīm sadarbības aktivitātēm īpaši jāveicina Latvijas tuvināšanās Eiropas Savienības vispārējiem nosacījumiem.

Paredzēts, ka Brandenburgas speciālisti strādās Latvijā, kur rīkos dažādus kvalifikācijas celšanas pasākumus, notiks dažādu lauksaimniecības speciālistu vizītes un prakse abās valstīs.

Pēc A.Rāviņa domām, viens no svarīgākajiem tālākās sadarbības virzieniem būs Lauksaimniecības universitātes mācību spēku apmācība Brandenburgā. Savukārt Valsts veterinārais dienests no Vācijas kolēģiem saņems laboratorijas iekārtu.

Dagnija Muceniece

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!