• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Burtnieku novada domes 2020. gada 16. decembra saistošie noteikumi Nr. 23/2020 "Grozījumi Burtnieku novada pašvaldības 2020. gada 16. septembra saistošajos noteikumos Nr. 16/2020 "Par braukšanas maksas atvieglojumiem un ceļa izdevumu (degvielas) kompensēšanas kārtību Burtnieku novadā"". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 25.03.2021., Nr. 59 https://www.vestnesis.lv/op/2021/59.10

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursu ziņas

Skatīt visus oficiālos paziņojumus šajā grupā

Vēl šajā numurā

25.03.2021., Nr. 59

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Burtnieku novada dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 23/2020

Pieņemts: 16.12.2020.

OP numurs: 2021/59.10

2021/59.10
RĪKI

Burtnieku novada domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 1 Pēdējās nedēļas laikā 0 Visi

Burtnieku novada pašvaldības saistošie noteikumi Nr. 23/2020

Burtnieku novada Valmieras pagastā 2020. gada 16. decembrī

Grozījumi Burtnieku novada pašvaldības 2020. gada 16. septembra saistošajos noteikumos Nr. 16/2020 "Par braukšanas maksas atvieglojumiem un ceļa izdevumu (degvielas) kompensēšanas kārtību Burtnieku novadā"

APSTIPRINĀTI
ar Burtnieku novada pašvaldības domes
16.12.2020. sēdes lēmumu Nr. 531 (prot. Nr. 18, 19. p.)

Izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām"
43. panta trešo daļu, Sabiedriskā transporta
pakalpojumu likuma 14. panta trešo daļu,
Ministru kabineta 2017. gada 27. jūnija
noteikumu Nr. 371 "Braukšanas maksas
atvieglojumu noteikumi" 13. un 14. punktu

Izdarīt Burtnieku novada pašvaldības 2020. gada 16. septembra saistošajos noteikumos Nr. 16/2020 "Par braukšanas maksas atvieglojumiem un ceļa izdevumu (degvielas) kompensēšanas kārtību Burtnieku novadā" (turpmāk – Saistošie noteikumi) šādus grozījumus:

1. Izteikt Saistošo noteikumu 2. punktu šādā redakcijā:

"2. Braukšanas maksas atvieglojumus ir tiesības saņemt Burtnieku novadā deklarētajiem izglītojamajiem un pašvaldības vispārējās izglītības iestādēs izglītojamajiem, ņemot vērā Ministru kabineta noteikto mācību gada un mācību semestra sākuma un beigu laiku, kā arī Burtnieku novadā deklarētājām vecumu pensiju sasniegušajām personām."

2. Svītrot Saistošo noteikumu 3. punktā vārdus "Burtnieku novada administratīvajā teritorijā deklarētajam".

3. Papildināt Saistošos noteikumus ar 3.3.1 apakšpunktu šādā redakcijā:

"3.3.1 Pašvaldības vispārējās izglītības iestādēs izglītojamajiem ir tiesības saņemt kompensāciju 100 % apmērā par braukšanas izdevumiem, kas radušies izmantojot sabiedrisko transportu, un kas saistīt ar braucieniem no dzīvesvietas līdz izglītības iestādei un atpakaļ."

4. Papildināt Saistošos noteikumus ar 3.6. apakšpunktu šādā redakcijā:

"3.6. kuras saskaņā ar likuma "Par valsts pensijām" 11. panta pirmajā daļā noteikto ir sasniegušas pensionēšanās vecumu un deklarētā dzīvesvietas pēdējos 10 (desmit) mēnešus ir Burtnieku novadā, ir tiesības saņemt kompensāciju 100 % apmērā, par braukšanas izdevumiem, kas radušies izmantojot Valmieras pilsētas sabiedrisko transportu kā arī Sabiedrība ar ierobežotu atbildību "VTU Valmiera", reģ. Nr. 40003004220 (turpmāk – SIA "VTU Valmiera"), reģionālās nozīmes maršrutu, un kas saistīti ar braucieniem personas izvēlēta viena maršruta posmā vienā vai abos virzienos Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likuma pielikuma 41. punktā minētajā administratīvajā teritorijā."

5. Papildināt Saistošo noteikumu 5. punktu aiz skaitļa "3.1.1." ar skaitli "3.3.1".

6. Papildināt Saistošos noteikumus ar 5.1 punktu šādā redakcijā:

"5.1 Šo noteikumu 3.6. apakšpunktā minētā pasažieru kategorija pašvaldībā var saņem personalizēto braukšanas karti šādā kārtībā:

5.11. persona iesniedz vienā no pašvaldības pagastu pārvaldēm aizpildītu pieteikumu (Pielikums Nr. 11) par personalizētās braukšanas kartes saņemšanu;

5.12. personalizētā braukšanas karte tiek izsniegta pašvaldības pagastu pārvaldē, uzrādot personu apliecinošu dokumentu. Personalizētā braukšanas karte ir derīga vienu gadu. Persona nedrīkst izsniegto personalizēto braukšanas karti nodot citu personu rīcībā."

7. Papildināt Saistošos noteikumus ar 5.2 punktu šādā redakcijā:

"5.2 Šo noteikumu 3.6. apakšpunktā minētai pasažieru kategorijai, kas izmanto SIA "VTU Valmiera" reģionālās nozīmes maršrutu, pašvaldība kompensē elektroniskās viedkartes iegādi braukšanai sabiedriskā transportā, kas saistīti ar braucieniem personas izvēlēta viena maršruta posmā vienā vai abos virzienos šādā kārtībā:

5.21. personai jāiesniedz vienā no pašvaldības pagastu pārvaldēm iesniegums (Pielikums Nr. 12) par elektroniskās viedkartes izgatavošanu;

5.22. personu, kuras brauc ar sabiedrisko transportu, saraksti tiek iesniegti pakalpojuma sniedzējam, ar kuru par pakalpojuma saņemšanu pašvaldība ir noslēgusi Līgumu. Pakalpojuma sniedzējs Līgumā noteiktajā kārtībā izgatavo elektroniskās viedkartes un nodot tās attiecīgās pašvaldības atbildīgajam speciālistam."

8. Papildināt Saistošo noteikumu 6. punktu aiz vārdiem "nozagtā elektroniskā viedkarte" ar vārdiem "vai personalizētā braukšanas karte".

9. Papildināt Saistošos noteikumus ar 1.pielikumu un 1.2 pielikumu šādā redakcijā:

"1.pielikums
Burtnieku novada pašvaldības 2020. gada 16. septembra
saistošajiem noteikumiem Nr. 16/2020 "Par braukšanas maksas atvieglojumiem
un ceļa izdevumu (degvielas) kompensēšanas kārtību Burtnieku novadā"

BURTNIEKU NOVADA PAŠVALDĪBAI
Reģ. Nr. 90009114148

(pieteikuma iesniedzēja vārds, uzvārds)
(personas kods)
(dzīvesvietas adrese)
(tālrunis)

PIETEIKUMS
PERSONALIZĒTĀS BRAUKŠANAS KARTES SAŅEMŠANAI

Lūdzu sagatavot personalizēto braukšanas karti  
  (vārds, uzvārds)
personas kods ___________-__________.

Nekavējoties informēšu par izmaiņām iesniegumā minētajos datos vai par situāciju, ja elektroniskā viedkarte nav nepieciešama, to atdodot pagasta pārvaldē.

Informāciju par datu apstrādi, ko nosaka Vispārīgās datu aizsardzības regulas 13. pants, esmu saņēmis.

.......................................   .......................................
(Datums)   (Paraksts)

Datu pārzinis ir Burtnieku novada pašvaldība, reģistrācijas Nr. 90009114148, juridiskā adrese: Jāņa Vintēna iela 7, Burtnieki, Burtnieku pag., Burtnieku nov., LV-4206, kas veic personas datu apstrādi ar nolūku sagatavot abonementa biļeti bērnam.

Papildus informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Burtnieku novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.burtniekunovads.lv sadaļā Pašvaldība/Dokumenti/Noteikumi/ iepazīstoties ar Burtnieku novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem "Burtnieku novada pašvaldības Personas datu apstrādes noteikumi" vai klātienē Burtnieku novada pašvaldības pagastu pārvaldēs.

1.pielikums
Burtnieku novada pašvaldības 2020. gada 16. septembra
saistošajiem noteikumiem Nr. 16/2020 "Par braukšanas maksas atvieglojumiem
un ceļa izdevumu (degvielas) kompensēšanas kārtību Burtnieku novadā"

BURTNIEKU NOVADA PAŠVALDĪBAI
Reģ. Nr. 90009114148

(vecāka/aizbildņa vārds, uzvārds)
(personas kods)
(dzīvesvietas adrese)
(tālrunis)

IESNIEGUMS

Lūdzu sagatavot abonementa biļeti  
personas kods   no pieturas   līdz
pieturai   .

vienā virzienā/abos virzienos
(vajadzīgo pasvītrot)

braukšanai katru skolas darba dienu / dienās  
(vajadzīgo pasvītrot vai ierakstīt)  

Nekavējoties informēšu par izmaiņām iesniegumā minētajos datos vai par situāciju, ja elektroniskā viedkarte nav nepieciešama, to atdodot pagasta pārvaldē.

Informāciju par datu apstrādi, ko nosaka Vispārīgās datu aizsardzības regulas 13. pants, esmu saņēmis.

.......................................   .......................................
(Datums)   (Paraksts)

Datu pārzinis ir Burtnieku novada pašvaldība, reģistrācijas Nr. 90009114148, juridiskā adrese: Jāņa Vintēna iela 7, Burtnieki, Burtnieku pag., Burtnieku nov., LV-4206, kas veic personas datu apstrādi ar nolūku sagatavot abonementa biļeti bērnam.

Papildus informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Burtnieku novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.burtniekunovads.lv sadaļā Pašvaldība/Dokumenti/Noteikumi/ iepazīstoties ar Burtnieku novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem "Burtnieku novada pašvaldības Personas datu apstrādes noteikumi" vai klātienē Burtnieku novada pašvaldības pagastu pārvaldēs."

Burtnieku novada domes priekšsēdētājs E. Straume

 

Paskaidrojuma raksts
Burtnieku novada pašvaldības 2020. gada 16. decembra saistošajiem noteikumiem Nr. 23/2020 "Grozījumi Burtnieku novada pašvaldības 2020. gada 16. septembra saistošajos noteikumos Nr. 16/2020 "Par braukšanas maksas atvieglojumiem un ceļa izdevumu (degvielas) kompensēšanas kārtību Burtnieku novadā""

Paskaidrojuma raksta sadaļas Norādāmā informācija
1. Īss projekta satura izklāsts 1.1. Saistošo noteikumu grozījumi izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām" 43. panta trešo daļu, Sabiedriskā transporta pakalpojumu likuma 14. panta trešo daļu, Ministru kabineta 2017. gada 27. jūnija noteikumu Nr. 371 "Braukšanas maksas atvieglojumu noteikumi" 13. un 14. punktu.

1.2. Ar Saistošo noteikumu grozījumiem tiek precizētas pasažieru kategorijas un kārtība, kādā tiek kompensēti braukšanas izdevumi pašvaldības vispārējās izglītības iestādēs izglītojamajiem, kas saistīti ar braucienu mācību gada laikā no dzīvesvietas līdz izglītības iestādei un atpakaļ un pensionēšanas vecumu sasniegušajām personām, kas radušies izmantojot Valmieras pilsētas sabiedrisko transportu un Sabiedrība ar ierobežotu atbildību "VTU Valmiera", reģ. Nr. 40003004220 un reģionālās nozīmes maršruta tīklu Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likuma pielikuma 41. punktā minētajā administratīvajā teritorijā.

2. Projekta nepieciešamības pamatojums Ņemot vērā ekonomisko situāciju un nepieciešamību atbalstīt pašvaldības izglītības iestādēs izglītojamos un pensionēšanās vecumu sasniegušās personas, nepieciešams saistošos noteikumus papildināt ar pasažieru kategorijām, kurām tiek kompensēti raukšanas maksas izdevumi, kas radušies izmantojot sabiedrisko transportu.
3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu Saistošo noteikumu grozījumu īstenošana būtiski neietekmēs pašvaldības budžetu.

Lai nodrošinātu saistošo noteikumu grozījumu izpildi, nav nepieciešams veidot jaunas institūcijas vai radīt jaunas darba vietas.

4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Saistošos noteikumu projekts neatstās ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā. Sabiedrības mērķgrupa, uz kuru attiecināms saistošo noteikumu projekta tiesiskais regulējums, ir Burtnieku novada pašvaldībā deklarētās pensionēšanas vecumu sasniegušās personas un izglītojamie.
5. Informācija par administratīvajām procedūrām Saistošo noteikumu projekta izpilde tiks nodrošināta esošo iestāžu ietvaros.
6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Pašvaldībā tika saņemts Pensionāru biedrības "V.P.MEŽĀBELE" iesniegums lūdzot iekļaut 2021. gada budžetā līdzekļus Valmieras pagasta senioriem, autobusu brīvbiļešu iegādei.

Burtnieku novada domes priekšsēdētājs E. Straume

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!