• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Madonas novada domes 2021. gada 16. februāra saistošie noteikumi Nr. 6 "Grozījumi Madonas novada pašvaldības 05.11.2020. saistošajos noteikumos Nr. 16 "Par atbalstu ēdināšanas izdevumu segšanai attālinātā mācību procesa laikā"". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 23.02.2021., Nr. 37 https://www.vestnesis.lv/op/2021/37.16

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursu ziņas

Skatīt visus oficiālos paziņojumus šajā grupā

Vēl šajā numurā

23.02.2021., Nr. 37

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Madonas novada dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 6

Pieņemts: 16.02.2021.

OP numurs: 2021/37.16

2021/37.16
RĪKI

Madonas novada domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 1 Pēdējās nedēļas laikā 0 Visi

Madonas novada pašvaldības saistošie noteikumi Nr. 6

Madonā 2021. gada 16. februārī

Grozījumi Madonas novada pašvaldības 05.11.2020. saistošajos noteikumos Nr. 16 "Par atbalstu ēdināšanas izdevumu segšanai attālinātā mācību procesa laikā"

APSTIPRINĀTI
ar Madonas novada pašvaldības domes
16.02.2021. lēmumu Nr. 71 (prot. Nr. 4, 20. p.)

Izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām"
43. panta trešo daļu
un Izglītības likuma
17. panta trešās daļas 11. punktu

1. Veikt Madonas novada pašvaldības 05.11.2020. saistošajos noteikumos Nr. 16 "Par atbalstu ēdināšanas izdevumu segšanai attālinātā mācību procesa laikā" šādus grozījumus:

1.1. Papildināt saistošos noteikumu ar 13.1 punktu šādā redakcijā:

"13.1 Gadījumā, ja periods, par kuru tiek pieprasīts atbalsts pārtikas pakas veidā, pārsniedz vienu kalendāro mēnesi, Pašvaldība, sazinoties ar atbalsta pieprasītāju, šo periodu kompensē naudā, bet pārtikas paku izsniedz par aktuālo divu nedēļu periodu.";

1.2. Svītrot saistošo noteikumu pielikumā skaitļus un vārdus "7.–12. klašu".

2. Saistošie noteikumi stājas spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Madonas novada domes priekšsēdētājs A. Lungevičs

 

Paskaidrojuma raksts
Madonas novada pašvaldības 2021. gada 16. februāra saistošajiem noteikumiem Nr. 6 "Grozījumi Madonas novada pašvaldības 05.11.2020. saistošajos noteikumos Nr. 16 "Par atbalstu ēdināšanas izdevumu segšanai attālinātā mācību procesa laikā""

Paskaidrojuma raksta sadaļas

Norādāmā informācija

1. Projekta nepieciešamības pamatojums Likuma "Par pašvaldībām" 43. panta trešā daļa paredz, ka dome var pieņemt saistošus noteikumus, lai nodrošinātu pašvaldības autonomo funkciju un brīvprātīgo iniciatīvu izpildi, savukārt Izglītības likuma 17. panta trešās daļas 11. punkts nosaka, ka pašvaldība nosaka tos izglītojamos, kuru ēdināšanas izmaksas sedz pašvaldība.

Ņemot vērā Ministru kabineta 06.11.2020. rīkojuma Nr. 655 "Par ārkārtējās situācijas izsludināšanu" 5.13.2. punktā noteiktos epidemioloģiskās drošības prasības un noteiktos ierobežojumus to nodrošināšanai, izglītības iestādēs mācības vairākas klašu grupas turpina attālināti. Madonas novada pašvaldības 05.11.2020. saistošajos noteikumos Nr. 16 "Par atbalstu ēdināšanas izdevumu segšanai attālinātā mācību procesa laikā" noteikta kārtība, kā izglītojamie var saņemt atbalstu ēdināšanas izdevumu segšanai attālinātā mācību procesa laikā, paredzot, ka tas tiek piešķirts par visu periodu neatkarīgi no izglītojamā vai viņa likumiskā pārstāvja pieteikuma iesniegšanas brīža. Šāds regulējums gadījumos, kad izvēlētais atbalsta veids ir pārtikas paka, ir radījis atsevišķas situācijas, kad ēdināšanas atbalsta nodrošinātājam izglītojamajam ir jāizsniedz pārtikas paka par periodu, kas ilgāks pat par vienu mēnesi, tādējādi pastāvot augstam riskam, ka izglītojamais pārtikas pakā iekļautos produktos nespēs izlietot pārtikas pakā iekļauto produktu ražotāja noteiktajos realizācijas termiņos.

2. Īss projekta satura izklāsts Ar grozījumiem paredzēts noteikt, ka gadījumā, ja periods, par kuru tiek pieprasīts atbalsts pārtikas pakas veidā, pārsniedz vienu kalendāro mēnesi, pašvaldība, sazinoties ar atbalsta pieprasītāju, šo periodu kompensē naudā, bet pārtikas paku izsniedz par aktuālo divu nedēļu periodu.
3. Informācija par plānoto saistošo noteikumu projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu Paredzams, ka saistošo noteikumu realizācijai tiks izmantota tā budžeta līdzekļu daļa, kas paredzēta izglītojamo ēdināšanas izdevumiem.
4. Informācija par plānoto saistošo noteikumu projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Saistošie noteikumi neatstās ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā. Sabiedrības mērķgrupa, uz kuru attiecināms saistošo noteikumu tiesiskais regulējums, ir izglītojamie, kuru deklarētā dzīvesvieta ir Madonas novada pašvaldības administratīvajā teritorijā vai kuri mācās Madonas novada pašvaldības vai privātās vispārizglītojošās izglītības iestādēs.
5. Informācija par administratīvajām procedūrām Nav ietekmes.
6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Konsultācijas nav notikušas, saistošie noteikumi izstrādāti, ņemot vērā iedzīvotāju vajadzības saistībā ar Covid-19 izplatību un izglītības procesa attālinātu organizēšanu.

Madonas novada domes priekšsēdētājs A. Lungevičs

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!