• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Ministru kabinets
Oficiālajā izdevumā publicē:
  • Ministru kabineta noteikumus, instrukcijas un ieteikumus. Tie stājas spēkā nākamajā dienā pēc izsludināšanas, ja tiesību aktā nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš;
  • Ministru kabineta rīkojumus. Tie stājas spēkā parakstīšanas brīdī;
  • Ministru kabineta sēdes protokollēmumus. Tie stājas spēkā pieņemšanas brīdī;
  • plānošanas dokumentus, kā arī informatīvos ziņojumus par politikas plānošanas dokumentu īstenošanu.
TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2021. gada 11. februāra noteikumi Nr. 97 "Grozījumi Ministru kabineta 2019. gada 1. oktobra noteikumos Nr. 464 "Noteikumi par Iekšlietu ministrijas sistēmas iestāžu un Ieslodzījuma vietu pārvaldes amatpersonu ar speciālajām dienesta pakāpēm formas tērpa un atšķirības zīmju aprakstu"". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 16.02.2021., Nr. 32 https://www.vestnesis.lv/op/2021/32.8

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta rīkojums Nr. 85

Par valstij piekrītošā nekustamā īpašuma Centra ielā 7–17, Mūsā, Ceraukstes pagastā, Bauskas novadā, nodošanu Bauskas novada pašvaldības īpašumā

Vēl šajā numurā

16.02.2021., Nr. 32

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 97

Pieņemts: 11.02.2021.

OP numurs: 2021/32.8

2021/32.8
RĪKI

Ministru kabineta noteikumi: Šajā laidienā 4 Pēdējās nedēļas laikā 4 Visi

Ministru kabineta noteikumi Nr. 97

Rīgā 2021. gada 11. februārī (prot. Nr. 15 13. §)

Grozījumi Ministru kabineta 2019. gada 1. oktobra noteikumos Nr. 464 "Noteikumi par Iekšlietu ministrijas sistēmas iestāžu un Ieslodzījuma vietu pārvaldes amatpersonu ar speciālajām dienesta pakāpēm formas tērpa un atšķirības zīmju aprakstu"

Izdoti saskaņā ar Iekšlietu ministrijas sistēmas
iestāžu un Ieslodzījuma vietu pārvaldes amatpersonu
ar speciālajām dienesta pakāpēm dienesta
gaitas likuma 44. panta otro daļu

Izdarīt Ministru kabineta 2019. gada 1. oktobra noteikumos Nr. 464 "Noteikumi par Iekšlietu ministrijas sistēmas iestāžu un Ieslodzījuma vietu pārvaldes amatpersonu ar speciālajām dienesta pakāpēm formas tērpa un atšķirības zīmju aprakstu" (Latvijas Vēstnesis, 2019, 204. nr.) šādus grozījumus:

1. Aizstāt 1. punktā skaitļus un vārdus "(1., 2., 3. un 4. pielikums)" ar skaitļiem un vārdiem "(1., 2., 3., 4., 5. un 6. pielikums)".

2. Papildināt noteikumus ar 3. punktu šādā redakcijā:

"3. Valsts robežsardzes un Valsts robežsardzes koledžas amatpersonu formas tērpu un atšķirības zīmes, kuru apraksts noteikts šo noteikumu 5. un 6. pielikumā, ievieš līdz 2021. gada 31. decembrim. Līdz pilnīgai Valsts robežsardzes un Valsts robežsardzes koledžas amatpersonu formas tērpa un atšķirības zīmju ieviešanai amatpersonas ir tiesīgas nēsāt formas tērpus un atšķirības zīmes, kuru apraksts noteikts šo noteikumu 1. un 2. pielikumā."

3. Papildināt noteikumus ar 5. un 6. pielikumu (1. un 2. pielikums).

Ministru prezidents A. K. Kariņš

Iekšlietu ministrs S. Ģirģens

 

1. pielikums
Ministru kabineta
2021. gada 11. februāra
noteikumiem Nr. 97

"5. pielikums
Ministru kabineta
2019. gada 1. oktobra
noteikumiem Nr. 464

Valsts robežsardzes un Valsts robežsardzes koledžas amatpersonu formas tērpa apraksts

Valsts robežsardzes un Valsts robežsardzes koledžas amatpersonu ar speciālo dienesta pakāpi (turpmāk – amatpersona) formas tērpu (1.–13. attēls) veido šādas savstarpēji komplektējamas sastāvdaļas:

1. Ikdienas formas tērpa krekls.

2. Ikdienas formas tērpa bikses.

3. Polo krekls.

4. Taktiskais krekls.

5. SoftShell virsjaka.

6. Lietus virsjaka.

7. Lietus bikses.

8. Ziemas virsjaka.

9. Žokejcepure.

10. Ziemas cepure (ar nagu).

11. Ziemas cepure (flīsa).

12. Berete.

13. Taktiskā atstarojošā veste.

1. Ikdienas formas tērpa krekls (1. attēls)

Taisna silueta tumši pelēkzaļas krāsas auduma virskrekls ar garām piedurknēm. Atlokāma stāvapkakle. Zem tās – pievienotas aizdares detaļas apkakles valkāšanai paceltā pozīcijā. Priekšpuses abās pusēs simetriski krūšu līmenī ieslīpi novietotas uzšūtas kabatas ar slēpto rāvējslēdzēja aizdari. Virs kabatām – horizontāli ar līpslēdžiem piestiprinātas atšķirības zīmes (labajā pusē – uzvārds, kreisajā – dienesta pakāpe). Piedurkņu augšdelma daļā uzšūtas kabatas ar rāvējslēdzēja aizdari iekšmalā. Uz kabatām ar līpslēdžiem piestiprinātas emblēmas (uz labās piedurknes – struktūrvienības vai Valsts robežsardzes koledžas emblēma, uz kreisās piedurknes – Valsts robežsardzes emblēma).

1. attēls

2. Ikdienas formas tērpa bikses (2. attēls)

Taisnstaru tumši pelēkzaļas krāsas auduma bikses. Bikšu priekšpusē – izliektas formas sānkabatas. Bikšu staru sānu daļā simetriski novietotas kabatas ar rāvējslēdzēja aizdari. Uz bikšu starām apakšstilbu līmenī simetriski novietotas kabatas medicīniskajai paketei. Uz ceļgaliem – iešūtas izliektas formas pastiprinātas drānas uzlikas ar ceļgalu sargu ievietošanai paredzētām atverēm.

2. attēls

3. Polo krekls (3. attēls)

Piekļāvīga silueta pelēkzaļas krāsas krekls ar īsām tumšāka krāsas toņa trikotāžas auduma piedurknēm, rāvējslēdzēja aizdari un atlokāmu apkakli. Priekšpusē simetriski krūšu līmenī horizontāli novietotas līpslēdžu joslas atšķirības zīmēm. Piedurkņu augšdelma daļā uzšūtas kabatas ar vertikālu rāvējslēdzēja aizdari. Uz kabatu virsmām – ar līpslēdžiem piestiprinātas emblēmas (uz labās piedurknes – struktūrvienības vai Valsts robežsardzes koledžas emblēma, uz kreisās piedurknes – Valsts robežsardzes emblēma).

3. attēls

4. Taktiskais krekls (4. attēls)

Piekļāvīga silueta pelēkzaļas krāsas krekls ar garām trikotāžas auduma tumšāka krāsas toņa piedurknēm, rāvējslēdzēja aizdari un stāvapkakli. Priekšpusē simetriski krūšu līmenī horizontāli novietotas līpslēdžu joslas atšķirības zīmēm. Uz piedurknēm uzšūti elkoņu sargi. Piedurkņu augšdelma daļā uzšūtas kabatas ar vertikālu rāvējslēdzēja aizdari. Uz kabatu virsmām – ar līpslēdžiem piestiprinātas emblēmas (uz labās piedurknes – struktūrvienības vai Valsts robežsardzes koledžas emblēma, uz kreisās piedurknes – Valsts robežsardzes emblēma). Uz kreisās piedurknes – kabata.

4. attēls

5. SoftShell virsjaka (5. attēls)

Taisna silueta vēju un mitrumu aizturoša tumši pelēkzaļas krāsas SoftShell auduma virsjaka ar garām piedurknēm, stāvapkakli un noņemamu kapuci, rāvējslēdzēja aizdari. Priekšpusē simetriski krūšu līmenī virs atdaļas horizontāli novietotas līpslēdžu joslas atšķirības zīmēm. Jostas vietas augstumā – divas iešūtas kabatas ar vertikālu rāvējslēdzēja aizdari. Sānu vīlēs apakšmalā – galos paverami rāvējslēdzēji. Mugurpusē zem vidukļa – vienota kabata ar divām ieslīpi simetriski izvietotām atverēm ar rāvējslēdzējiem kapuces ievietošanai. Piedurkņu augšdelma daļā iegrieztas kabatas ar vertikālu rāvējslēdzēja aizdari. Uz kabatām – ar līpslēdžiem piestiprinātas emblēmas (uz labās piedurknes – struktūrvienības vai Valsts robežsardzes koledžas emblēma, uz kreisās piedurknes – Valsts robežsardzes emblēma). Mugurpusē lāpstiņu augstumā uzraksts "ROBEŽSARDZE".

5. attēls

6. Lietus virsjaka (6. attēls)

Taisna silueta tumši pelēkzaļas krāsas ūdensnecaurlaidīga auduma jaka ar garām piedurknēm, stāvapkakli, kapuci un zem pārloka slēpto rāvējslēdzēja aizdari. Priekšpusē – jostas vietas augstumā simetriski novietotas iegrieztas kabatas ar vertikālu slēpto rāvējslēdzēja aizdari. Krūšu līmenī horizontāli novietotas līpslēdžu joslas atšķirības zīmēm. Sānu vīlēs apakšmalā – galos paverami ar pārloku nosegti rāvējslēdzēji. Piedurkņu augšdelma daļā – ar līpslēdžiem piestiprinātas emblēmas (uz labās piedurknes – struktūrvienības vai Valsts robežsardzes koledžas emblēma, uz kreisās piedurknes – Valsts robežsardzes emblēma).

6. attēls

7. Lietus bikses (7. attēls)

Taisna silueta tumši pelēkzaļas krāsas ūdensnecaurlaidīga auduma bikses ar iešuvēm sānos kustību ērtumam, slīpi iešūtu rāvējslēdzēja aizdari priekšā abās pusēs, rāvējslēdzēja aizdari staru galos ārējās vīlēs un piepogājamām lencēm.

7. attēls

8. Ziemas virsjaka (8. attēls)

Taisna silueta tumši pelēkzaļas krāsas ūdensnecaurlaidīga auduma virsjaka ar siltinātu oderi, garām piedurknēm, stāvapkakli, noņemamu kapuci un zem pārloka slēptu rāvējslēdzēja aizdari. Priekšpusē krūšu līmenī simetriski novietotas iegrieztas kabatas ar vertikālu zem pārloka slēptu rāvējslēdzēja aizdari. Krūšu līmenī virs atdaļas horizontāli novietotas līpslēdžu joslas atšķirības zīmēm. Sānu vīlēs apakšmalā – galos paverami ar pārloku nosegti rāvējslēdzēji. No piedurkņu galiem uz augšu – uzšūtas figūrveida uzlikas elkoņu daļas stiprināšanai. Piedurkņu augšdelma daļā – ar līpslēdžiem piestiprinātas emblēmas (uz labās piedurknes – struktūrvienības vai Valsts robežsardzes koledžas emblēma, uz kreisās piedurknes – Valsts robežsardzes emblēma). Mugurpusē lāpstiņu augstumā uzraksts "ROBEŽSARDZE".

8. attēls

9. Žokejcepure (9. attēls)

Tumši pelēkzaļas krāsas jauktšķiedru auduma cepure ar nagu un izšūtu emblēmu (kokardi) – Valsts robežsardzes emblēmas attēlu. Ģenerāļa formas tērpa cepurei – uz naga simetriski abās pusēs izvietotas izšūtas ozollapas – pa trim katrā pusē. Pakauša daļā – lokveida izgriezums ar lenci un divas gredzenveida ventilācijas atveres. Cepures lielums regulējams ar sprādzi.

9. attēls

10. Ziemas cepure (ar nagu) (10. attēls)

Vēju un mitrumu aizturoša tumši pelēkzaļas krāsas auduma cepure ar silto oderi, nagu un izšūtu emblēmu (kokardi) – Valsts robežsardzes emblēmas attēlu. Ģenerāļa formas tērpa cepurei uz naga simetriski abās pusēs izvietotas izšūtas ozollapas – pa trim katrā pusē. Cepurei ir divsleju pakauša daļa, pieres atdaļa, sānu daļas un uzlokāms kakla/ausu sildītājs. Pakausī regulējama ar lenci. Ausu sildītāji stiprināmi divās pozīcijās – zem zoda vai uz galvas – ar trim spiedpogām uz aizdares lencēm.

10. attēls

11. Ziemas cepure (flīsa) (11. attēls)

Puslodes formā šūta tumši pelēkzaļas krāsas flīsa auduma cepure ar atloku un siltinātu oderi. Uz atloka pieres daļas ar vienu toni tumšākas krāsas diegu izšūta emblēma (kokarde) – Valsts robežsardzes emblēmas attēls.

11. attēls

12. Berete (12. attēls)

Tumši pelēkzaļas krāsas filca berete ar apšūtu malu un sudraba krāsas metāla kokardi – Valsts robežsardzes emblēmu.

12. attēls

13. Taktiskā atstarojošā veste (13. attēls)

Augstas redzamības dzeltenzaļas krāsas auduma veste ar regulējamu plecu augstumu un sānu platumu. Priekšā labajā pusē ar līpslēdzi piestiprināma personas identifikācijas zīme. Labajā pusē augšdaļā – kabata rācijai. Vestes priekšā vidusdaļā simetriski abās pusēs – kabatas. Mugurpusē lāpstiņu augstumā ar līpslēdžiem piestiprināms uzraksts ar baltiem burtiem uz melna fona "ROBEŽSARDZE" vai "IMIGRĀCIJAS KONTROLE" (14. attēls) un zem tā – trīs paralēlas horizontālas atstarojošas joslas.

13. attēls

14. attēls

".

Iekšlietu ministrs S. Ģirģens

 

2. pielikums
Ministru kabineta
2021. gada 11. februāra
noteikumiem Nr. 97

"6. pielikums
Ministru kabineta
2019. gada 1. oktobra
noteikumiem Nr. 464

Valsts robežsardzes un Valsts robežsardzes koledžas amatpersonu atšķirības zīmju apraksts

Valsts robežsardzes un Valsts robežsardzes koledžas amatpersonām ar speciālo dienesta pakāpi (turpmāk – amatpersona) ir šādas atšķirības zīmes:

1. Personas identifikācijas zīme – tumši pelēkzaļas krāsas auduma lente, uz kuras simetriski vidū izvietots amatpersonas vārda pirmais burts un uzvārds gaiši pelēkzaļā krāsā (1. attēls)

1. attēls. Personas identifikācijas zīmes paraugs

2. Valsts robežsardzes emblēma – gaiši pelēkzaļā krāsā izšūta emblēma ar 2 mm platu kontūru zaļā krāsā. Emblēmas augstums – 110 mm, platums platākajā daļā – 75 mm, šaurākajā – 55 mm (2. attēls)

2. attēls. Valsts robežsardzes emblēma

3. Valsts robežsardzes kokarde – gaiši pelēkzaļā krāsā uz auduma izšūta kokarde – robežsardzes emblēma (3. attēls)

3. attēls. Valsts robežsardzes kokarde

4. Dienesta pakāpes atšķirības zīme – tumši pelēkzaļas krāsas auduma lente, uz kuras simetriski vidū izšūts amatpersonas dienesta pakāpes apzīmējums gaiši pelēkzaļā krāsā. Dienesta pakāpes atšķirības zīmes amatpersonām ir šādas:

4.1. Valsts robežsardzes koledžas kadetam atšķirības zīmes vidū horizontāli visā garumā 10 mm plata gaiši pelēkzaļa josla (4. attēls)

4. attēls. Dienesta pakāpes atšķirības zīme kadetam

4.2. ierindniekam uz atšķirības zīmes nav dienesta pakāpes apzīmējuma (5. attēls)

5. attēls. Dienesta pakāpes atšķirības zīme ierindniekam

4.3. kaprālim uz atšķirības zīmes simetriski vidū vertikāli izvietota viena 10 mm plata josla (6. attēls)

6. attēls. Dienesta pakāpes atšķirības zīme kaprālim

4.4. seržantam uz atšķirības zīmes centrā vertikāli blakus izvietotas divas 10 mm platas joslas (7. attēls)

7. attēls. Dienesta pakāpes atšķirības zīme seržantam

4.5. virsseržantam uz atšķirības zīmes centrā vertikāli izvietota viena 20 mm plata josla (8. attēls)

8. attēls. Dienesta pakāpes atšķirības zīme virsseržantam

4.6. virsniekvietniekam uz atšķirības zīmes simetriski centrā vertikāli izvietota 10 mm plata josla un 12 x 12 mm liels rombs (9. attēls)

9. attēls. Dienesta pakāpes atšķirības zīme virsniekvietniekam

4.7. leitnantam uz atšķirības zīmes centrā horizontāli blakus izvietoti divi 12 x 12 mm lieli rombi (10. attēls)

10. attēls. Dienesta pakāpes atšķirības zīme leitnantam

4.8. virsleitnantam uz atšķirības zīmes centrā horizontāli blakus izvietoti trīs 12 x 12 mm lieli rombi (11. attēls)

11. attēls. Dienesta pakāpes atšķirības zīme virsleitnantam

4.9. kapteinim uz atšķirības zīmes centrā horizontāli blakus izvietoti četri 12 x 12 mm lieli rombi (12. attēls)

12. attēls. Dienesta pakāpes atšķirības zīme kapteinim

4.10. majoram uz atšķirības zīmes centrā izvietota astoņstaru zvaigzne (13. attēls)

13. attēls. Dienesta pakāpes atšķirības zīme majoram

4.11. pulkvežleitnantam uz atšķirības zīmes centrā horizontāli izvietotas divas astoņstaru zvaigznes (14. attēls)

14. attēls. Dienesta pakāpes atšķirības zīme pulkvežleitnantam

4.12. pulkvedim uz atšķirības zīmes centrā horizontāli izvietotas trīs astoņstaru zvaigznes (15. attēls)

15. attēls. Dienesta pakāpes atšķirības zīme pulkvedim

4.13. ģenerālim uz atšķirības zīmes izšūta divu aukliņu plakanpīne. Ģenerālim – iestādes vadītājam – pīnes centrā piestiprināta Valsts robežsardzes emblēma – metāla, ar krāsainu emalju (16. attēls)

16. attēls. Dienesta pakāpes atšķirības zīme ģenerālim".

Iekšlietu ministrs S. Ģirģens

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!