• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts prezidents. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.06.1998., Nr. 180/181 https://www.vestnesis.lv/ta/id/32082

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts prezidents:

Vēl šajā numurā

18.06.1998., Nr. 180/181

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts prezidents:

— tiekoties ar NBS un ZS komandieru kandidātiem

Foto: Vitālijs Stīpnieks, A.F.I.

EIHM1.JPG (19721 BYTES)EIHM2.JPG (17950 BYTES)

Vakar, 17.jūnijā, Latvijas Valsts prezidents Guntis Ulmanis tikās ar NBS komandiera kandidātu Juri Eihmani (attēlā, centrā) un Zemessardzes komandiera kandidātu Raimondu Graubu (attēlā, pa labi).

Tika runāts par Latvijas iekļaušanos Eiropas un transatlantiskajās drošības un aizsardzības organizācijās un to, ka šim mērķim nav atvēlēts pietiekami daudz līdzekļu. Tāpēc Valsts prezidents atzinīgi novērtēja to, ka nākamā gada budžeta projekta grozījumos paredzēts 1 procents no iekšzemes kopprodukta. 3.jūnijā Nacionālā drošības padome ieteica Ministru kabinetam aizsardzības budžetā paredzēt vismaz šādu summu.

Valsts prezidents uzsvēra, ka budžeta pieaugums, NBS sakārtošana un jaunu komandieru iecelšana rada iespēju aktīvi strādāt, lai palielinātu pašaizsardzības spējas un tuvinātu mūsu NBS NATO izvirzītajiem kritērijiem. G.Ulmanis runāja par to, ka patlaban uzsvars tiek likts uz vienota teritoriālā karaspēka izveidi uz Zemessardzes bāzes, tāpēc daudz darba būs jaunajam Zemessardzes komandierim. Kā atzina G.Ulmanis, NBS komandierim īpaša uzmanība būtu jāpievērš NBS štābam, kura uzdevums ir īstenot izvēlēto pasākumu plānu. Valsts prezidents sacīja, ka interesēsies un sekos līdzi jauno komandieru gaitām, kad viņi stāsies jaunajos amatos. J.Eihmanis un R.Grauba pastāstīja Valsts prezidentam par savām mācībām, iecerēm un plāniem, ja viņus Saeima apstiprinās amatos.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!