• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pēc zināšanām uz ASV. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.06.1998., Nr. 180/181 https://www.vestnesis.lv/ta/id/32077

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Salaspils pētnieciskā kodolreaktora darbības apstādināšanas reizē

Vēl šajā numurā

18.06.1998., Nr. 180/181

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pēc zināšanām uz ASV

Ar Amerikas valdības stipendijām

X.JPG (17469 BYTES) Vakar, 17.jūnijā, ASV vēstnieka Lerija Nepera rezidencē Rīgā tika oficiāli pasniegtas Amerikas Savienoto Valstu valdības stipendijas, kas dod iespēju mācīties šajā valstī, kā arī lasīt lekcijas vai veikt pētījumus zinātniskajās iestādēs. Šādas stipendiju iespējas Latvijas augstskolu studenti, mācību spēki, skolotāji un zinātnieki ir izmantojuši jau kopš 1991.gada, un konkurs uz Fulbraita (Fulbright) stipendiju ar katru gadu ir ievērojami palielinājies.

Šogad četras stipendijas tika piešķirtas studentiem — maģistra programmās uzņēmējdarbības vadību, izglītības pārvaldi un ekoloģiju studēs Zane Ozoliņa, Aigars Nords, Oskars Keišs un Ivars Forands. Savukārt profesore Dace Markusa (LU) ar zinātniskiem pētījumiem nodarbosies Ohaio universitātē, Aleksandrs Dembo (Mākslas akadēmija) — Ņujorkas universitātē, profesors Rolands Rikards (RTU) — Džordžijas tehnoloģijas institūtā, Mihails Rodiņš (LU) Kolumbijas universitātē. Zaiga Tenisone (Rīga) skolotājas zināšanas noslīpēs kādā Jaunmeksikas vidusskolā, mācot bērniem ģeogrāfiju, bet Ilze Vajevska (Ādaži) angļu valodu mācīs Indianapolisā.

ASV informācijas biroja

un "LV" informācija

Foto: Māris Kaparkalējs, "LV"

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!