• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 16. jūnijā sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.06.1998., Nr. 179 https://www.vestnesis.lv/ta/id/32059

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta 16. jūnijā sēdē (turpinājums) Pēc Ministru kabineta 16. jūnija sēdes

Vēl šajā numurā

17.06.1998., Nr. 179

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valdībā

Ministru kabineta 16. jūnijā sēdē

Vakar kārtējā valdības sēdē akceptēts rīkojums "Par institūciju pilnvarošanu būvmateriālu un būvizstrādājumu atbilstības novērtēšanai reglamentētajā sfērā". Būvmateriālu un būvizstrādājumu atbilstības novērtēšanai pilnvarotas 17 institūcijas, kurām jāakreditējas līdz 1999.gada 31.decembrim.

Akceptēts rīkojums "Par Latvijas Policijas akadēmijas Satversmes apstiprināšanu".

Valdība akceptēja likumprojektu "Par Augstākās padomes 1993.gada 28.aprīļa lēmuma "Par Latvijas Policijas akadēmijas Satversmes apstiprināšanu"" atzīšanu par spēku zaudējušu.

Ministru kabinets akceptēja rīkojumu "Par Papildu protokolu Ziemeļatlantijas līguma organizācijas dalībvalstu un valstu, kas piedalās programmā "Partnerattiecības - mieram", līgumam par to bruņoto spēku statusu".

Akceptēti grozījumi Ministru kabineta 1998.gada 4.marta rīkojumā nr.100 "Par Bēgļu lietu apelācijas padomes locekļiem". Turpmāk padomē darbosies arī Pēteris Jurjāns (jurists).

Ministru kabinets akceptēja trīs rīkojumus "Par uzņemšanu Latvijas pilsonībā naturalizācijas kārtībā". Latvijas Republikas pilsonība piešķirta attiecīgi 154 pilsonības pretendentiem, tai skaitā deviņiem viņu nepilngadīgajiem bērniem, 126 pilsonības pretendentiem, tai skaitā divpadsmit viņu nepilngadīgajiem bērniem, un 117 pilsonības pretendentiem, tai skaitā astoņiem viņu nepilngadīgajiem bērniem.

Valdība akceptēja noteikumus "Noteikumi par vienoto ekonomiskās informācijas klasifikācijas sistēmu". Šie noteikumi nosaka kārtību, kādā izstrādājama (adaptējama), ieviešama un lietojama vienotā ekonomiskās informācijas klasifikācijas sistēma. Vienotā ekonomiskās informācijas klasifikācijas sistēma ir obligāta visām valsts un pašvaldību institūcijām, kā arī uzņēmumiem, uzņēmējsabiedrībām un citām juridiskajām un fiziskajām personām neatkarīgi no to īpašuma un uzņēmējdarbības formas šādos gadījumos: apkopojot un iesniedzot visu veidu oficiālo informāciju vai apmainoties ar to; veidojot visu veidu valsts informācijas sistēmas un reģistrus; veicot ārējo ekonomisko darbību.

Akceptēti noteikumi "Kārtība, kādā pieprasāms, piešķirams un izmaksājams finansējums no Reģionālā fonda un kontrolējams piešķirtā finansējuma izlietojums". Finansējumu no fonda var pieprasīt īpaši atbalstāmo reģionu pilsētu, pagastu vai rajonu pašvaldības un to struktūrvienības, kā arī uzņēmumi (uzņēmējsabiedrības), kas reģistrēti un darbojas tikai īpaši atbalstāmajos reģionos. Atsevišķos gadījumos līdzekļus var pieprasīt īpaši atbalstāmā reģiona attīstības padome.

Sakarā ar noteikumu "Kārtība, kādā pieprasāms, piešķirams un izmaksājams finansējums no Reģionālā fonda un kontrolējams piešķirtā finansējuma izlietojums" pieņemšanu izdarīts grozījums Ministru kabineta 1997.gada 5.augusta noteikumos nr.290 "Reģionālā fonda nolikums".

Valdība akceptēja noteikumus "Noteikumi par humānās palīdzības kravu saņēmējiem". Noteikumos uzskaitītas 83 reliģiskas organizācijas, 39 fondi, 38 biedrības, 4 savienības, 10 centri, 7 asociācijas, 6 apvienības, 10 arodbiedrības, 7 federācijas, kā arī 26 citas sabiedriskas organizācijas, kas var būt humānās palīdzības kravu saņēmēji.

Akceptēti noteikumi "Kārtība, kādā Rēzeknes speciālajā ekonomiskajā zonā maksājams pievienotās vērtības nodoklis par būvniecības pakalpojumiem, mazumtirdzniecībā piegādātajām precēm un fiziskajām personām sniegtajiem pakalpojumiem". Šie noteikumi nosaka kārtību, kādā maksājams pievienotās vērtības nodoklis par būvniecības pakalpojumiem Rēzeknes speciālās ekonomiskās zonas teritorijā, kā arī mazumtirdzniecībā piegādātajām precēm un fiziskajām personām sniegtajiem pakalpojumiem Rēzeknes speciālās ekonomiskās zonas brīvo zonu teritorijās.

Ministru kabinets akceptēja noteikumus "Kārtība, kādā fiziskās personas pārvieto preces pāri muitas robežai". Šie noteikumi nosaka kārtību, kādā fiziskās personas pārvieto preces pāri muitas robežai, kā arī nosaka preču pārvietošanas ierobežojumus un atvieglojumus.

Akceptēts likumprojekts "Par akcīzes nodokli alkoholiskajiem dzērieniem". Šis likums attieksies uz alkoholiskajiem dzērieniem, kurus ražo, pārstrādā, glabā, realizē, saņem vai nosūta Latvijas Republikas muitas teritorijā, un noteiks kārtību, kādā alkoholiskie dzērieni tiek aplikti ar akcīzes nodokli. Paredzams, ka kārtību, kādā veicama uzņēmējdarbība ar alkoholiskajiem dzērieniem Latvijas Republikas muitas teritorijā, noteiks Ministru kabinets. Valsts kancelejai uzdots sagatavot likumprojektu iesniegšanai Saeimā pēc tam, kad Ministru kabinetā tiks konceptuāli izskatīts jautājums par nodokļa ieņēmumu sadalījumu pa budžetiem.

Akceptēti grozījumi Ministru kabineta 1997.gada 28.februāra noteikumos nr.42 "Noteikumi par Konsultatīvo muitas tarifu padomi" un grozījumi Ministru kabineta 1997.gada 25.marta noteikumos nr.106 "Noteikumi par muitas tarifu kvotām". Grozījumi istrādāti, lai vienkāršotu Konsultatīvās muitas tarifu padomes personālsastāva izmaiņu apstiprināšanas kārtību. Minētajos normatīvajos aktos nosaukumā un tekstā vārdi "Konsultatīvā muitas tarifu padome" aizstāti ar vārdiem "Muitas tarifu padome".

Valdība akceptēja noteikumus "Valstij piekritīgās tabakas un tabakas izstrādājumu, alkoholisko dzērienu un spirta iznīcināšanas kārtība". Valstij piekritīgo tabaku un tabakas izstrādājumus iznīcinās sadedzinot. Savukārt alkoholiskos dzērienus un spirtu iznīcina tos atšķaidot un izlejot kanalizācijā vai Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas institūciju vai pašvaldību norādītajās vietās. Valstij piekritīgo spirtu var iznīcināt, to iezīmējot konfiskācijas vai glabāšanas vietā, sajaucot ar ķīmisku vielu vai degvielu un tālāk realizējot kā kurināmo vai kā ražošanas izejvielu.

Akceptēti noteikumi "Noteikumi par pilnvaru sadalījumu starp ministrijām pārtikas valsts uzraudzības un kontroles nodrošināšanai". Šie noteikumi nosaka pilnvaru sadalījumu starp ministrijām pārtikas aprites valsts uzraudzības un kontroles nodrošināšanai Latvijas Republikas iekšējā tirgū.

Iesniegtais noteikumu projekts "Noteikumi par muitas maksājumu atlikšanas sistēmas pagaidu nepiemērošanu muitas procedūrai — ievešana pārstrādei" nav akceptēts. Zemkopības ministrijai uzdots precizēt noteikumu projektu, pamatojoties uz Muitas likuma 62. pantu, un iesniegt noteikumu projektu izskatīšanai Ministru kabinetā.

Valdība noraidīja rīkojuma projektu "Par speciāla apskata par Latviju ievietošanu laikrakstā "Financial Times"".

Valdība akceptēja Latvijas Republikas Ministru kabineta memorandu par Latvijas Republikas integrāciju Eiropas un atlantiskajās drošības struktūrās.

Akceptēta nacionālā programma "Latvijas iedzīvotāji (Tautas veselība un sociālā drošība)". Programmas "Latvijas iedzīvotāji" izstrādes mērķis ir sistemātiski apkopot informāciju par visu sociālās aizsardzības sistēmu, no šī spektra raksturot Latvijas iedzīvotāju situācijas attīstību pēdējo piecu gadu laikā un iezīmēt attīstības stratēģiju tuvākajam un ilgākam laika posmam.

Ministru kabinets akceptēja grozījumus Ministru kabineta 1996.gada 1.oktobra noteikumos nr.373 "Medicīniskās aprūpes un darbspējas ekspertīzes kvalitātes kontroles inspekcijas nolikums". Grozījumi paredz, sākot ar 1998.gada 1.jūliju, no inspekcijas funkcijām izslēgt ārstniecības iestāžu finansu revīzijas un ārstniecības iestāžu finansiālās darbības kontroles funkcijas, kuras tiek nodotas Valsts obligātās veselības apdrošināšanas centrālajam fondam.

Akceptēti grozījumi Ministru kabineta 1996.gada 10.septembra noteikumos nr.351 "Noteikumi par darba samaksas sistēmu atsevišķu no budžeta finansējamo iestāžu darbiniekiem". Grozījumi nepieciešami, lai novērstu pretrunas spēkā esošajos normatīvajos aktos, kas regulē veselības aprūpi.

Valdība pieņēma zināšanai finansu ministra Roberta Zīles sniegto informāciju jautājumā "Par valsts akciju sabiedrības "Latvijas eksportkredīts" izsniegtajiem galvojumiem". Svītrota Ministru kabineta šā gada 2.jūnija sēdes protokola 34.punkta otrā daļa, kurā bija teikts, ka Ekonomikas ministrijai kopā ar Finansu ministriju uzdots sagatavot grozījumus likumā "Par budžetu un finansu vadību" jautājumā par valsts galvojumiem. Ekonomikas ministrijai kopā ar Finansu ministriju uzdots sagatavot noteikumu projektu "Par valsts atbalstu eksporta un importa apdrošināšanā, garantēšanā un finansēšanā" (pieņemšanai Satversmes 81.panta noteiktajā kārtībā) un līdz 11.jūlijam iesniegt izskatīšanai Ministru kabinetā.

Valdība akceptēja rīkojumu "Par Dzelzceļu sadarbības organizācijas dalībnieku valstu konteineru īpašnieku nolīgumu par universālo lieltonnāžas konteineru izmantošanu starptautiskajā dzelzceļu satiksmē".

Valdība pieņēma zināšanai finansu ministra Roberta Zīles sniegto informāciju par Latvijas Republikas iestāšanās gaitu Daudzpusējā investīciju garantiju aģentūrā. Finansu ministrijai uzdots pabeigt Latvijas iestāšanās procedūru Daudzpusējā investīciju garantiju aģentūrā. Valdība piešķīra Finansu ministrijai no Finansu ministrijas 1998.gadam iedalītajiem līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem 26 239 ASV dolāru ekvivalentu latos, lai veiktu iestāšanās maksas otro daļu par Daudzpusējās investīciju garantiju aģentūras akcijām. Finansu ministrs Roberts Zīle pilnvarots parakstīt parādzīmi (atliktā maksājuma vekseli) par akcijām 104 954 ASV dolāru apmērā.

Pieņemta zināšanai vides valsts ministra Induļa Emša sniegtā informācija par Latvijas Republikas Otro nacionālo ziņojumu ANO Vispārējās konvencijas "Par klimata pārmaiņām" ietvaros.

Valdība pieņēma zināšanai valsts ieņēmumu valsts ministres Aijas Počas sniegto informāciju "Par Latvijas piedalīšanos "Matthacus" un "Fiscalis" programmu pasākumos". Finansu ministrijai uzdots 1999.gada budžeta projektā (mērķa griestu ietvaros) paredzēt 40 000 latu Latvijas līdzdalībai programmu pasākumos, tos proporcionāli piešķirt Valsts ieņēmumu dienestam un Finansu ministrijai.

Valdība pieņēma zināšanai finansu ministra Roberta Zīles sniegto informāciju jautājumā "Par Satversmes tiesas 1998.gada 10.jūnija spriedumu". Finansu ministrijai kopā ar Tieslietu un Ekonomikas ministrijām uzdots sagatavot un līdz šī gada 19.jūnijam iesniegt Valsts kancelejā savstarpēji saskaņotu Ministru prezidenta rīkojuma projektu par darba grupu, nosakot, ka minētās darba grupas uzdevums ir izvērtēt radušos situāciju un izstrādāt attiecīga normatīvā akta projektu (t.sk. pieņemšanai Satversmes 81.panta noteiktajā kārtībā), par to īpašuma kompensācijas sertifikātu dzēšanas kārtību un termiņiem, kas saskaņā ar MK 1996.gada 23.aprīļa noteikumiem nr.148 "Kārtība, kādā atdodama manta vai atlīdzināma tās vērtība personām, kuru administratīvā izsūtīšana no Latvijas PSR vai KPFSR sastāvā iekļautās LPSR teritorijas daļas atzīta par nepamatotu" un MK 1997.gada 4.novembra noteikumos nr.367 "Grozījumi MK 1996.gada 23.aprīļa noteikumos nr.148 "Kārtība, kādā atdodama manta vai atlīdzināma tās vērtība personām, kuru administratīvā izsūtīšana no Latvijas PSR vai KPFSR sastāvā iekļautās LPSR teritorijas daļas atzīta par nepamatotu" piešķirti administratīvi nepamatoti izsūtītajām personām.

Valdība pieņēma zināšanai vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra Anatolija Gorbunova sniegto informāciju par Pasaules bankas ieteikumiem Lauku attīstības projektam lauksaimniecības subsīdiju jomā. Atbalstīti PB ieteikumi Lauku attīstības projektam lauksaimniecības subsīdiju jomā ar Zemkopības ministrijas precizējumiem un pamatojumiem.

Valdība pieņēma zināšanai aizsardzības ministra Tālava Jundža sniegto infomāciju par Latvijas plānu integrācijai NATO. Valdība pamatā akceptēja Latvijas plāna projektu integrācijai NATO.

 

Valdības preses departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!