• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Rēzeknes pilsētas dome
Republikas pilsētas domes publicē saistošos noteikumus un to paskaidrojuma rakstu. Saistošie noteikumi stājas spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas, ja tajos nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš.

Pirms republikas pilsētas domes vēlēšanām republikas pilsētu vēlēšanu komisijas publicē reģistrētos deputātu kandidātu sarakstus, pēc vēlēšanām – informāciju par pilsētas domē ievēlētajiem deputātiem.

TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Rēzeknes pilsētas domes 2020. gada 30. decembra saistošie noteikumi Nr. 35 "Par maznodrošinātas mājsaimniecības ienākumu slieksni Rēzeknes pilsētas pašvaldībā". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 27.01.2021., Nr. 18 https://www.vestnesis.lv/op/2021/18.2

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursu ziņas

Skatīt visus oficiālos paziņojumus šajā grupā

Vēl šajā numurā

27.01.2021., Nr. 18

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Rēzeknes pilsētas dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 35

Pieņemts: 30.12.2020.

OP numurs: 2021/18.2

2021/18.2
RĪKI

Rēzeknes pilsētas domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 1 Pēdējās nedēļas laikā 5 Visi

Rēzeknes pilsētas domes saistošie noteikumi Nr. 35

Rēzeknē 2020. gada 30. decembrī (prot. Nr. 113, 3. p., lēmums Nr. 1459)

Par maznodrošinātas mājsaimniecības ienākumu slieksni Rēzeknes pilsētas pašvaldībā

Izdoti saskaņā ar Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības likuma
33. panta trešo daļu, likuma "Par palīdzību dzīvokļa jautājumu
risināšanā" 14. panta sesto daļu, likuma
"Par dzīvojamo telpu īri" 36.1 panta otro daļu

1. Saistošie noteikumi nosaka maznodrošinātās mājsaimniecības ienākumu slieksni Rēzeknes pilsētas pašvaldībā.

2. Maznodrošinātās mājsaimniecības ienākumu slieksnis ir 364 euro pirmajai vai vienīgajai personai mājsaimniecībā un 255 euro pārējām personām mājsaimniecībā.

3. Saistošie noteikumi piemērojami no 2021. gada 1. janvāra.

Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētājs A. Bartaševičs

 

Paskaidrojuma raksts
Rēzeknes pilsētas domes 30.12.2020. saistošajiem noteikumiem Nr. 35 "Par maznodrošinātas mājsaimniecības ienākumu slieksni Rēzeknes pilsētas pašvaldībā"

Paskaidrojuma raksta sadaļas

Norādāmā informācija

1. Pašreizējās situācijas raksturojums Ienākumu un materiālā stāvokļa līmeni, kuru nepārsniedzot ģimene, vai atsevišķi dzīvojoša persona (turpmāk – ģimene (persona)) tiek atzīta par maznodrošinātu Rēzeknes pilsētas pašvaldībā nosaka Rēzeknes pilsētas domes 2020. gada 13. februāra saistošie noteikumi Nr. 5 "Par ģimenes vai atsevišķi dzīvojošās personas atzīšanu par trūcīgu vai maznodrošinātu un sociālās palīdzības pabalstiem Rēzeknes pilsētas pašvaldībā" (turpmāk – Saistošie noteikumi Nr. 5).

Saskaņā ar Saistošo noteikumu Nr. 5 7. punktu ģimene (persona) tiek atzīta par maznodrošinātu, ja vidējie ienākumi katram ģimenes loceklim (personai) mēnesī pēdējo trīs mēnešu laikā nepārsniedz: ģimenei, kurā ir darbspējīgās personas, vai atsevišķi dzīvojošai darbspējīgai personai – 242 euro; ģimenei, kurā nav darbaspējīgo personu – 310 euro; atsevišķi dzīvojošai persona, kura nav darbspējīga – 330 euro.

2020. gada 23. novembrī ir pieņemti grozījumi Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības likumā, likumā "Par palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā", likuma "Par dzīvojamo telpu īri", kas stāsies spēkā 2021. gada 1. janvārī.

Saskaņā ar grozījumiem Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības likuma 33. panta trešajā daļā no 2021. gada 1. janvāra maznodrošinātas mājsaimniecības ienākumu slieksni katra pašvaldība ir tiesīga noteikt ne augstāku par 436 euro pirmajai vai vienīgajai personai mājsaimniecībā un 305 euro pārējām personām mājsaimniecībā, bet ne zemāku par šā panta otrajā daļā noteikto trūcīgas mājsaimniecības ienākumu slieksni (272 euro pirmajai vai vienīgajai personai mājsaimniecībā un 190 euro pārējām personām mājsaimniecībā).

Savukārt grozījumi minētā likuma 36. panta ceturtajā daļā paredz, ka Ministru kabinets nosaka mājsaimniecības materiālās situācijas izvērtēšanas un garantētā minimālā ienākuma pabalsta aprēķināšanas, piešķiršanas un izmaksas kārtību, kā arī trūcīgas un maznodrošinātas mājsaimniecības statusa piešķiršanas kārtību.

Saskaņā ar Oficiālo publikāciju un tiesiskās informācijas likuma 9. panta piekto daļu, ja spēku zaudē normatīvā akta izdošanas tiesiskais pamats (augstāka juridiska spēka tiesību norma, uz kuras pamata izdots cits normatīvais akts), tad spēku zaudē arī uz šā pamata izdotais normatīvais akts vai tā daļa. Līdz ar Saistošie noteikumi Nr. 5 daļā, kas nosaka nosacījumus trūcīgas vai maznodrošinātas ģimenes (personas) statusa piešķiršanai, tajā skaitā, ienākumu līmeni, kuru nepārsniedzot ģimene (persona) tiek atzīta par maznodrošinātu (7. punkts), zaudē spēku 2021. gada 1. janvārī.

2. Saistošo noteikumu projekta nepieciešamības raksturojums, dokumenta būtība Ņemot vērā grozījumus normatīvajos aktos, ir nepieciešams noteikt maznodrošinātās mājsaimniecības ienākumu slieksni Rēzeknes pilsētas pašvaldībā no 2021. gada 1. janvāra.
3. Īss saistošo noteikumu projekta satura izklāsts Saistošie noteikumi nosaka maznodrošinātās mājsaimniecības ienākumu slieksni Rēzeknes pilsētas pašvaldībā.
4. Saistošo noteikumu projekta iespējamā ietekme uz pašvaldības budžetu Maznodrošinātas mājsaimniecības ienākumu slieksnis tiek palielināts, līdz ar to palielināsies maznodrošinātu mājsaimniecību (personu (ģimeņu)) skaits Rēzeknes pilsētas pašvaldībā un ietekme uz pašvaldības budžetu.
5. Saistošo noteikumu projekta iespējamā ietekme uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Neietekmē.
6. Saistošo noteikumu projekta iespējamā ietekme uz administratīvajām procedūrām Neietekmē.
7. Normatīvie akti, saskaņā ar kuriem saistošie noteikumi sagatavoti Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības likuma 33. panta trešā daļa, likuma "Par palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā" 14. panta sestā daļa, likuma "Par dzīvojamo telpu īri" 36.1 panta otrā daļa.
8. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām saistībā ar saistošo noteikumu projektu Konsultācijas ar privātpersonām nav notikušas.

Saistošo noteikumu projekts un paskaidrojuma raksts tiks ievietots Rēzeknes pilsētas pašvaldības mājaslapā internetā www.rezekne.lv, sadaļā "Saistošo noteikumu projekti".

Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētājs A. Bartaševičs

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!