• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru prezidents (turpinājums). Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.05.1998., Nr. 150/152 https://www.vestnesis.lv/ta/id/32027

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

"Par savu seju, par savu stāju, ik darbā un lēmumā"

Vēl šajā numurā

26.05.1998., Nr. 150/152

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru prezidents

— apmeklējot Preiļu rajonu

Līvānu pilsētas domes priekšsēdētājs Visvaldis Gercāns, Ministru prezidents Guntars Krasts, Preiļu rajona laikraksta "Novadnieks" direktore Tamāra Elsta

Kā liecina statistika, šogad Preiļu rajonā pēc ārstu kontroles komisijas slēdziena no eksāmenu kārtošanas atbrīvoti 9,7 procenti skolēnu. Visvairāk skolēnu no eksāmeniem atbrīvots tieši Līvānos. Speciālisti kontstatējuši, ka saslimstību biežums saistīts ar to, ka liela daļa bērnu vecāku ir bezdarbnieki, materiālo grūtību dēļ bērni nesaņem pietiekamu, pilnvērtīgu uzturu un līdz ar to biežāk slimo.

"Valdība jau ir atradusi iespēju atvieglot medikamentu iegādi, un tas attieksies arī uz Līvānu bērniem, taču šajā gadījumā ļoti liela uzmanība jāveltī arī saslimstības cēloņu novēršanai. Valdība ir daudz darījusi un arī turpmāk veiks visu nepieciešamo, lai veicinātu uzņēmējdarbību, tātad, lai rastos jaunas darbavietas. Latgalei šajā ziņā vienmēr bijusi pievērsta īpaša uzmanība," pēc Līvānu 1. un 2. vidusskolas apmeklējuma atzina Ministru prezidents. Tiekoties ar uzņēmējiem un pašvaldības pārstāvjiem, G.Krastu īpaši interesēja, kā attīstās uzņēmējdarbība pilsētā, ar kādām problēmām nākas saskarties uzņēmējiem un kāda palīdzība būtu nepieciešama no valdības.

Daudzus Latgales reģiona žurnālistus interesēja administratīvi teritoriālās reformas gaita Latvijā. Ministru prezidents informēja par nodomu trešdien rīkot īpašu tikšanos ar visiem rajonu masu informācijas līdzekļu pārstāvjiem, kurā piedalīsies arī pašvaldību lietu valsts ministrs Jānis Bunkšs, Pašvaldību lietu departamenta pārstāvji un citas atbildīgas amatpersonas.

Īpašu uzmanību Ministru prezidents veltīja zemnieku saimniecību apmeklējumiem. Premjerministrs atzinīgi novērtēja Rušonas pagasta zemnieces I.Čingules saimniecību, bet O. Grišāna saimniecība Jaunaglonas pagastā Ministru prezidenta uzmanību piesaistīja ne tikai saimnieka centības un cienījamā vecuma, bet arī tās specifikas (privātā elektrostacija) dēļ. O.Grišāns ir parakstījis līgumu un pārdod elektroenerģiju "Latvenergo". Risinot ar "Latvenergo" privatizāciju saistītos jautājumus, G.Krasts jau ir iepazinies ar Ķeguma HES darbu, atklājot tās rekonstrukciju, divreiz pabijis TEC —2, ticies ar "Latvenergo" vadību, vairākkārt apspriedies ar Privatizācijas aģentūras vadību un enerģētikas speciālistiem. Apskatot privāto elektrostaciju, Ministru prezidents norādīja, ka tieši Privatizācijas aģentūras sagatavotais "Latvenergo" privatizācijas modelis, par kuru iestājas arī valdības vadītājs un kurš paredz privatizācijas gaitā valstij atstāt Daugavas kaskādi un elektropārvades līnijas, dotu vislielāko drošību par tarifu stabilitāti viesiem patērētājiem un par elektroenerģijas iepirkšanu visiem tās ražotājiem.

Valdības preses departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!