• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Latvija un Lietuva - mums kopīgas ne vien debesis, jūra un robežas, bet arī nākotne. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.05.1998., Nr. 150/152 https://www.vestnesis.lv/ta/id/32024

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvija un Lietuva - mums kopīgas ne vien debesis, jūra un robežas, bet arī nākotne (turpinājums)

Vēl šajā numurā

26.05.1998., Nr. 150/152

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Latvija un Lietuva — mums kopīgas

ne vien debesis, jūra un robežas, bet arī nākotne

Vakar 25.maijā Rīgā ieradās

Lietuvas Seima priekšsēdētājs Vītauts Landsberģis

Saeimas priekšsēdētājs Alfreds Čepānis pateicās Vītautam Landsberģim (attēlā pa labi) par aktīvo publiski pausto atbalstu pēc Latvijas un Krievijas attiecību saasināšanās un izteica cerību, ka Lietuvas Seima priekšsēdētāja vizīte vēlreiz apliecinās Baltijas valstu uzskatu vienotību.

A.Čepānis informēja savu Lietuvas kolēģi, ka, īstenojot apņemšanos veidot integrētu sabiedrību, Saeima pirmajā lasījumā ir izskatījusi grozījumus Pilsonības likumā. Tā kā V.Landsberģis atzina, ka masu saziņas līdzekļi nesniedz pilnīgu informāciju ne par šo jautājumu, ne Valodu likumu, A.Čepānis paskaidroja, ka Pilsonības likuma grozījumi paredz pilnīgu naturalizācijas logu atcelšanu un tiesības iegūt pilsonību bezvalstnieku bērniem, kuri Latvijā dzimuši pēc 1991.gada 21.augusta, kuriem ir pietiekamas latviešu valodas zināšanas un kuri izteikuši vēlēšanos saņemt Latvijas Republikas pilsonību. Šiem grozījumiem Saeimā ir piešķirts steidzamības statuss, tāpēc A.Čepānis prognozēja, ka galīgajā lasījumā tie varētu tikt pieņemti 4.jūnijā, kas, viņaprāt, būtu liels solis virzienā uz Latvijas iestāšanos Eiropas Savienībā. Šis lēmums ir guvis arī plašu starptautisko atzinību.

A1.JPG (12287 BYTES)B1.JPG (17462 BYTES)B2.JPG (11185 BYTES)

Tikšanās laikā (no kreisās) Lietuvas vēstnieks Latvijā Rimants Karazija, Lietuvas Seima priekšsēdētājs Vītauts Landsbrģis, Latvijas Saeimas priekšsēdētājs Alfreds Čepānis; Lietuvas Seima priekšsēdētājs sarunā ar Latvijas Ministru prezidentu Guntaru Krastu Foto: Māris Kaparkalējs, "LV"

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!