• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Gan ikdienu, gan svētku dienu drošībai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.05.1998., Nr. 150/152 https://www.vestnesis.lv/ta/id/32022

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvija un Francija - esam tuvi un kļūstam tuvāki

Vēl šajā numurā

26.05.1998., Nr. 150/152

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Gan ikdienu, gan svētku dienu drošībai

IE1.JPG (16536 BYTES)

IE3.JPG (19566 BYTES)IE2.JPG (22827 BYTES)

Svinīgajā pasākumā policijas akadēmijas rektors Zenons Indrikovs un iekšlietu ministrs Andrejs Krastiņš (augšējā attēlā)"Zenona balvas" iegūvēji kriminālistikas procesa pasniedzējs Pēteris Sakalaurs un psiholoģijas pasniedzējs Pāvels Kundziņš

Teksts un foto: Andris Kļaviņš

Policijas akadēmijai —

septītā gadskārta

Latvijas Policijas akadēmija šajās dienās svinēja savu septīto gadskārtu. Akadēmijas rektors Zenons Indrikovs uzrunājot studentus, atzīmēja, ka Latvijā vairs nav nevienas policijas struktūras, kurā nestrādātu kāds no akadēmijas beidzējiem. Viņu darba lauks paplašinās, aptverot ministrijas, pašvaldības, tagad arī Zemessardzi un Ģenerālprokuratūru, bet daži absolventi ieņem tiesnešu amatus. Iekšlietu ministrs Andrejs Krastiņš, sveicot studentus, sacīja:

— Jūsu akadēmija augusi kopā ar atjaunoto Latvijas valsti. Jūsu kā šīs valsts pārstāvju pienākums ir aizsargāt šo valsti, tās tautu un visus cilvēkus, kas ierodas mūsu zemē. Atskatoties uz pagājušajiem septiņiem gadiem, mēs ar lepnumu varam vērot Policijas akadēmijas bijušos studentus, tagad Iekšlietu sistēmas darbiniekus un arī citur strādājošos, un nav pamata apšaubīt mācību kvalitāti, ko devusi akadēmija. Jums, stājoties Latvijas Republikas Iekšlietu sistēmā vai citās iestādēs, novēlu augstu turēt Policijas akadēmijas godu un vienmēr atcerēties, ka jūs policijas darbinieka formā esat vieni no pirmajiem, sevišķi Robežsardzē, ko redz mūsu viesi un mūsu valsts iedzīvotāji.

Akadēmiju sveica robežapsardzes pārstāvji, tuvāko kaimiņu, Nacionālās aizsardzības akadēmijas rektors majors Ilmārs Vīksne, iekšlietu struktūru pārstāvji, notika profesionālo iemaņu demonstrējumi, sacensības un deju priekšnesumi.

Svētku ietvaros studentu ballē tika dalītas Zenona balvas pasniedzējiem. Studentu domē gan izraisījušās ētiska raktura diskusijas par sengrieķu filozofa un akadēmijas rektora vārdu sakritību, kas tomēr esot nejauša. Bet, tā kā rektors tādu nejaušību uztvēris filozofiskā mierā, nu jau otro gadu studentu izlūku grupa izvirza nominācijai spilgtākās pasniedzēju personības. Balvas saņēma nopietnākais, jautrākais, miermīlīgākais, stingrākais, modernākais utt. pasniedzējs.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!