• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ziņas īsumā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.05.1998., Nr. 136/137 https://www.vestnesis.lv/ta/id/31974

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ziņas īsumā

Vēl šajā numurā

15.05.1998., Nr. 136/137

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ziņas īsumā

* Šā gada pirmajā ceturksnī salīdzinājumā ar 1997. gada attiecīgo laika posmu, rēķinot salīdzināmajās cenās, rūpniecības produkcijas izlaide palielinājusies par 13,6%. Lielākais kāpums bijis nemetālisko minerālu — ķieģeļu, cementa, kaļķu, ģipša, stikla un to izstrādājumu — ražošanā. 1998. gada martā salīdzinājumā ar 1997. gada martu rūpniecības produkcija palielinājusies par 17%. Nozares, kas straujāk attīstījušās un nodrošinājušas šo pieaugumu, ir nemetālisko minerālu ražošana (produkcijas pieaugums par 67%), ādu miecēšana un apstrāde, somu un apavu ražošana (57,7%), celulozes, papīra un papīra izstrādājumu ražošana (51,4%), koksnes, koka un korķa izstrādājumu, izņemot mēbeļu, ražošana (41,6%), izdevējdarbība, poligrāfija un ierakstu reproducēšana (37,9%).

* Jau aptuveni pusgadu Ventspils brīvostas teritorijā Ventas kreisajā krastā turpinās jauna unversāla termināla būve. Šeit būs dziļūdens piestātnes, kur paredzēts apstrādāt ro-ro tipa kravas prāmjus. Reizē ar to nākas veikt upes kuģojamā kanāla padziļināšanu, veidot plašāku un dziļāku kuģu apgriešanās baseinu. 30. maijā paredzēts oficiāli atklāt padziļināto ostas akvatoriju. Tas ir padziļināts no 15,7 līdz 17,5 metriem. 17,5 metri ir maksimālais nepieciešamais dziļums, lai Ventspils osta varētu uzņemt jebkuru kuģi, kas var iebraukt Baltijas jūrā.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!