• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Finanšu un kapitāla tirgus komisija
Finanšu un kapitāla tirgus komisija publicē normatīvos noteikumus, ieteikumus un lēmumus, kā arī informāciju par kredītiestādes noguldītājiem garantētās atlīdzības izmaksas veidu un kārtību, laiku un vietu.
TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Finanšu un kapitāla tirgus komisijas 2020. gada 8. decembra noteikumi Nr. 233 "Pārskatu par kredītiestāžu finansēšanas plāniem normatīvie noteikumi". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 14.12.2020., Nr. 241 https://www.vestnesis.lv/op/2020/241.13

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Finanšu un kapitāla tirgus komisijas normatīvie noteikumi Nr. 234

Sistēmas dalībnieku finanšu instrumentu portfeļu pārskatu sagatavošanas normatīvie noteikumi

Vēl šajā numurā

14.12.2020., Nr. 241

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Finanšu un kapitāla tirgus komisija

Veids: noteikumi

Numurs: 233

Pieņemts: 08.12.2020.

OP numurs: 2020/241.13

2020/241.13
RĪKI

Finanšu un kapitāla tirgus komisijas noteikumi: Šajā laidienā 2 Pēdējās nedēļas laikā 0 Visi

Finanšu un kapitāla tirgus komisijas normatīvie noteikumi Nr. 233

Rīgā 2020. gada 8. decembrī

(Finanšu un kapitāla tirgus komisijas padomes
sēdes protokols Nr. 52 2. p.)

Pārskatu par kredītiestāžu finansēšanas plāniem normatīvie noteikumi

Izdoti saskaņā ar Kredītiestāžu likuma
50. panta otro daļu

1. "Pārskatu par kredītiestāžu finansēšanas plāniem normatīvie noteikumi" (tālāk tekstā – noteikumi) ir saistoši Latvijas Republikā reģistrētām kredītiestādēm, izņemot tās kredītiestādes, kuru tiešo uzraudzību veic Eiropas Centrālā banka, ja tā ir noteikusi prasības pārskatu sniegšanai par finansēšanas plāniem, pamatojoties uz Eiropas Banku iestādes izdotajām pamatnostādnēm šajā jomā.

2. Noteikumi nosaka pārskatu par finansēšanas plāniem sagatavošanas prasības un iesniegšanas kārtību.

3. Kredītiestāde sagatavo pārskatus prudenciālās konsolidācijas grupas līmenī, piemērojot Regulas Nr. 575/2013 pirmās daļas II sadaļas 2. nodaļā noteiktās konsolidācijas prasības. Ja kredītiestādei nav prudenciālās konsolidācijas grupas, kredītiestāde sagatavo pārskatus individuāli.

4. Kredītiestāde pārskatus par finansēšanas plāniem sagatavo atbilstoši Eiropas Banku iestādes "Pamatnostādņu par saskaņotām definīcijām un veidnēm kredītiestāžu finansēšanas plāniem saskaņā ar Eiropas Sistēmisko risku kolēģijas 2012. gada 20. decembra ieteikumu (ESRB/2012/2)" II pielikumā noteiktajām veidlapām un ievērojot I pielikumā noteiktās norādes.

5. Kredītiestāde pārskatus par finansēšanas plāniem sagatavo par stāvokli 31. decembrī un iesniedz Finanšu un kapitāla tirgus komisijai (tālāk tekstā – Komisija) līdz pārskata periodam sekojošā gada 15. martam.

6. Kredītiestāde pārskatus par finansēšanas plāniem iesniedz Datu ziņošanas sistēmā atbilstoši Komisijas normatīvajiem noteikumiem, kas nosaka elektroniski sagatavoto pārskatu iesniegšanas kārtību. Informāciju sniedz XBRL (Extensible Business Reporting Language) faila formātā pēc Eiropas Banku iestādes izstrādātas, tās mājaslapā publicētas un pārskata periodam piemērojamas DPM un XBRL taksonomijas vai XLSX (Microsoft Excel Open XML) faila formātā, izmantojot Komisijas sagatavoto un Datu ziņošanas sistēmā publicēto XLSX failu.

7. Ar šo noteikumu spēkā stāšanos spēku zaudē Komisijas 2015. gada 7. jūlija normatīvie noteikumi Nr. 113 "Pārskatu par kredītiestāžu finansēšanas plāniem normatīvie noteikumi".

Informatīva atsauce uz Eiropas Banku iestādes pamatnostādnēm

Noteikumos iekļautas tiesību normas, kas izriet no Eiropas Banku iestādes 2019. gada 9. decembra dokumenta EBA/GL/2019/05 "Pamatnostādnes par saskaņotām definīcijām un veidnēm kredītiestāžu finansēšanas plāniem saskaņā ar Eiropas Sistēmisko risku kolēģijas 2012. gada 20. decembra ieteikumu (ESRB/2012/2)".

Finanšu un kapitāla tirgus komisijas priekšsēdētāja S. Purgaile

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!