• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Jūrmalas pilsētas dome
Republikas pilsētas domes publicē saistošos noteikumus un to paskaidrojuma rakstu. Saistošie noteikumi stājas spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas, ja tajos nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš.

Pirms republikas pilsētas domes vēlēšanām republikas pilsētu vēlēšanu komisijas publicē reģistrētos deputātu kandidātu sarakstus, pēc vēlēšanām – informāciju par pilsētas domē ievēlētajiem deputātiem.

TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Jūrmalas pilsētas domes 2020. gada 26. novembra saistošie noteikumi Nr. 33 "Grozījumi Jūrmalas pilsētas domes 2016. gada 10. marta saistošajos noteikumos Nr. 7 "Mājas (istabas) dzīvnieku turēšanas noteikumi Jūrmalas pilsētā"". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 8.12.2020., Nr. 237 https://www.vestnesis.lv/op/2020/237.18

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ventspils pilsētas domes saistošie noteikumi Nr. 19

Grozījumi Ventspils pilsētas domes 2007. gada 23. aprīļa saistošajos noteikumos Nr. 3 "Ventspils pilsētas pašvaldības nolikums". Precizējot iepriekš publicēto

Vēl šajā numurā

08.12.2020., Nr. 237

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Jūrmalas pilsētas dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 33

Pieņemts: 26.11.2020.

OP numurs: 2020/237.18

2020/237.18
RĪKI

Jūrmalas pilsētas domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 2 Pēdējās nedēļas laikā 0 Visi

Jūrmalas pilsētas domes saistošie noteikumi Nr. 33

Jūrmalā 2020. gada 26. novembrī (prot. Nr. 21, 13. p.)

Grozījumi Jūrmalas pilsētas domes 2016. gada 10. marta saistošajos noteikumos Nr. 7 "Mājas (istabas) dzīvnieku turēšanas noteikumi Jūrmalas pilsētā"

Izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām"
43. panta pirmās daļas 10. punktu,
Dzīvnieku aizsardzības likuma
8. panta trešo un ceturto daļu,
Ministru kabineta 2011. gada 21. jūnija
noteikumu Nr. 491 "Mājas (istabas) dzīvnieku
reģistrācijas kārtība" 11. punktu,
Ministru kabineta 2012. gada 2. oktobra
noteikumu Nr. 678 "Klaiņojošu suņu un kaķu
izķeršanas prasības" 16. punktu,
Ministru kabineta 2006. gada 4. aprīļa
noteikumu Nr. 266 "Labturības prasības
mājas (istabas) dzīvnieku turēšanai, tirdzniecībai
un demonstrēšanai publiskās izstādēs,
kā arī suņa apmācībai" 13. punktu

Izdarīt Jūrmalas pilsētas domes 2016. gada 10. marta saistošajos noteikumos Nr. 7 "Mājas (istabas) dzīvnieku turēšanas noteikumi Jūrmalas pilsētā" (turpmāk – Noteikumi) šādus grozījumus:

1. Svītrot Noteikumu izdošanas tiesiskajā pamatojumā skaitļus un vārdus "44. panta pirmās daļas 1. punktu".

2. Svītrot Noteikumu 8. punktu;

3. Svītrot Noteikumu 10.1. apakšpunktu.

4. Svītrot Noteikumu 10.3. un 10.4. apakšpunktu.

5. Svītrot Noteikumu 14. punktu.

6. Svītrot Noteikumu 16. un 17. punktu.

7. Aizstāt Noteikumu 18. punktā vārdu "privātpersona" ar vārdiem "privāttiesību subjekts".

8. Izteikt Noteikumu 20. punktu šādā redakcijā:

"20. Noteikumu prasību izpildi savas kompetences ietvaros nodrošina Pašvaldības pilnvarotas iestādes un privāttiesību subjekts, ar kuru Pašvaldība ir noslēgusi līgumu par Noteikumu prasību izpildes uzraudzību."

9. Izteikt Noteikumu 22. punktu šādā redakcijā:

"22. Kompetence administratīvā pārkāpuma procesā:

22.1. Administratīvā pārkāpuma procesu par Noteikumu 11. punktā noteikto prasību neievērošanu veic Jūrmalas pilsētas pašvaldības policijas amatpersonas;

22.2. Administratīvā pārkāpuma procesu par Noteikumu 10., 12., 13., 15. punktā noteikto prasību neievērošanu līdz administratīvā pārkāpuma lietas izskatīšanai veic Jūrmalas pilsētas pašvaldības policijas amatpersonas. Administratīvā pārkāpuma lietu izskata Jūrmalas pilsētas domes Administratīvā komisija.".

Jūrmalas pilsētas domes priekšsēdētājs G. Truksnis

 

Paskaidrojuma raksts
Jūrmalas pilsētas pašvaldības 2020. gada 26. novembra saistošajiem noteikumiem Nr. 33 "Grozījumi Jūrmalas pilsētas domes 2016. gada 10. marta saistošajos noteikumos Nr. 7 "Mājas (istabas) dzīvnieku turēšanas noteikumi Jūrmalas pilsētā""

Paskaidrojuma raksta sadaļas Norādāmā informācija
1. Īss projekta satura izklāsts 1.1. Izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām" 43. panta pirmās daļas 10. punktu, Dzīvnieku aizsardzības likuma 8. panta trešo un ceturto daļu; Ministru kabineta 2012. gada 2. oktobra noteikumu Nr. 678 "Klaiņojošu suņu un kaķu izķeršanas prasības" 16. punktu; Ministru kabineta 2011. gada 21. jūnija noteikumu Nr. 491 "Mājas (istabas) dzīvnieku reģistrācijas kārtība" 11. punktu; Ministru kabineta 2006. gada 4. aprīļa noteikumu Nr. 266 "Labturības prasības mājas (istabas) dzīvnieku turēšanai, tirdzniecībai un demonstrēšanai publiskās izstādēs, kā arī suņa apmācībai" 13. punktu.

1.2. Tā kā Administratīvās atbildības likums vairs neparedz sastādīt administratīvā pārkāpuma protokolu, ar saistošajiem noteikumiem tiek noteiktas amatpersonas, kas veic administratīvā pārkāpuma procesu līdz administratīvā pārkāpuma lietas izskatīšanai. Tāpat saistošajos noteikumos tiek veikti redakcionāli precizējumi attiecībā uz saistošo noteikumu prasību izpildes nodrošināšanu.

1.3. No saistošajiem noteikumiem tiek svītroti punkti, kuros ietvertie mājas (istabas) dzīvnieka īpašnieka vai turētāja pienākumi un atbildība par to neievērošanu ir paredzēta nozaru likumos un citos normatīvajos aktos, t.sk., Dzīvnieku aizsardzības likumā, Ministru kabineta 2006. gada 4. aprīļa noteikumos Nr. 266 "Labturības prasības mājas (istabas) dzīvnieku turēšanai, tirdzniecībai un demonstrēšanai publiskās izstādēs, kā arī suņa apmācībai", u.c.

2. Projekta nepieciešamības pamatojums Ņemot vērā, ka 2020. gada 1. jūlijā stājās spēkā Administratīvās atbildības likums, nepieciešams veikt izmaiņas saistošajos noteikumus.
3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu Izmaiņas saistošo noteikumu īstenošanas finansiālās ietekmes prognoze uz pašvaldības budžetu nav prognozēta.
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā 4.1. Tiešas ietekmes uz uzņēmējdarbības vidi nav.

4.2. Saistošie noteikumi attiecināmi uz jebkuru personu, kura vēlas turēt Mājas (istabas) dzīvnieku vai ar to uzturēties Jūrmalas pilsētas administratīvajā teritorijā.

5. Informācija par administratīvajām procedūrām 5.1. Administratīvā pārkāpuma procesu par saistošo noteikumu pārkāpumiem līdz administratīvā pārkāpuma lietas izskatīšanai veic Jūrmalas pilsētas pašvaldības policijas amatpersonas. Administratīvā pārkāpuma lietu izskata Jūrmalas pilsētas domes Administratīvā komisija.

5.2. No saistošajiem noteikumiem iekļautajām normām Jūrmalas pilsētas pašvaldības policijas un Administratīvās komisijas funkcijas un uzdevumi netiek paplašināti vai sašaurināti.

5.3. Saistošo noteikumu piemērošanā privātpersona var vērsties Jūrmalas pilsētas pašvaldības policijā vai Jūrmalas pilsētas domē.

6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Saistošo noteikumu grozījumiem konsultācijas ar privātpersonām netika veiktas, jo grozījumi tiek apstiprināti atbilstoši augstākstāvošiem normatīvajiem aktiem.

Jūrmalas pilsētas domes priekšsēdētājs G. Truksnis

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!