• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Satversmes tiesas 1998. gada 12. maija lēmums "Par Saeimas deputātu iesniegto pieteikumu par lietas ierosināšanu". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.05.1998., Nr. 132/133 https://www.vestnesis.lv/ta/id/31926

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Bankas ziņas

Vēl šajā numurā

13.05.1998., Nr. 132/133

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Satversmes tiesa

Veids: lēmums

Pieņemts: 12.05.1998.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Latvijas Republikas Satversmes tiesa

Lēmums

Par Saeimas deputātu iesniegto pieteikumu par lietas ierosināšanu

Rīgā 1998.gada 12.maijā

Es, Satversmes tiesas tiesnesis A.Endziņš, izskatījis 1998.gada 11.maijā Satversmes tiesā saņemto pieteikumu par lietas ierosināšanu (Pieteikumu reģ. nr.5) un tam pievienoto dokumentu,

konstatēju:

1. Pieteikumā lūgts izskatīt Saeimas 1998.gada 30.aprīļa ārkārtas sēdē pieņemtā lēmuma par uzticības izteikšanu Ministru kabinetam atbilstību Ministru kabineta iekārtas likuma 6. un 11.pantam un Saeimas Kārtības ruļļa 27. un 28.pantam.

Saskaņā ar Satversmes tiesas likuma 16.panta 3.punktu šī lieta ir piekritīga Satversmes tiesai.

2. Pieteikumu iesniedz 21 Saeimas deputāts: Z.Čevers, E.Jurkāns, Ē.Zunda, V.Nagobads, V.Stikuts, L.Kuprijanova, A.Sausnītis, O.Grinbergs, Ā.Ločmelis, E.Bāns, G.Gannusa, D.Turlais, O.Deņisovs, I.Bišers, J.Kaksītis, V.Dinēvičs, J.Celmiņš, V.Boka, V.Dozorcevs, L.Stašs, M.Lujāns.

Saskaņā ar Satversmes tiesas likuma 17.panta pirmo daļu pietekuma iesniedzējs ir tiesīgs iesniegt pieteikumu par šās lietas ierosināšanu.

3. Pieteikums atbilst Satversmes tiesas likuma 18.pantā noteiktajām vispārīgajām pieteikuma pieņemšanas prasībām.

4. Pieteikumam pievienotais dokuments, kurā 21 Saeimas deputāts pilnvaro Ilmāru Bišeru pārstāvēt pieteikuma iesniedzēja intereses Satversmes tiesā, nav apliecināts Saeimas Kancelejā un līdz ar to neatbilst Satversmes tiesas likuma 23.panta otrās daļas prasībām.

Tādējādi līdz pilnvaras noformēšanai atbilstoši likuma prasībām par deputātu pilnvaroto pārstāvi saskaņā ar Satversmes tiesas likuma 23.panta otro daļu uzskatāms deputāts, kas pirmais parakstījis pieteikumu — Z.Čevers.

Ņemot vērā konstatēto un pamatojoties uz Satversmes tiesas likuma 20.panta otro un piekto daļu,

nolēmu:

1. Ierosināt lietu "Par 1998.gada 30.aprīlī pieņemtā Saeimas lēmuma par uzticības izteikšanu Ministru kabinetam atbilstību Ministru kabineta iekārtas likumam un Saeimas Kārtības rullim".

2. Uzaicināt institūciju, kas izdevusi aktu, kurš tiek apstrīdēts — Saeimu — , līdz 1998.gada 29.maijam iesniegt Satversmes tiesai savu atbildes rakstu par lietas faktisko apstākļu izklāstu un juridisko pamatojumu.

Šis lēmums nav pārsūdzams.

Tiesnesis A.Endziņš

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!