• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Madonas novada domes 2020. gada 5. novembra saistošie noteikumi Nr. 16 "Par atbalstu ēdināšanas izdevumu segšanai attālinātā mācību procesa laikā". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 11.11.2020., Nr. 219 https://www.vestnesis.lv/op/2020/219.20

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ordeņu kapitula paziņojums Nr. 8

Par apbalvošanu ar Triju Zvaigžņu ordeni

Vēl šajā numurā

11.11.2020., Nr. 219

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Madonas novada dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 16

Pieņemts: 05.11.2020.

OP numurs: 2020/219.20

2020/219.20
RĪKI

Madonas novada domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 1 Pēdējās nedēļas laikā 0 Visi

Madonas novada pašvaldības saistošie noteikumi Nr. 16

Madonā 2020. gada 5. novembrī

Par atbalstu ēdināšanas izdevumu segšanai attālinātā mācību procesa laikā

APSTIPRINĀTI
ar Madonas novada pašvaldības domes
05.11.2020. lēmumu Nr. 461 (prot. Nr. 23, 1. p.)

Izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām"
43. panta trešo daļu
un Izglītības likuma
17. panta trešās daļas 11. punktu

I. Vispārīgie noteikumi

1. Saistošie noteikumi nosaka kārtību, kādā Madonas novada pašvaldība (turpmāk – Pašvaldība) sniedz atbalstu ēdināšanas izdevumu segšanai izglītojamajiem attālināta mācību procesa laikā (turpmāk – atbalsts).

2. Attālināts mācību process šo saistošo noteikumu izpratnē ir izveidojusies piespiedu situācija, kad Ministru kabineta noteikumos vai likumā noteiktajos gadījumos izglītības iestādei nav iespēja nodrošināt izglītības programmas īstenošanu klātienē un vispārējās izglītības programmu izglītojamie apgūst attālināti, izmantojot dažādas saziņas un mācību platformas.

3. Tiesības saņemt atbalstu ir:

3.1. vispārizglītojošo izglītības iestāžu izglītojamajiem, kuru deklarētā dzīvesvieta ir Pašvaldības administratīvajā teritorijā;

3.2. izglītojamajiem, kuri mācās Pašvaldības vai tās teritorijā esošā privātā izglītības iestādē.

4. Atbalstu nepiešķir:

4.1. profesionālo, profesionālo ieviržu, interešu un augstākās izglītības iestāžu izglītojamajiem;

4.2. ja izglītojamais atbalstu gatava ēdiena, pārtikas pakas, finansiāla pabalsta vai cita atbalsta veidā jau saņem pašvaldībā, kuras administratīvajā teritorijā viņš ir deklarēts, vai izglītības iestādē, kurā viņš mācās.

5. Izglītojamā likumiskajam pārstāvim vai pilngadīgajam izglītojamajam ir tiesības izvēlēties vienu no atbalstu veidiem:

5.1. pārtikas paku;

5.2. naudas pabalstu.

II. Atbalsta apmērs, pieprasīšanas un saņemšanas kārtība

6. Atbalsta apmērs katram atbalsta veidam ir 20,00 euro mēnesī jeb 5,00 euro nedēļā.

7. Atbalsta saņemšanai izglītojamā likumiskais pārstāvis vai pilngadīgs izglītojamais izmanto vienu no pieteikuma iesniegšanas formām:

7.1. aizpilda pieteikuma veidlapu (pielikums) un nosūta to Pašvaldībai elektroniski vai pa pastu;

7.2. izmantojot izglītības iestādes izsniegto autorizācijas kodu, aizpilda programmā Google veidlapas izveidoto pieteikuma anketu.

8. Uz visu attālinātā mācību procesa laiku iesniedz vienu pieteikumu. Atbalsta pieprasītājam nav tiesību mainīt sākotnēji izvēlēto atbalsta veidu.

9. Naudas pabalsta saņemšana:

9.1. naudas pabalsta pārskaitījumu veic vienu reizi mēnesī līdz nākamā mēneša 15. datumam;

9.2. naudas pabalsta apmērs tiek noteikts atbilstoši nedēļu skaitam pārskata periodā.

10. Pārtikas paku saņemšana:

10.1. pārtikas paku saņemšanu organizē vienu reizi divās nedēļās;

10.2. pārtikas paku vērtība tiek noteikta atbilstoši nedēļu skaitam pārskata periodā;

10.3. pārtikas paku sagatavošanu un piegādi organizē mēneša pirmajā un trešajā nedēļā, par to iepriekš informējot pieteikuma iesniedzēju;

10.4. pārtikas paku sagatavošanu organizē centralizēti vai sadarbībā ar ēdināšanas pakalpojuma sniedzēju konkrētā izglītības iestādē;

10.5. pārtikas paku piegādi nodrošina tikai Pašvaldības administratīvās teritorijas robežās;

10.6. ja izglītojamā dzīvesvietas adrese ir citā pašvaldībā, pārtikas paku piegādā attiecīgajai Pašvaldības izglītības iestādei, kurā izglītojamais mācās. Šajā gadījumā pārtikas paku izglītojamā likumiskais pārstāvis vai pilngadīgs izglītojamais izņem ne vēlāk kā nākamajā dienā pēc pārtikas pakas piegādāšanas izglītības iestādē;

10.7. saņemot pārtikas paku, tās saņēmējs uzrāda personu apliecinošu dokumentu vai skolēna apliecību;

10.8. pārtikas paku sagatavotāji un piegādātāji nodrošina to sagatavošanu un izdali, ievērojot noteiktās higiēnas prasības, drošības un aizsardzības pasākumus, kas noteikti Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai.

11. Pašvaldības izpilddirektora vietnieks izdod rīkojumu par atbildīgajām personām atbalsta saņemšanas nodrošināšanai.

Noslēguma jautājumi

12. Saistošie noteikumi piemērojami ar 2020. gada 26. oktobri.

13. Pārtikas pakas par periodu no 2020. gada 26. oktobra līdz 2020. gada 15. novembrim izsniedz, ja pieteikums atbalstam Pašvaldībā saņemts līdz 2020. gada 10. novembrim. Ja pieteikums saņemts pēc minētā termiņa, pārtikas pakas par periodu no 2020. gada 26. oktobra līdz 2020. gada 15. novembrim izsniedz kopā ar pārtikas pakām par nākamo periodu.

14. Naudas pabalstu par periodu no 2020. gada 26. oktobra līdz 2020. gada 30. oktobrim izmaksā kopā ar naudas pabalstu par 2020. gada novembri.

Madonas novada domes priekšsēdētājs A. Lungevičs

 

Pielikums
Madonas novada pašvaldības
05.11.2020. saistošajiem noteikumiem Nr. 16

Madonas novada pašvaldībai
Saieta laukums 1, Madona, Madonas novads, LV-4801
pasts@madona.lv

  (iesniedzēja vārds, uzvārds)
  (e-pasts)
  (tālrunis)

Pieteikums atbalstam ēdināšanas izdevumu saņemšanai attālinātā mācību procesa laikā vispārizglītojošo skolu 7.–12. klašu skolēniem

1. Informācija par bērnu/-iem

(Lūdzam aizpildīt informāciju tikai par bērniem, kas mācās 7.-12. klasē. Ja bērnu skaits ģimenē lielāks par 3, lūdzam par pārējiem bērniem aizpildīt vēl vienu pieteikumu)

Bērna vārds, uzvārds Bērna personas kods Izglītības iestāde Klase Bērna likumiskā pārstāvja statuss (vecāks, aizbildnis, audžuģimene)

2. Informācija par bērna/-u dzīvesvietu (lūdzam aizpildīt informāciju)

  Adrese
Deklarētās dzīvesvietas adrese  

3. Izvēlieties atbalsta veidu (iespējams izvēlēties tikai vienu atbalsta veidu uz visu attālinātā mācību procesa laiku. Izvēlēto atbalsta veidu nebūs iespējams mainīt!):

3.1. pārtikas pakas saņemšana norādītajā adresē

Svarīgi!

Pārtikas pakas piegādi uz pieteikumā norādīto adresi nodrošina TIKAI Madonas novada pašvaldības administratīvās teritorijas robežās!

Ja izglītojamā dzīvesvieta ir deklarēta citā novadā, pārtikas paku piegādā uz skolēna izglītības iestādi!

Ja pārtikas paka netiek izņemta piegādes vai nākamās dienas laikā, tā tiek atgriezta pārtikas pakas sagatavotājam un atkārtoti par šo periodu atbalsts netiek nodrošināts!

(lūdzam norādīt piegādes adresi)

  .

3.2. bezskaidras naudas pārskaitījums uz pieteikumā norādīto bankas kontu

Ēdināšanas atbalsta saņēmējs (konta īpašnieks):  
  (vārds, uzvārds, personas kods)
Konta numurs ēdināšanas atbalsta pārskaitījumam:  

Datu aizsardzības atruna

Piekrītu pieteikumā norādīto personas datu apstrādei.

Esmu informēts, ka pieteikumā norādīto personas datu apstrādes pārzinis ir Madonas novada pašvaldība, adrese Saieta laukums 1, Madona, Madonas novads, LV-4801, e-pasts: datuaizsardziba@madona.lv, tālrunis: 67419000.

Personas dati, ko Jūs esat iesniedzis saistībā ar šo pieteikumu, tiks apkopoti, apstrādāti un glabāti saskaņā ar Eiropas Parlamenta un Padomes Regulu (ES) 2016/679 (2016. gada 27. aprīlis) par fizisko personu aizsardzību attiecībā uz personas datu apstrādi un šādu datu apriti, ar ko atceļ Direktīvu 95/46 EK (vispārīgā datu aizsardzības regula) prasībām, attiecībā uz personas datu aizsardzību. Dati tiks apstrādāti tikai atbalsta ēdināšanas izdevumu saņemšanai attālinātā mācību procesa laikā nodrošināšanai un personas datus apstrādās līdz pieteikumā minēto darbību pilnīgai izpildei.

Esmu informēts (-a), ka man ir tiesības piekļūt saviem un/vai bērna personas datiem, labot tos, ja tie ir neprecīzi, normatīvajos aktos noteiktajos gadījumos lūgt personas datu apstrādes ierobežošanu, iebilst pret personas datu apstrādi, pretlikumīgas personas datu apstrādāšanas gadījumā vērsties ar sūdzību Datu valsts inspekcijā.

Apliecinu, ka iesniegumā norādītie bērni nesaņem atbalstu ēdināšanas izdevumu segšanai citā pašvaldībā.

Esmu informēts, ka mans pienākums ir paziņot Madonas novada pašvaldībai par jebkurām izmaiņām attiecībā uz iesniegumā minētajiem datiem, tajā skaitā bērnu deklarētās dzīvesvietas adresi, izglītības iestādi, kontaktinformāciju, kas ietekmē tiesības saņemt atbalstu ēdināšanas izdevumiem.

Paraksts    

Datums: 2020. gada             .             .

Madonas novada domes priekšsēdētājs A. Lungevičs

 

Paskaidrojuma raksts
Madonas novada pašvaldības 2020. gada 5. novembra saistošajiem noteikumiem Nr. 16 "Par atbalstu ēdināšanas izdevumu segšanai attālinātā mācību procesa laikā"

Paskaidrojuma raksta sadaļas Norādāmā informācija
1. Projekta nepieciešamības pamatojums Likuma "Par pašvaldībām" 43. panta trešā daļa paredz, ka dome var pieņemt saistošus noteikumus, lai nodrošinātu pašvaldības autonomo funkciju un brīvprātīgo iniciatīvu izpildi, savukārt Izglītības likuma 17. panta trešās daļas 11. punkts nosaka, ka pašvaldība nosaka tos izglītojamos, kuru ēdināšanas izmaksas sedz pašvaldība.

Lai arī Latvijas Republikā nav izsludināta ārkārtējā situācija, tiek pastiprināti epidemioloģiskās drošības pasākumiem Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai, tādēļ būtiski būtu sniegt atbalstu ģimenēm ar bērniem ēdināšanas izdevumu segšanai situācijā, kad izglītības iestādēs izglītības ieguves process sakarā ar Covid-19 izplatību norisinās attālināti.

Pieņemot saistošos noteikumus, tiktu noteikta kārtība, kādā Madonas novada pašvaldība sniedz atbalstu ēdināšanas izdevumu segšanai izglītojamajiem laikā, kad izglītības ieguves procesu sakarā ar Covid-19 izplatību īsteno attālināti. Pašvaldība ar saistošo noteikumu palīdzību paredz atbalsta sniegšanu izglītojamajiem pārtikas paku vai naudas pabalsta veidā.

2. Īss projekta satura izklāsts Saistošie noteikumi paredz nodrošināt atbalstu ēdināšanas izdevumu segšanai izglītojamajiem situācijā, kad izglītības iestādēs izglītības ieguves process sakarā ar Covid-19 izplatību norisināsies attālināti.

Saistošie noteikumi paredz atbalsta veidus – pārtikas pakas vai naudas pabalstu, to apmēru un personu loku, kurām ir tiesības saņemt atbalstu.

3. Informācija par plānoto saistošo noteikumu projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu Paredzams, ka saistošo noteikumu realizācijai tiks izmantota tā budžeta līdzekļu daļa, kas paredzēta izglītojamo ēdināšanas izdevumiem.
4. Informācija par plānoto saistošo noteikumu projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Saistošie noteikumi neatstās ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā. Sabiedrības mērķgrupa, uz kuru attiecināms saistošo noteikumu tiesiskais regulējums, ir izglītojamie, kuru deklarētā dzīvesvieta ir Madonas novada pašvaldības administratīvajā teritorijā vai kuri mācās Madonas novada pašvaldības vai privātās vispārizglītojošās izglītības iestādēs.
5. Informācija par administratīvajām procedūrām Nav ietekmes.
6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Konsultācijas nav notikušas, saistošie noteikumi izstrādāti, ņemot vērā iedzīvotāju vajadzības saistībā ar Covid-19 izplatību un izglītības procesa attālinātu organizēšanu.

Madonas novada domes priekšsēdētājs A. Lungevičs

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!