• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ziņas īsumā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.03.1998., Nr. 82/83 https://www.vestnesis.lv/ta/id/31738

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Otrdiena, 31.03.1998.

Laidiena Nr. 84/85, OP 1998/84/85

Vēl šajā numurā

27.03.1998., Nr. 82/83

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ziņas īsumā

* Pateicoties eksporta pieaugumam par 31%, Latvijas-Zviedrijas kopuzņēmums SIA "Veko West" 1997. gadā salīdzinājumā ar 1996. gadu neto apgrozījumu palielinājis par 31%. Lielākā daļa SIA "Veko West" zāģmateriālu tiek eksportēti uz Lielbritāniju, krietni mazāk uz Vāciju, Dāniju, Zviedriju.

* Celtniecības uzņēmumu "Skonto būve" un "Re&Re" janvārī dibinātā sabiedrība ar pilnu atbildību "Skonto būve un Re&Re" uzvarējusi "Varner/Hakon Invest" pagājušā gada decembrī izsludinātajā konkursā par "Europe Center" rekonstrukciju. Objekta rekonstrukcijā investīcijas būs aptuveni 5 milj. USD. Tirdzniecības centru plānots atvērt augusta vidū, tajā tiks atvērti 40-50 veikalu ar kopējo platību 15 tūkst.kv.m.

* Februārī Tukuma kombinētās lopbarības ražošanas paju sabiedrības "Straume" telpās tika atklāts fermeru mācību un apgādes centrs.

* A/s "U. Pīlēna birojs" sadarbībā ar Rīgas komercbanku Liepājā sācis rindu māju būves programmu, pirmās piecas ēkas plānots pabeigt jau aprīlī.

* Nākamajā gadā ar Viļānu selekcijas un izmēģinājumu stacijas atbalstu paredzēts sākt lielu šitaki sēņu audzēšanas bāzes saimniecību Latgalē, lai varētu izveidot lielražotni (ar pārstrādi, uzglabāšanu, konsultācijām un laboratoriju) un tālāk palīdzēt attīstīties sīkražotājiem. Plānots audzēt sēnes gan dabā, gan telpās.

* Latvijā reģistrēts jauns uzņēmums "Rietumu cauruļvadu sistēma". Viens no galvenajiem sabiedrības mērķiem ir uzbūvēt jaunu naftas vadu uz Ventspili.

* A/s "Limbažu piens" beidz uzņēmuma rekonstrukciju, kura aptver visu ražošanas ciklu — no piena pieņemšanas līdz gatavās produkcijas uzglabāšanai. Projekta īstenošanā ieguldīti ap 540 tūkst. latu: konkursa kārtā saņemts dāvinājums no Holandes valdības, a/s "Unibanka" kredīts un pašu peļņa.

* Patlaban Ekonomikas ministrijas speciālisti strādā pie Inovāciju fonda izveides. Konceptuāli šī ideja ir akceptēta vaksts sekretāru sanāksmē, iesniegšanai Ministru kabinetā tiek gatavots šī fonda nolikums, pēc tam tiks izstrādāti tā statūti, un tad sāksies šīs institūcijas veidošana. Šis fonds būs domāts tikai mazām firmām ar labām idejām, kurām tās vēl jāpārbauda.

* Zivju produkcijas eksports veido vairāk nekā 50% no Latvijas pārtikas produktu kopējā eksporta.

"Latvijas Vēstneša"

privatizācijas lietu virsredaktore

MUDĪTE LUKS

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!