• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Ministru kabinets
Oficiālajā izdevumā publicē:
  • Ministru kabineta noteikumus, instrukcijas un ieteikumus. Tie stājas spēkā nākamajā dienā pēc izsludināšanas, ja tiesību aktā nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš;
  • Ministru kabineta rīkojumus. Tie stājas spēkā parakstīšanas brīdī;
  • Ministru kabineta sēdes protokollēmumus. Tie stājas spēkā pieņemšanas brīdī;
  • plānošanas dokumentus, kā arī informatīvos ziņojumus par politikas plānošanas dokumentu īstenošanu.
TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2020. gada 8. septembra noteikumi Nr. 567 "Grozījumi Ministru kabineta 2010. gada 30. novembra noteikumos Nr. 1082 "Kārtība, kādā piesakāmas A, B un C kategorijas piesārņojošas darbības un izsniedzamas atļaujas A un B kategorijas piesārņojošo darbību veikšanai"". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 10.09.2020., Nr. 175 https://www.vestnesis.lv/op/2020/175.7

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr. 569

Grozījums Ministru kabineta 2013. gada 2. aprīļa noteikumos Nr. 184 "Noteikumi par atkritumu dalītu savākšanu, sagatavošanu atkārtotai izmantošanai, pārstrādi un materiālu reģenerāciju"

Vēl šajā numurā

10.09.2020., Nr. 175

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 567

Pieņemts: 08.09.2020.

OP numurs: 2020/175.7

2020/175.7
RĪKI

Ministru kabineta noteikumi: Šajā laidienā 9 Pēdējās nedēļas laikā 6 Visi

Ministru kabineta noteikumi Nr. 567

Rīgā 2020. gada 8. septembrī (prot. Nr. 53 13. §)

Grozījumi Ministru kabineta 2010. gada 30. novembra noteikumos Nr. 1082 "Kārtība, kādā piesakāmas A, B un C kategorijas piesārņojošas darbības un izsniedzamas atļaujas A un B kategorijas piesārņojošo darbību veikšanai"

Izdoti saskaņā ar likuma "Par piesārņojumu" 20. panta piekto daļu,
22. panta otro, 2.1 un trešo daļu, 23. panta otro daļu,
30. panta pirmo daļu un 32. panta otro daļu

Izdarīt Ministru kabineta 2010. gada 30. novembra noteikumos Nr. 1082 "Kārtība, kādā piesakāmas A, B un C kategorijas piesārņojošas darbības un izsniedzamas atļaujas A un B kategorijas piesārņojošo darbību veikšanai" (Latvijas Vēstnesis, 2010, 192. nr.; 2013, 82. nr.; 2014, 155. nr.; 2017., 249. nr.) šādus grozījumus:

1. Izteikt norādi, uz kāda likuma pamata noteikumi izdoti, šādā redakcijā:

"Izdoti saskaņā ar likuma "Par piesārņojumu" 20. panta piekto daļu, 22. panta otro, 2.1 un trešo daļu, 23. panta otro daļu, 30. panta pirmo daļu un 32. panta otro daļu".

2. Aizstāt noteikumu tekstā, izņemot 6. pielikumu, vārdu "pārvalde" (attiecīgā locījumā) ar vārdu "dienests" (attiecīgā locījumā).

3. Aizstāt noteikumu tekstā vārdus "Valsts vides dienesta vienotās vides informācijas sistēma "TULPE"" (attiecīgā locījumā) ar vārdiem "dienesta informācijas sistēma" (attiecīgā locījumā).

4. Izteikt 1.1.3. apakšpunktu šādā redakcijā:

"1.1.3. iesniegumā atļaujas saņemšanai iekļaujamo informāciju;".

5. Izteikt 1.2.1. apakšpunktu šādā redakcijā:

"1.2.1. iesniegumā atļaujas saņemšanai iekļaujamo informāciju;".

6. Svītrot 1.2.4. un 1.2.5. apakšpunktu.

7. Papildināt noteikumus ar 1.3.1 apakšpunktu šādā redakcijā:

"1.3.1 kārtību, kādā Valsts vides dienests (turpmāk – dienests) reģistrē C kategorijas piesārņojošas darbības;".

8. Svītrot 1.4., 1.5. un 1.6. apakšpunktu.

9. Aizstāt 1.8. apakšpunktā vārdus "Valsts vides dienesta reģionālā vides pārvalde (turpmāk – pārvalde)" ar vārdu "dienests".

10. Svītrot 4.3. apakšpunktu.

11. Svītrot 5. punktu.

12. Izteikt 11. punktu šādā redakcijā:

"11. Ja saskaņā ar grozījumiem šajos noteikumos operatoram ir nepieciešama C kategorijas reģistrācija, kāda pirms grozījumu spēkā stāšanās nebija nepieciešama, operators triju mēnešu laikā pēc grozījumu spēkā stāšanās dienas iesniedz dienestā attiecīgu iesniegumu."

13. Papildināt noteikumus ar 13.1 punktu šādā redakcijā:

"13.1 Iesniegumu C kategorijas piesārņojošas darbības veikšanai vai būtiskām izmaiņām piesārņojošā darbībā operators iesniedz dienesta informācijas sistēmā. Iesniegumā iekļaujamā informācija norādīta šo noteikumu 5. pielikumā. Ja operators iegūst vai plāno iegūt arī virszemes vai pazemes ūdeņus, operators saņem arī ūdens resursu lietošanas atļauju saskaņā ar normatīvajiem aktiem par ūdens resursu lietošanas atļauju."

14. Izteikt 25. punktu šādā redakcijā:

"25. Dienests 20 darbdienu laikā pēc iesnieguma saņemšanas sniedz rakstisku atzinumu par iesnieguma pieņemšanu, ja iesniegumā norādīta vai tam pievienota visa vides aizsardzību regulējošajos normatīvajos aktos noteiktā informācija. Ja iesniegumā nav norādīta vai tam nav pievienota visa vides aizsardzību regulējošajos normatīvajos aktos noteiktā informācija, dienests informācijas sistēmā operatoram pieprasa nepieciešamo informāciju. Ja operators dienesta noteiktajā laikā, kas nav īsāks par 20 dienām no informācijas pieprasīšanas dienas, nesniedz visu papildus pieprasīto informāciju un nelūdz pagarināt informācijas iesniegšanas termiņu, dienests noraida iesniegumu. Par iesnieguma pieņemšanas dienu uzskatāma diena, kad dienests sniedz atzinumu, ka iesnieguma izvērtēšanai informācija ir pietiekama."

15. Papildināt noteikumus ar 26.1 punktu šādā redakcijā:

"26.1 Ja, izvērtējot piesārņojošas darbības atļaujas iesniegumu, dienests konstatē, ka iekārtā veiktās darbības ir ar augstu ugunsbīstamības risku, dienests var nosūtīt pieprasījumu Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestam sniegt atzinumu par ugunsdrošības prasību ievērošanu objektā."

16. Aizstāt 27. punktā vārdu "septiņu" ar vārdu "divu".

17. Aizstāt 28. punktā skaitli un vārdus "30 dienu laikā" ar skaitli un vārdiem "15 darbdienu laikā".

18. Svītrot 33. punktu.

19. Izteikt 36. punktu šādā redakcijā:

"36. Dienests divu darbdienu laikā no dienas, kad pieņemts iesniegums A vai B kategorijas piesārņojošai darbībai, to ievieto savā tīmekļvietnē. Ja A vai B kategorijas piesārņojošā darbība tiek veikta militārā objektā, dienesta tīmekļvietnē ievieto tikai attiecīgā iesnieguma kopsavilkumu."

20. Aizstāt 39. punktā vārdu "ierosinājusi" ar vārdu "ierosinājis".

21. Izteikt 40.8. apakšpunktu šādā redakcijā:

"40.8. dienesta reģionālā vides pārvalde, kura atbildīga par atļaujas izsniegšanu, un tās adrese;".

22. Izteikt 44. punkta pirmo teikumu šādā redakcijā:

"Operators triju darbdienu laikā pēc sabiedriskās apspriešanas sanāksmes nosūta sanāksmes protokolu pašvaldībai, kuras teritorijā tiek veikta vai plānota attiecīgā piesārņojošā darbība, un dienesta reģionālajai vides pārvaldei, kas ir atbildīga par atļaujas izsniegšanu."

23. Izteikt IV nodaļas nosaukumu šādā redakcijā:

"IV. A un B kategorijas piesārņojošas darbības atļaujas izsniegšanas un C kategorijas piesārņojošas darbības reģistrācijas kārtība".

24. Izteikt 50. punktu šādā redakcijā:

"50. Dienests esošai B kategorijas piesārņojošai darbībai, kā arī jaunai B kategorijas piesārņojošai darbībai gadījumos, kad noteikta sabiedriskā apspriešana, var pagarināt šo noteikumu 49. punktā minēto termiņu uz laiku, kas nepārsniedz 90 dienas, un par to rakstiski informē operatoru."

25. Aizstāt 55.1 punktā vārdu "noteikusi" ar vārdu "piešķīris".

26. Aizstāt 55.2 punktā vārdus "tā ir noteikusi" ar vārdiem "tas ir noteicis".

27. Svītrot 55.3 punktu.

28. Izteikt 56. punktu šādā redakcijā:

"56. Dienests triju darbdienu laikā pēc attiecīgās šo noteikumu 49. punktā minētās atļaujas izsniegšanas vai lēmuma pieņemšanas elektroniski nosūta attiecīgos dokumentus šo noteikumu 27.1. apakšpunktā minētajām pašvaldībām, Veselības inspekcijai, šo noteikumu 27.3. apakšpunktā minētajām institūcijām, kuras šo noteikumu III nodaļā noteiktajā kārtībā un termiņos ir iesniegušas rakstiskus priekšlikumus, kā arī, ja nepieciešams, citām valsts un pašvaldību institūcijām."

29. Aizstāt 57. punktā vārdu "tā" ar vārdu "tas".

30. Izteikt 58., 59. un 60. punktu šādā redakcijā:

"58. Dienests 10 darbdienu laikā izvērtē C kategorijas piesārņojošas darbības reģistrācijai iesniegto informāciju. Ja iesniegumā nav ietverta visa nepieciešamā vides aizsardzību regulējošajos normatīvajos aktos noteiktā informācija, dienests par to informē operatoru, norādot, kāda informācija jāsniedz 14 dienu laikā.

59. Dienests 14 dienu laikā no iesnieguma pieņemšanas dienas reģistrē C kategorijas piesārņojošo darbību, ja tā atbilst vides aizsardzību regulējošo normatīvo aktu prasībām. Būtisku izmaiņu gadījumā dienests veic izmaiņas C kategorijas reģistrācijā.  

60. Informāciju par C kategorijas piesārņojošas darbības reģistrāciju dienests ievieto savā tīmekļvietnē. Dienests par C kategorijas piesārņojošas darbības reģistrāciju informē pašvaldību."

31. Papildināt noteikumus ar 60.1 punktu šādā redakcijā:

"60.1 Ja operators pārtrauc C kategorijas piesārņojošu darbību, tas par to informē dienestu. Dienests informāciju par attiecīgo C kategorijas piesārņojošo darbību izņem no dienesta tīmekļvietnes un informē par to pašvaldību."

32. Aizstāt 64. punktā vārdus un skaitli "Ja pārvalde ierosinājusi A vai B kategorijas atļaujas pārskatīšanu un atjaunošanu saskaņā ar šo noteikumu 63. punktu, tā rakstiski informē" ar vārdiem un skaitli "Ja dienests ierosinājis A vai B kategorijas atļaujas pārskatīšanu un atjaunošanu saskaņā ar šo noteikumu 63. punktu, tas rakstiski informē".

33. Aizstāt 69. punktā vārdus "uz tās rīcībā" ar vārdiem "uz dienesta rīcībā".

34. Aizstāt 70. punktā vārdus "attiecīgajā pārvaldē" ar vārdiem "dienesta attiecīgajā reģionālajā vides pārvaldē".

35. Aizstāt 71. punktā vārdus "pārvalde izsniegusi vai pagarinājusi atļauju vai mainījusi atļaujā noteiktos nosacījumus" ar vārdiem "dienests izsniedzis vai pagarinājis atļauju vai mainījis atļaujā noteiktos nosacījumus".

36. Svītrot 73. un 73.1 punktu.

37. Svītrot 76. punktu.

38. Aizstāt 80. punktā vārdus "ir pieņēmusi" ar vārdiem "ir pieņēmis".

39. Izteikt 1. pielikuma 1.1. un 1.2. apakšpunktu šādā redakcijā:

"1.1. sadedzināšanas iekārtas (iekārta, kurā oksidē kurināmo, lai iegūtu siltumenerģiju tālākai izmantošanai), kuru nominālā ievadītā siltuma jauda ir:  
1.1.1. vienāda ar vai lielāka par 5 un mazāka par 50 megavatiem, ja sadedzināšanas iekārtā izmanto biomasu, kūdru vai gāzveida kurināmo  
1.1.2. vienāda ar vai lielāka par 0,5 un mazāka par 50 megavatiem, ja sadedzināšanas iekārtā izmanto šķidro kurināmo, izņemot degvieleļļu (mazutu)  
1.1.3. vienāda vai lielāka par 5 un mazāka par 50 megavatiem, ja sadedzināšanas iekārtu lieto graudu kaltē  
1.1.4. vienāda ar vai lielāka par 0,2 un mazāka par 50 megavatiem, ja sadedzināšanas iekārtā izmanto ogles (akmeņogles)  
1.2. sadedzināšanas iekārtas, kurās izmanto mazutu (degvieleļļu) un kuru ievadītā nominālā siltumjauda ir mazāka par 50 megavatiem

"

40. Papildināt 1. pielikumu ar 1.8. apakšpunktu šādā redakcijā:

"1.8. ogļūdeņražu ieguve sauszemē

"

41. Papildināt 1. pielikuma 2.7. apakšpunktu aiz vārdiem "būvētavas" ar vārdiem "vai remontdarbnīcas".

42. Izteikt 1. pielikuma 3.5. apakšpunktu šādā redakcijā:

"3.5. cementa ražotnes ar ražošanas jaudu 20000 un vairāk tonnu gadā vai iekārtas betona vai betona izstrādājumu ražošanai ar jaudu 20000 un vairāk kubikmetru gadā

"

43. Izteikt 1. pielikuma 4.1. apakšpunktu šādā redakcijā:

"4.1. iekārtas organisko vai neorganisko vielu, maisījumu vai starpproduktu, tai skaitā enzīmu, augu aizsardzības līdzekļu vai biocīdu, ražošanai, kurās izmanto fizikālus ražošanas procesus (piemēram, atšķaidīšana, sajaukšana, iepakošana un uzglabāšana), ja iekārtas jauda ir lielāka par 5 tonnām gadā

"

44. Aizstāt 1. pielikuma 4.2. apakšpunktā vārdus "vienu tonnu" ar vārdiem "piecas tonnas".

45. Izteikt 1. pielikuma 4.6. apakšpunktu šādā redakcijā:

"4.6. iekārtas rūpnieciskai krāsvielu, piedevu un palīgvielu (arī pārtikas rūpniecībā izmantojamu) ražošanai, kurās izmanto fizikālus procesus (piemēram, atšķaidīšana un sajaukšana) un kuru ražošanas jauda ir lielāka par piecām tonnām gadā, izņemot mazumtirdzniecību

"

46. Aizstāt 1. pielikuma 4.8. apakšpunktā vārdus "viena tonna" ar vārdiem "piecas tonnas".

47. Papildināt 1. pielikuma 4.16. apakšpunktu aiz vārda "ražošanai" ar vārdiem "izņemot derīgo izrakteņu apstrādi to ieguves vietā".

48. Izteikt 1. pielikuma 5.1. un 5.2. apakšpunktu šādā redakcijā:

"5.1. iekārtas bīstamo atkritumu, tai skaitā naftas produktu atkritumu, apglabāšanai vai reģenerācijai (izņemot uzglabāšanu), kuru jauda nepārsniedz 10 tonnu dienā  
5.2. iekārtas nebīstamu atkritumu sadedzināšanai vai līdzsadedzināšanai, ja iekārtas jauda nepārsniedz trīs tonnas stundā

"

49. Izteikt 1. pielikuma 5.3., 5.4. un 5.5. apakšpunktu šādā redakcijā:

"5.3. iekārtas nebīstamu atkritumu bioloģiskai vai fizikāli ķīmiskai apstrādei, izņemot kompostēšanas iekārtas ar uzņemšanas jaudu līdz 100 tonnām gadā un dzīvnieku mēslu kompostēšanas iekārtas  
5.4. iekārtas nebīstamu atkritumu apstrādei apglabāšanas nolūkos, kurās neizmanto bioloģisko vai fizikāli ķīmisko apstrādes metodi  
5.5. iekārtas nebīstamu atkritumu reģenerācijai ar jaudu līdz 75 tonnām dienā, kurās tiek veikta viena vai vairākas šādas darbības:  
5.5.1. bioloģiskā attīrīšana  
5.5.2. atkritumu sagatavošana sadedzināšanai vai līdzsadedzināšanai  
5.5.3. pelnu un izdedžu apstrāde  
5.5.4. metāla atkritumu, tai skaitā elektrisko un elektronisko iekārtu atkritumu vai nolietotu transportlīdzekļu un to detaļu, apstrāde smalcinātājos  
5.5.5. nebīstamu atkritumu reģenerācija vai to sagatavošana reģenerācijai, kas nav sadedzināšana vai līdzsadedzināšana

"

50. Izteikt 1. pielikuma 5.10. apakšpunktu šādā redakcijā:

"5.10. iekārtas nebīstamu atkritumu šķirošanai, uzglabāšanai vai reģenerācijai (izņemot to radīšanas vietās), kurās vienlaikus var atrasties 30 un vairāk tonnu atkritumu dienā

"

51. Aizstāt 1. pielikuma 5.12. apakšpunktā vārdus "(tai skaitā radīšanas vietās)" ar vārdiem "(izņemot to radīšanas vietās)".

52. Izteikt 1. pielikuma 5.13. apakšpunktu šādā redakcijā:

"5.13. iekārtas īslaicīgai (ne ilgāk par gadu) bīstamo atkritumu vienlaicīgai uzglabāšanai ar kopējo ietilpību līdz 50 tonnām (piemēram, pārkraušanas stacijas un konteineru noliktavas), izņemot atkritumu uzglabāšanu to radīšanas vietās

"

53. Izteikt 1. pielikuma 5.15. un 5.16. apakšpunktu šādā redakcijā:

"5.15. iekārtas nolietoto transportlīdzekļu reģenerācijai vai uzglabāšanai, izņemot apstrādi smalcinātājos  
5.16. iekārtas elektrisko un elektronisko atkritumu reģenerācijai vai uzglabāšanai, izņemot apstrādi smalcinātājos

"

54. Izteikt 1. pielikuma 6.6. apakšpunktu šādā redakcijā:

"6.6. mēbeļu ražošana, ja ražošanas platība ir 1000 m2 un vairāk un to ražošanas procesā tiek izmantota ķīmiskā apstrāde, krāsu un laku pārklājums

"

55. Svītrot 1. pielikuma 7.1. apakšpunktā vārdu "savākšanai".

56. Izteikt 2. pielikuma nosaukumu šādā redakcijā:

"C kategorijas piesārņojošas darbības (iekārtas), kurām nepieciešama reģistrācija".

57. Izteikt 2. pielikuma 1.1. apakšpunkta ievaddaļu šādā redakcijā:

"1.1. sadedzināšanas iekārtas (iekārta, kurā oksidē kurināmo, lai iegūtu siltumenerģiju tālākai izmantošanai), kuru nominālā ievadītā siltuma jauda ir:

"

58. Izteikt 2. pielikuma 1.1.3. apakšpunktu šādā redakcijā:

"1.1.3. vienāda ar vai lielāka par 0,2 un mazāka par 5 megavatiem, ja sadedzināšanas iekārtu lieto graudu kaltē

"

59. Izteikt 2. pielikuma 1.4. apakšpunktu šādā redakcijā:

"1.4. gāzes uzpildes stacijas ar gāzes apgrozījumu 500 un vairāk tonnu gadā

"

60. Izteikt 2. pielikuma 3.1. apakšpunktu šādā redakcijā:

"3.1. cementa ražotnes ar ražošanas jaudu no 1000 līdz 20000 tonnām gadā un iekārtas betona vai betona izstrādājumu ražošanai ar jaudu no 1000 līdz 20000 kubikmetriem gadā

"

61. Izteikt 2. pielikuma 4.2. apakšpunktu šādā redakcijā:

"4.2. kokzāģētavas vai kokapstrādes iekārtas, kurās lieto koksnes griešanas tehniku un pārstrādā 2000 m3 un vairāk apaļkoku vai kokmateriālu gadā

"

62. Papildināt 2. pielikumu ar 4.2.apakšpunktu šādā redakcijā:

"4.2.iekārtas, kurās veic rūpniecisku koksnes ķīmisko apstrādi, arī spiediena impregnēšanu (augstspiediena impregnēšanu), vakuuma impregnēšanu (zemspiediena impregnēšanu) un koksnes aizsardzību pret zilējumu un pelējumu

"

63. Izteikt 2. pielikuma 5.1. apakšpunktu šādā redakcijā:

"5.1. iekārtas piena pirmapstrādei un pārstrādei, kurās uzņemtais piena daudzums ir no 2 līdz 10 tonnām dienā (vidējais gada rādītājs)

"

64. Izteikt 2. pielikuma 5.3. apakšpunktu šādā redakcijā:

"5.3. iekārtas zivju un vēžveidīgo produktu ražošanai, tai skaitā konservētu, kūpinātu un saldētu produktu ražošanai, kurās saražo no 0,1 līdz 1 tonnai gatavās produkcijas dienā

"

65. Svītrot 2. pielikuma 5.4. un 5.5. apakšpunktu.

66. Izteikt 2. pielikuma 6.1. apakšpunktu šādā redakcijā:

"6.1. visu kategoriju (L, M, N, O) mehānisko sauszemes transportlīdzekļu, mobilās lauksaimniecības tehnikas un satiksmē neizmantojamu pārvietojamu mehānismu un citu pārvietojamu agregātu remonta un apkopes darbnīcas (tai skaitā iekārtas, kurās veic automazgāšanu vai transportlīdzekļu salonu ķīmisko tīrīšanu)

"

67. Svītrot 2. pielikuma 6.2. apakšpunktu.

68. Svītrot 2. pielikuma 6.4., 6.5. un 6.6. apakšpunktu.

69. Aizstāt 2. pielikuma 6.7. apakšpunktā skaitli "10" ar skaitli "20".

70. Papildināt 2. pielikumu ar 6.8. apakšpunktu šādā redakcijā:

"6.8. gaisa kuģu tehniskās apkopes vai remonta angāri

"

71. Izteikt 3. pielikumu šādā redakcijā:

"3. pielikums
Ministru kabineta
2010. gada 30. novembra
noteikumiem Nr. 1082

Iesniegumā A vai B kategorijas piesārņojošas darbības atļaujas saņemšanai norādāmā informācija

Iesniegumā atļaujas saņemšanai A un B kategorijas piesārņojošai darbībai norāda šādu informāciju, aizpildot tikai tās sadaļas, kas atbilst konkrētajai piesārņojošajai darbībai.

A sadaļa
Piesārņojošas darbības vispārīgs raksturojums

1. Piesārņojošas darbības vai iekārtas atrašanās vieta:

1.1. tā zemes īpašnieka vārds, uzvārds un adrese vai nosaukums un adrese, uz kura zemes atrodas iekārta vai notiek piesārņojoša darbība (ja atšķiras no komersanta adreses);

1.2. iekārtas atrašanās vietas karte mērogā 1:25000 vai 1:10000, vai 1:5000, vai 1:500 (pievieno pielikumā);

1.3. ēku un ražotņu novietojums teritorijā (norāda kartē iekārtai piemērotā mērogā 1:500, 1:1000 vai 1:5000 un pievieno pielikumā);

1.4. teritorijas kods;

1.5. iekārtas atrašanās vietas atbilstība atļautajai (plānotajai) zemes izmantošanai saskaņā ar teritorijas plānojumu;

1.6. vietas hidroloģiskais un ģeoloģiskais raksturojums.

2. Informācija par tuvējo apkārtni un zemes izmantošanas veidu:

2.1. apdzīvota vieta, vienstāva apbūve, daudzstāvu apbūve, rūpnieciskā zona, sabiedriskā zona, tirdzniecības zona;

2.2. ziņas par to, vai iekārta atrodas aizsargjoslā, normatīvajos aktos noteiktajā jutīgajā teritorijā, uz kuru attiecas paaugstinātas prasības ūdens un augsnes aizsardzībai no lauksaimnieciskas darbības izraisīta piesārņojuma ar nitrātiem, normatīvajos aktos noteikto riska ūdensobjektu sateces baseinā, vai teritorijā, kurā gaisa kvalitātes novērtējums norāda, ka gaisu piesārņojošo vielu koncentrācija pārsniedz apakšējo piesārņojuma novērtēšanas slieksni. Ja iekārta atrodas aizsargjoslās, pievieno karti, kurā norādītas aizsargjoslas.

3. Plānošana, projektēšana un būvdarbi:

3.1. attiecīgās pašvaldības būvvaldes nosaukums, adrese, tālruņa numurs, kuras pārraudzībā ir plānotā vai esošā darbība (būvniecības iesnieguma izskatīšana, projektu akceptēšana un pieņemšana ekspluatācijā);

3.2. plānošana, projektēšana, būvdarbi, ziņas par projektēšanu un pieņemšanu ekspluatācijā (pievieno informāciju par būvatļaujas izsniegšanas datumu, numuru un derīguma termiņu).

4. Darbinieku skaits esošajās un plānotajās ražotnēs:

4.1. esošām iekārtām norāda pašreizējo darbinieku skaitu (konkrētajā darba vietā) un plānoto darbinieku skaitu pēc atļaujas saņemšanas;

4.2. jaunām iekārtām norāda plānoto darbinieku skaitu.

5. Piesārņojošas darbības apraksts:

5.1. darba stundas (norāda darba ilgumu normālā darbības režīmā, kā arī to, vai iekārta darbojas ārpus normālā darba laika);

5.2. plānotais būvniecības vai rūpniecisko iekārtu rekonstrukcijas uzsākšanas un pabeigšanas laiks;

5.3. paredzētais piesārņojošas darbības uzsākšanas laiks;

5.4. atļaujai pieprasītā ražošanas jauda un plānotais ikgadējais produkcijas apjoms esošai iekārtai, jaunai iekārtai – projektētā jauda;

5.5. atkritumu poligoniem – paredzētā poligona ietilpība, paredzētais darbības ilgums, apkalpojamā teritorija, sadzīves atkritumu poligoniem – apkalpojamo iedzīvotāju skaits;

5.6. sadedzināšanas iekārtām – iekārtas tips (dīzeļdzinējs, gāzturbīna, divu kurināmo dzinējs, cits dzinējs vai cita veida sadedzināšanas iekārta), katras sadedzināšanas iekārtas nominālā ievadītā siltuma jauda un katras sadedzināšanas iekārtas daļas nominālā ievadītā siltuma jauda (MW), ja divas vai vairākas sadedzināšanas iekārtas apvienotas un izplūdes gāzes aizvada caur vienu kopīgu dūmeni, plānotās darba stundas gada laikā, vidējā noslodze ekspluatācijas laikā, iekārtas darbības uzsākšanas datums, kā arī norāde par to, vai iekārtai nepieciešama atkāpe no emisiju robežvērtību piemērošanas atbilstoši normatīvajiem aktiem par kārtību, kādā novērš, ierobežo un kontrolē gaisu piesārņojošo vielu emisiju no sadedzināšanas iekārtām.

6. Vides institūciju izdotie dokumenti piesārņojošai darbībai (ja šādi dokumenti iekārtai nepieciešami saskaņā ar vides aizsardzības jomu reglamentējošajiem normatīvajiem aktiem):

6.1. attiecībā uz piesārņojošas darbības uzsākšanu vai būtiskām izmaiņām esošā piesārņojošā darbībā – atzinuma par ietekmes uz vidi novērtējuma ziņojuma numurs, datums, institūcija, kas akceptējusi paredzēto darbību, lēmuma numurs un pieņemšanas datums, dienesta izsniegto tehnisko noteikumu numurs;

6.2. attiecībā uz esošu piesārņojošu darbību – pēdējo izsniegto atļauju piesārņojošo vielu emisijai gaisā, ūdens lietošanai vai atkritumu apsaimniekošanai (arī atļaujas atkritumu pārvadāšanai) numurs, izdošanas datums un derīguma termiņš;

6.3. rūpniecisko avāriju novēršanas programmas vai drošības pārskata iesniegšanas datums Vides pārraudzības valsts birojā un objekta civilās aizsardzības plāna iesniegšanas datums Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā.

7. Ar citām fiziskajām vai juridiskajām personām (fiziskajai personai norāda vārdu, uzvārdu, adresi, juridiskajai personai – komersanta vienoto reģistrācijas numuru, adresi) noslēgto līgumu saraksts(1), norādot galvenos nosacījumus:

7.1. par ūdens piegādi;

7.2. par notekūdeņu attīrīšanu;

7.3. par atkritumu apsaimniekošanu;

7.4. par citiem līgumiem, ja tie attiecināmi uz operatora veikto darbību.

B sadaļa
Ražošanas procesi un tehnoloģijas

8. Iekārtas un ražošanas procesu apraksts. Iekārtas rūpnieciskās darbības vēsture, ražošanas jauda, produkcija un ražošanas procesi. A kategorijas iekārtām pievieno plūsmu diagrammas un, ja nepieciešams, papildu informāciju, kas raksturo piesārņojošo darbību, tai skaitā iekārtas radīto vibrāciju un emitēto siltumu.

9. Tīrākas ražošanas pasākumi, labākie pieejamie tehniskie paņēmieni (A kategorijas iekārtām) un atkritumu samazināšana. Norāda, kā tiek nodrošināta izejmateriālu, ķīmisko vielu vai maisījumu, ūdens un enerģijas patēriņa samazināšana, bīstamo ķīmisko vielu aizstāšana, otrreizējo izejmateriālu izmantošana vai pārstrāde.

10. Informācija par vides aizsardzības prasību ieviešanu. Operators esošām iekārtām sagatavo plānu normatīvajos aktos vides aizsardzības jomā noteikto prasību izpildes nodrošināšanai un tīrākas ražošanas ieviešanai. A kategorijas iekārtām plānā parāda, kā plānots sasniegt secinājumos par labākajiem pieejamajiem tehniskajiem paņēmieniem vai vadlīnijās noteiktos nosacījumus.

11. Iespējamās avārijas un to seku samazināšana. Norāda, kādi ir avārijas situāciju likvidācijas līdzekļi, ugunsdzēsības noteikumi un kā tiek nodrošināta ugunsdzēsībai paredzētā ūdens glabāšana. Norāda, ja iekārtai nav nepieciešama rūpniecisko avāriju novēršanas programma vai drošības pārskats un objekta civilās aizsardzības plāns.

12. Iekārtas darbība netipiskos apstākļos. Norāda, kādi ir iespējamie iekārtas darbības netipiskie apstākļi (piemēram, iekārtas vai tās daļas ieregulēšana vai testēšana, iekārtas palaišana un apstādināšana, darbības traucējumi, iekārtas īslaicīga apstādināšana, iekārtas darbības ierobežošana vai apturēšana nelabvēlīgos meteoroloģiskos apstākļos). Norāda, kādas emisijas rodas, ja iekārta darbojas netipiskos apstākļos (norādot emisijas gaisā, ūdenī).

13. Izvērtētās alternatīvas un izvēlētie risinājumi. Iesnieguma izstrādes gaitā izvērtētās iekārtā lietojamo tehnoloģiju, tehnisko paņēmienu vai pasākumu alternatīvas.

C sadaļa
Resursu izmantošana

14. Informācija par ķīmiskām vielām, maisījumiem un citiem materiāliem, ko izmanto ražošanas procesā kā izejmateriālus vai palīgmateriālus un kas nav klasificēti kā bīstami:

14.1. ķīmiskā viela vai maisījums (vai to grupas);

14.2. ķīmiskās vielas vai maisījuma veids;

14.3. izmantošanas veids;

14.4. uzglabātais daudzums (t), uzglabāšanas veids;

14.5. izmantotais daudzums gadā (t).

15. Informācija par bīstamām ķīmiskām vielām un maisījumiem, ko izmanto ražošanas procesā kā izejmateriālus vai palīgmateriālus vai kas veidojas starpproduktos vai gala produktos:

15.1. ķīmiskā viela vai maisījums (vai to grupas);

15.2. ķīmiskās vielas vai maisījuma veids;

15.3. izmantošanas veids;

15.4. CAS numurs(2)

15.5. bīstamības klase; 

15.6. bīstamības apzīmējums (H kods)(3);

15.7. bīstamības piktogramma;

15.8. drošības prasību apzīmējums (P kods)(4);

15.9. uzglabātais daudzums (t), uzglabāšanas veids; 

15.10. izmantotais daudzums (tonnas/gadā).

16. Informācija par kurināmā vai degvielas izmantošanu siltumenerģijai un elektroenerģijai iekārtā:

16.1. veids;

16.2. gada laikā izlietotais daudzums;

16.3. sēra saturs (%);

16.4. izmantošanas veids (ražošanas procesiem, telpu apsildei un siltā ūdens piegādei sadzīves vai saimnieciskām vajadzībām, elektroenerģijas ražošanai).

17. Informācija par uzglabāšanas tvertnēm:

17.1. numurs;

17.2. uzglabāšanas tvertnes saturs (vielas nosaukums);

17.3. tvertnes izmēri (m3);

17.4. tvertnes vecums (gados);

17.5. tvertnes izvietojums (virs zemes, zem zemes).

18.  Informācija par atkritumiem, ko izmanto sadedzināšanas vai līdzsadedzināšanas procesā:

18.1. atkritumu klase;

18.2. uzglabātais daudzums (tonnas), uzglabāšanas veids;

18.3. izmantošanas veids;

18.4. izmantotais daudzums gadā (tonnas).

19. Specifiska informācija par atkritumu sadedzināšanas un līdzsadedzināšanas iekārtām. Iekārtas jauda, sadedzināmo atkritumu saraksts atbilstoši atkritumu katalogam, bīstamajiem atkritumiem norāda to daudzumu un kategorijas, kā arī maksimālās un minimālās šo bīstamo atkritumu plūsmas, to maksimālo un minimālo siltumspēju, kā arī maksimāli pieļaujamo piesārņojumu ar bīstamajām ķīmiskajām vielām, tai skaitā ar polihlorētajiem bifeniliem, polihlorētajiem terfeniliem, hloru, fluoru, sēru un smagajiem metāliem.

20. Informācija par siltumenerģijas izmantošanu gadā. Piegādātājs, izmantošana, MWh/gadā, izmantošanas veids (ražošanas process, apsilde (bez ražošanas procesa), cits mērķis).

21. Informācija par virszemes ūdeņu, pazemes ūdeņu un jūras ūdens ieguvi:

21.1. ūdens ieguves avota identifikācijas numurs;

21.2. nosaukums un atrašanās vieta (adrese);

21.3. ģeogrāfiskās koordinātas;

21.4. saimnieciskā iecirkņa kods;

21.5. teritorijas kods;

21.6. ūdens daudzums (kubikmetri dienā, kubikmetri gadā).

22. Informācija par ūdensapgādes sistēmu un derīgo izrakteņu (pazemes ūdens) atradnēm, norādot, vai operatora rīcībā ir ūdensapgādes ārējo tīklu un būvju tehniskās inventarizācijas lieta, ūdensapgādes sistēmas shēma, tehniskā pase (esošai iekārtai, kurai tā ir izstrādāta), ūdensapgādes urbuma pase, derīgo izrakteņu (pazemes ūdens) atradnes pase. Norāda dokumenta izstrādāšanas datumu.

23. Ūdensapgādes sistēmas shēma (mērogā 1:500 vai 1:5000, vai 1:10000), norādot ūdens ņemšanas akas vai vietas, ūdens mērītāju atrašanās vietas, maģistrālos vadus, ūdensapgādes ārējos tīklus ar diametru 100 mm un lielāku, hidrantus, aizbīdņus, skatakas, ūdenstorņus, tīrā ūdens rezervuārus, ūdens attīrīšanas iekārtas un dezinficēšanas ierīces.

24. Informācija par ierīcēm, kas novērš zivju iekļūšanu tehniskajā aprīkojumā, kā arī par ūdens ieguves režīmu, noteikto ņemtā ūdens kategoriju un ūdens ņemšanas vietām aizsargjoslās atbilstoši Aizsargjoslu likumam. Ja plānots iegūt dzeramo ūdeni, pēc dienesta pieprasījuma pievieno ūdens kvalitātes testēšanas pārskatu.

25. Informācija par ūdens lietošanu iekārtā:

25.1. ūdens ieguves avoti un izmantošanas veidi (no ārējiem piegādātājiem; no operatoram piederoša urbuma; ezers vai upe, jūras ūdens; citi avoti);

25.2. kopējais ūdens patēriņš (kubikmetri gadā);

25.3. lietošanas mērķi – atdzesēšanai (kubikmetri gadā), ražošanas procesiem (kubikmetri gadā), sadzīves vajadzībām (kubikmetri gadā), citiem mērķiem (kubikmetri gadā).

D sadaļa
Vides piesārņojums

26. Piesārņojošo vielu emisija gaisā un tās avotu fizikālais raksturojums:

26.1. avota kods;

26.2. avota apraksts;

26.3. ģeogrāfiskās koordinātas;

26.4. dūmeņa augstums;

26.5. dūmeņa iekšējais diametrs;

26.6. emisijas plūsma;

26.7. emisijas temperatūra;

26.8. emisijas ilgums – stundas/dienā un stundas/gadā.

27. No emisiju avotiem gaisā emitētās vielas (tai skaitā smakas):

27.1. iekārta, process, ražotne, ceha nosaukums;

27.2. tips;

27.3. emisijas avota kods;

27.4. emisijas ilgums (stundas/dienā un stundas/gadā);

27.5. gāzu attīrīšanas iekārtas (nosaukums, tips);

27.6. gāzu attīrīšanas iekārtu efektivitāte (projektētā, faktiskā);

27.7. piesārņojošā viela, parametrs, kods;

27.8. emisiju raksturojums pirms attīrīšanas un pēc attīrīšanas (gramos sekundē (g/s), miligramos kubikmetrā (mg/m3) un tonnās gadā (t/a). Datus par smaku emisiju norāda smakas vienībās vienā kubikmetrā gāzes standartapstākļos (ouE/m3), smaku vienībās sekundē (ouE/s) un smaku vienībās gadā (ouE/gadā).

28. Emisiju ietekme uz gaisa kvalitāti, norādot aprēķinu rezultātus un veikto aprēķinu modeļus.

29. Par sadedzināšanas iekārtām papildus piesārņojošo vielu emisijas limitu projektam sniedz šādu informāciju:

29.1. teorētiskais degšanai nepieciešamais gaisa daudzums – V0 m3/kg (m3/nm3);

29.2. teorētiskais dūmgāzu daudzums – V0d m3/kg (m3/nm3);

29.3. dūmgāzu daudzums atbilstoši noteiktajam O2 – Vd m3/kg (m3/nm3).

30. Informācija par piesārņojošo vielu emisijas limitu projektu:

30.1. kods, avota apraksts;

30.2. iekārta, process, ražotne, ceha nosaukums;

30.3. ģeogrāfiskās koordinātas;

30.4. piesārņojošā viela;

30.5. dati par piesārņojošo vielu emisiju gramos sekundē (g/s); miligramos kubikmetrā (mg/m3) un tonnās gadā (t/a). Datus par smaku emisiju norāda smakas vienībās vienā kubikmetrā gāzes standartapstākļos (ouE/m3), smaku vienībās sekundē (ouE/s) un smaku vienībās gadā (ouE/gadā);

30.6. skābekļa procenti.

31. Piesārņojošo vielu emisija ūdenī. Norāda informāciju par emisiju ūdenī un tās ietekmi uz vidi.

32. Piesārņojošās vielas notekūdeņos:

32.1. dienesta piešķirtais novadīšanas vietas identifikācijas numurs, ja tāds ir;

32.2. piesārņojošā viela, parametrs/kods;

32.3. koncentrācija, ko nedrīkst pārsniegt (mg/l);

32.4. pirms attīrīšanas (mg/l 24 stundās (vidēji) un tonnas gadā (vidēji));

32.5. īss lietotās attīrīšanas apraksts un tās efektivitāte (%);

32.6. pēc attīrīšanas (mg/l 24 stundās (vidēji) un tonnas gadā (vidēji)).

33. Notekūdeņu un lietusūdeņu novadīšana ūdensobjektos (grāvī, upē, ezerā, jūrā):

33.1. novadīšanas vietas nosaukums un adrese (vieta);

33.2. dienesta piešķirtais novadīšanas vietas identifikācijas numurs, ja tāds ir;

33.3. novadīšanas vietas ģeogrāfiskās koordinātas;

33.4. saņemošās ūdenstilpnes nosaukums, ūdens saimnieciskā iecirkņa kods, ūdens caurtece (m3/h);

33.5. notekūdeņu daudzums (m3/d (vidēji), kubikmetri gadā (vidēji));

33.6. novadīšanas ilgums (stundas diennaktī vai dienas gadā).

34. Ja notekūdeņus novada uz cita operatora attīrīšanas iekārtu, norāda šādu informāciju:

34.1. novadīšanas vietas nosaukums un adrese;

34.2. novadīšanas vietas ģeogrāfiskās koordinātas;

34.3. citas ūdens attīrīšanas iekārtas operatora nosaukums, pieslēgšanās kontrolakas numurs;

34.4. notekūdeņu daudzums (uz ārējām notekūdeņu attīrīšanas iekārtām saskaņā ar līgumu) (m3/d, m3 gadā), norādot visas vielas, arī tās, kas netiek attīrītas pirms novadīšanas ūdenstilpē;

34.5. novadīšanas ilgums (stundas dienā vai dienas gadā);

34.6. novadīšanas vietas shēma.

35. Kanalizācijas sistēmas raksturojums. Norāda cauruļu vecumu, pēdējās pārbaudes datumu, informāciju par pārbaudes veicēju un tās rezultātiem, kā arī informāciju par sistēmas darbības uzturēšanu.

36. Operatora rīcībā esošie kanalizācijas sistēmu raksturojošie dokumenti:

36.1. kanalizācijas ārējo tīklu un būvju tehniskās inventarizācijas lieta, kanalizācijas sistēmas tehniskā pase;

36.2. izstrādāšanas datums, atzīme par dokumenta esību.

37. Ūdens lietošanas bilance (ūdensapgādes sistēmas un kanalizācijas sistēmas shēma, kurā parādīta atbilstība starp ūdens ieguves apjomu un notekūdeņu daudzumu, kas nodots citiem operatoriem vai novadīts vidē).

38. Kanalizācijas sistēmas shēma (mērogā 1:5000 vai 1:10000). Norāda kanalizācijas ārējo tīklu ar diametru 150 mm un lielāku, skatakas, pārgāzes kameras, kanalizācijas sūkņu stacijas un notekūdeņu attīrīšanas stacijas.

39. Piesārņojošo vielu emisija augsnē un gruntī, kā arī pazemes ūdeņu piesārņojums, norādot piesārņojuma avotu raksturojumu (sniedz pārskatu par visu operatoram zināmo augsnes, grunts, zemes dzīļu vai pazemes ūdeņu piesārņojumu, pievieno izpētes rezultātus, ja šāda izpēte ir veikta) un informāciju par atkritumu izraisīto augsnes un pazemes ūdeņu piesārņojumu.

40. Troksnis un trokšņa avoti:

40.1. trokšņa avots;

40.2. raksturojums;

40.3. informācija par radīto skaņas jaudu Lwa dB (A) dienā (plkst. 7.00–19.00) dB (A), vakarā (plkst. 19:00–23:00) dB (A), naktī (plkst. 23:00–07:00) dB (A);

40.4. trokšņa avota novietojums (koordinātas);

40.5. trokšņa avota darbības laiks.

41. Atkritumu veidošanās un apsaimniekošana:

41.1. maksimālās un minimālās bīstamo atkritumu masas plūsmas, maksimālā un minimālā siltumspēja, maksimāli pieļaujamais piesārņojums ar bīstamajām ķīmiskajām vielām, tai skaitā ar polihlorētajiem bifeniliem, polihlorētajiem terfeniliem, hloru, fluoru, sēru un smagajiem metāliem;

41.2. atkritumu apsaimniekošanas esošie un plānotie drošības pasākumi;

41.3. specifiska informācija par atkritumu poligoniem (apglabājamo atkritumu veidi un apjoms, poligona darbības apraksts, piesārņojuma novēršanas vai samazināšanas metodes, poligona slēgšanas plāns un apsaimniekošanas plāns pēc slēgšanas);

41.4. atkritumu pagaidu izvietošana iekārtas teritorijā (vietas izvēles nosacījumi, vietas ģeoloģiskais un hidroģeoloģiskais raksturojums, atkritumu apsaimniekošanas plāns, norādot gāzu un infiltrāta kontroles un uzraudzības pasākumus, kā arī darbības kontroli pēc izvietošanas vietas slēgšanas un pievienojot atkritumu izvietošanas shēmu).

42. Atkritumu veidošanās un rīcība ar tiem:

42.1. atkritumu klase;

42.2. atkritumu bīstamība;

42.3. pagaidu glabāšana (tonnas gadā);

42.4. ienākošā atkritumu plūsma (t/a) – galvenais avots, saražotās tonnas gadā, ienākošā plūsma, kas saņemta no citiem uzņēmumiem, kopā ienākošā atkritumu plūsma (t/a);

42.5. izejošā atkritumu plūsma (t/a) – pārstrādāts (daudzums, R-kods(5)), apglabāts (daudzums, D-kods(6)), nodots citiem komersantiem, kopējā izejošā atkritumu plūsma (t/a).

43. Atkritumu savākšana un pārvadāšana:

43.1. atkritumu klase;

43.2. atkritumu bīstamība;

43.3. savākšanas veids;

43.4. pārvadāto atkritumu daudzums (tonnas/gadā);

43.5. pārvadāšanas veids;

43.6. komersants, kas veic atkritumu pārvadājumus;

43.7. komersants, kas saņem atkritumus.

44. Atkritumu apglabāšana:

44.1. atkritumu klase;

44.2. atkritumu bīstamība;

44.3. maksimālais atļaujā pieprasītais daudzums atkritumu apglabāšanai (tonnas/gadā vai tonnas/ceturksnī).

45. Pamatziņojums, ja A kategorijas piesārņojošas darbības iekārtā izmanto tādas bīstamas ķīmiskas vielas, kas var radīt augsnes un pazemes ūdeņu piesārņojumu, saskaņā ar to normatīvo aktu prasībām, kas nosaka pamatziņojuma izstrādes kārtību un saturu.

E sadaļa
Vides monitorings

46. Gaisa, ūdens, zemes, trokšņa un atkritumu monitoringa apraksts:

46.1. kods;

46.2. monitoringam pakļautie parametri;

46.3. paraugu ņemšanas metode;

46.4. analīzes metode un tehnoloģija;

46.5. kontroles biežums;

46.6. laboratorija, kas veic analīzes.

F sadaļa
Pasākumi, kas veicami, pārtraucot iekārtas vai tās daļas darbību

47. Pasākumi, kas veicami, lai samazinātu ietekmi uz vidi pēc tam, kad daļa iekārtas vai visa iekārta pārtrauc darbību, norādot paredzamās darbības ar potenciāli piesārņojošiem atlikumiem. Atkritumu poligoniem norāda, kā operators finansēs poligona slēgšanu, tai skaitā poligona apsaimniekošanu pēc slēgšanas.

G sadaļa
Kopsavilkums

48. Kopsavilkums sabiedrības informēšanai par iekārtu:

48.1. iekārtas nosaukums, informācija par operatoru, īpašnieku un iekārtas atrašanās vietu;

48.2. īss ražošanas apraksts un iemesls, kāpēc nepieciešama atļauja;

48.3. piesārņojošās darbības apraksts (norāda izmantojamos resursus un emisiju ietekmi uz vidi). Aprakstā sniedz šādas ziņas:

48.3.1. ūdens patēriņš (ikgadējais daudzums – esošai iekārtai) un pasākumi ūdens lietošanas samazināšanai;

48.3.2. galvenie izejmateriāli (arī kurināmais un degviela) un to lietojums;

48.3.3. bīstamo ķīmisko vielu lietošana un plānotie pasākumi to aizvietošanai;

48.3.4. nozīmīgākās emisijas gaisā un ūdenī (koncentrācija un ikgadējais lielums);

48.3.5. atkritumu veidošanās un apsaimniekošana;

48.3.6. trokšņa emisijas līmenis;

48.4. iespējamo avāriju novēršana;

48.5. nākotnes plāni – plānotā paplašināšanās, atsevišķu iekārtas daļu vai procesu modernizācija.

Piezīmes.

(1) Operators pēc reģionālās vides pārvaldes pieprasījuma uzrāda līgumu oriģinālus.

(2) CAS numurs – vielu indekss ķīmijas referatīvajā žurnālā (Chemical Abstracts Service).

(3) Atbilstoši Eiropas Parlamenta un Padomes 2008. gada 16. decembra Regulai (EK) Nr. 1272/2008 par vielu un maisījumu klasificēšanu, marķēšanu un iepakošanu un ar ko groza un atceļ Direktīvas 67/548/EEK un 1999/45/EK un groza Regulu (EK) Nr. 1907/2006.

(4) Atbilstoši Eiropas Parlamenta un Padomes 2008. gada 16. decembra Regulai (EK) Nr. 1272/2008 par vielu un maisījumu klasificēšanu, marķēšanu un iepakošanu un ar ko groza un atceļ Direktīvas 67/548/EEK un 1999/45/EK un groza Regulu (EK) Nr. 1907/2006.

(5) Atbilstoši normatīvajiem aktiem par atkritumu reģenerācijas un apglabāšanas veidiem.

(6) Atbilstoši normatīvajiem aktiem par atkritumu reģenerācijas un apglabāšanas veidiem."

72. Izteikt 5. pielikumu šādā redakcijā:

"5. pielikums
Ministru kabineta
2010. gada 30. novembra
noteikumiem Nr. 1082

Iesniegumā C kategorijas piesārņojošas darbības reģistrācijai norādāmā informācija

1. Piesārņojošās darbības vieta:

1.1. ģeogrāfiskās koordinātas;

1.2. tā zemes īpašnieka vārds, uzvārds un adrese vai nosaukums un adrese, uz kura zemes atrodas iekārta vai notiek piesārņojoša darbība (ja atšķiras no komersanta adreses);

1.3. ēku, palīgbūvju un ražošanas līdzekļu īpašnieka vārds, uzvārds un adrese (ja atšķiras no iepriekš minētajām adresēm);

1.4. piesārņojošās darbības veikšanas vietas adrese;

1.5. informācija par tuvāko apkārtni, zemes izmantošanas veidu un norāde par aizsargjoslām.

2. Piesārņojošā darbība:

2.1. iekārtā veiktā piesārņojošā darbība atbilstoši šo noteikumu 2. pielikumam;

2.2. darbības, ko veic iekārtā, vai paredzēto darbības izmaiņu raksturojums (īss piesārņojošās darbības apraksts, piemēram, darbības veids, saražotās produkcijas apjoms diennaktī un gadā, iekārtu tips un jauda, iepakojums un tā apsaimniekošana);

2.3. informācija par sadedzināšanas iekārtām:

2.3.1. emisijas avoti un to veidi (dīzeļdzinējs, gāzturbīna, divu kurināmo dzinējs, cits dzinējs vai cita sadedzināšanas iekārta);

2.3.2. datums, kurā sākta sadedzināšanas iekārtas darbība;

2.3.3. katras sadedzināšanas iekārtas nominālā ievadītā siltuma jauda un katras sadedzināšanas iekārtas daļas nominālā ievadītā siltuma jauda (MW), ja divas vai vairākas sadedzināšanas iekārtas apvienotas un izplūdes gāzes aizvada caur vienu kopīgu dūmeni;

2.3.4. plānotās sadedzināšanas iekārtas darba stundas gada laikā un vidējā noslodze ekspluatācijas laikā;

2.3.5. katrai sadedzināšanas iekārtai piemērojamās emisijas robežvērtības un emisiju limiti, ja operatoram nepieciešams izstrādāt emisiju limita projektu;

2.3.6. izmantotā kurināmā veids un plānotais patēriņš gadā katrā sadedzināšanas iekārtā;

2.3.7. norāde par to, vai iekārtai nepieciešama atkāpe no emisiju robežvērtību piemērošanas atbilstoši normatīvajiem aktiem par kārtību, kādā novērš, ierobežo un kontrolē gaisu piesārņojošo vielu emisiju no sadedzināšanas iekārtām;

2.3.8. prasības mērījumu veikšanai;

2.4. informācija par iekārtas darbības uzsākšanu vai turpināšanu, kā arī par iekārtas darbības laiku, ja tai ir pagaidu raksturs;

2.5. iekārtas radītās emisijas gaisā. Pasākumu apraksts emisiju samazināšanai un novēršanai;

2.6. informācija par atkritumiem. Pasākumu apraksts atkritumu daudzuma samazināšanai un novēršanai. Informācija par atkritumu apsaimniekošanu (piemēram, sadzīves, ražošanas un bīstamo atkritumu apsaimniekošanas veids, atkritumu daudzums gadā (tonnās), to uzglabāšanas vieta un veids, atkritumu apsaimniekotājs);

2.7. ūdens ieguve (norāda, piemēram, ūdens ieguves avotu, ūdens patēriņa daudzumu (m3/diennaktī; m3/gadā));

2.8. notekūdeņu novadīšana (sadzīves notekūdeņu un lietus notekūdeņu savākšanas un novadīšanas veids). Informācija par esošajām notekūdeņu attīrīšanas iekārtām, to jauda (m3/diennaktī, m3/gadā) (norāda notekūdeņu izplūdes vietas identifikācijas numuru, ūdens saimnieciskā iecirkņa kodu. Ja nav notekūdeņu attīrīšanas iekārtu, norāda radīto notekūdeņu apjomu (m3/diennaktī, m3/gadā) un to apsaimniekošanas veidu);

2.9. izmantoto ķīmisko vielu vai maisījumu saraksts, uzglabāšanas veids un plānotais izmantotais apjoms gadā."

73. Aizstāt 6. pielikuma 18. punktā vārdu "Pārvalde" ar vārdu "Dienests".

74. Svītrot 7. pielikumu.

Ministru prezidents A. K. Kariņš

Vides aizsardzības un
reģionālās attīstības ministrs J. Pūce

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!