• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Gulbenes novada domes 2020. gada 30. jūlija saistošie noteikumi Nr. 17 "Par ēdināšanas maksas atvieglojumiem". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 19.08.2020., Nr. 159 https://www.vestnesis.lv/op/2020/159.9

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursu ziņas

Skatīt visus oficiālos paziņojumus šajā grupā

Vēl šajā numurā

19.08.2020., Nr. 159

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Gulbenes novada dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 17

Pieņemts: 30.07.2020.

OP numurs: 2020/159.9

2020/159.9
RĪKI

Gulbenes novada domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 1 Pēdējās nedēļas laikā 2 Visi

Gulbenes novada domes saistošie noteikumi Nr. 17

Gulbenē 2020. gada 30. jūlijā (prot. Nr. 14, 158. p.)

Par ēdināšanas maksas atvieglojumiem

Izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām"
43. panta trešo daļu
un Izglītības likuma
17. panta trešās daļas 11. punktu

1. Saistošie noteikumi nosaka kārtību, kādā Gulbenes novada pašvaldība sniedz izglītojamajiem ēdināšanas maksas atvieglojumus izglītības iestādēs, kā arī to apmēru.

2. Ēdināšanas maksas atvieglojumus piešķir izglītojamajiem, kuru dzīvesvieta ir deklarēta Gulbenes novada pašvaldības administratīvajā teritorijā, bet saistošo noteikumu 4.1. un 4.2. apakšpunktā paredzētos ēdināšanas maksas atvieglojumus ir tiesības saņemt arī tiem izglītojamajiem, kuru dzīvesvieta ir deklarēta citu pašvaldību administratīvajā teritorijā.

3. Saistošie noteikumi neattiecas uz izglītojamajiem, kuru ēdināšanas izmaksas sedz no valsts budžeta līdzekļiem.

4. Ēdināšanas maksas atvieglojumus par pusdienām piešķir:

4.1. izglītojamajiem, kuri apgūst pirmsskolas izglītības programmas trešo posmu Gulbenes novada pašvaldības administratīvajā teritorijā esošajās pirmsskolas izglītības iestādēs un sasnieguši obligāto minētās programmas apguves vecumu – bez izvērtēšanas;

4.2. izglītojamajiem, kuri apgūst pamatizglītības programmu Gulbenes novada pašvaldības administratīvajā teritorijā esošajās izglītības iestādēs – bez izvērtēšanas;

4.3. izglītojamajiem no daudzbērnu ģimenēm, kuri apgūst vispārējās vai profesionālās izglītības programmas Gulbenes novada pašvaldības administratīvajā teritorijā esošajās izglītības iestādēs, vai arī apgūst profesionālās izglītības programmas citas pašvaldības administratīvajā teritorijā esošajās profesionālās izglītības iestādēs, kuras nav iespējams apgūt profesionālās izglītības iestādēs Gulbenes novadā;

4.4. izglītojamajiem, kuriem noteikta invaliditāte Invaliditātes likumā noteiktajā kārtībā un kuri apgūst vispārējās vai profesionālās izglītības programmas Gulbenes novada pašvaldības administratīvajā teritorijā esošajās izglītības iestādēs, vai kuri apgūst profesionālās izglītības programmas citas pašvaldības administratīvajā teritorijā esošajās izglītības iestādēs;

4.5. izglītojamajiem, kuru ģimenei ir noteikta atbilstība trūcīgas vai maznodrošinātas ģimenes statusam un kuri apgūst vispārējās vai profesionālās izglītības programmas Gulbenes novada pašvaldības administratīvajā teritorijā esošajās izglītības iestādēs, vai kuri apgūst profesionālās izglītības programmas citas pašvaldības administratīvajā teritorijā esošajās izglītības iestādēs.

5. Ēdināšanas maksas atvieglojumus par launagu piešķir izglītojamajiem, kuri apgūst pamatizglītības programmu Gulbenes novada pašvaldības administratīvajā teritorijā esošajās izglītības iestādēs un:

5.1. kuri ir no daudzbērnu ģimenēm;

5.2. kuriem ir noteikta invaliditāte Invaliditātes likumā noteiktajā kārtībā;

5.3. kuru ģimenei ir noteikta atbilstība trūcīgas vai maznodrošinātas ģimenes statusam.

6. Ēdināšanas maksas atvieglojumus par brokastīm, launagu un vakariņām piešķir:

6.1. izglītojamajiem, kuriem noteikta invaliditāte Invaliditātes likumā noteiktajā kārtībā un kuri apgūst pirmsskolas izglītības programmu Gulbenes novada pašvaldības administratīvajā teritorijā esošajās pirmsskolas izglītības iestādēs un uzturas tajās diennakti;

6.2. izglītojamajiem no daudzbērnu ģimenēm, kuri apgūst pirmsskolas izglītības programmu Gulbenes novada pašvaldības administratīvajā teritorijā esošajās pirmsskolas izglītības iestādēs un uzturas tajās diennakti;

6.3. izglītojamajiem, kuri apgūst pamatizglītības vai vispārējās vidējās izglītības programmu Gulbenes novada pašvaldības administratīvajā teritorijā esošajās izglītības iestādēs un dzīvo internātā ne mazāk kā 80 % no tam paredzētā laika.

7. Saistošo noteikumu paredzētos ēdināšanas maksas atvieglojumus nosaka 100 % apmērā atbilstoši Gulbenes novada pašvaldības vispārējo izglītības iestāžu maksas pakalpojumu cenrādī noteiktajām ēdiena izmaksām.

8. Lēmumu par ēdināšanas maksas atvieglojumu piešķiršanu, kuriem atbilstoši saistošo noteikumu prasībām jāveic izvērtēšana, pieņem Gulbenes novada sociālā dienesta vadītājs.

9. Ēdināšanas maksas atvieglojumu pieprasa izglītojamā vecāks vai likumiskais pārstāvis, iesniedzot iesniegumu Gulbenes novada sociālajā dienestā.

10. Atzīt par spēku zaudējušiem 2016. gada 28. jūlija saistošos noteikumus Nr. 17 "Par ēdināšanas maksas atvieglojumiem".

Gulbenes novada domes priekšsēdētājs N. Audzišs

 

Gulbenes novada domes 2020. gada 30. jūlija saistošo noteikumu Nr. 17 "Par ēdināšanas maksas atvieglojumiem"
paskaidrojuma raksts

Paskaidrojuma raksta sadaļas Norādāmā informācija
1. Projekta nepieciešamības pamatojums Likuma "Par pašvaldībām" 43. panta trešā daļa paredz, ka dome var pieņemt saistošus noteikumus arī, lai nodrošinātu pašvaldības autonomo funkciju un brīvprātīgo iniciatīvu izpildi, savukārt Izglītības likuma 17. panta trešās daļas 11. punkts nosaka, ka pašvaldība nosaka tos izglītojamos, kuru ēdināšanas izmaksas sedz pašvaldība. Ievērojot minēto, Gulbenes novada dome 2016. gada 28. jūlijā apstiprināja saistošos noteikumus Nr. 17 "Par ēdināšanas maksas atvieglojumiem" (prot. Nr. 11, 7. §), kas reglamentē ēdināšanas maksas atvieglojumu piešķiršanas kārtību un to izglītojamo loku, kam ir tiesības saņemt atvieglojumus. Ievērojot, ka minētos saistošos noteikumus plānots papildināt ar jaunu pašvaldības iniciatīvu – ēdināšanas maksas atvieglojumu par launagu, kā arī precizēt atbilstoši juridiskās tehnikas prasībām, saskaņā ar Ministru kabineta 2009. gada 3. februāra noteikumu Nr. 108 "Normatīvo aktu projektu sagatavošanas noteikumi" 140. punktā paredzēto regulējumu (atbilstoši kuram grozījumu noteikumu projektu nesagatavo, ja tā normu apjoms pārsniegtu pusi no spēkā esošo noteikumu normu apjoma, proti, šādā gadījumā sagatavo jaunu noteikumu projektu) ir sagatavots jauns saistošo noteikumu projekts "Par ēdināšanas maksas atvieglojumiem".
2. Īss projekta satura izklāsts Saistošie noteikumi "Par ēdināšanas maksas atvieglojumiem" nosaka kārtību, kādā Gulbenes novada pašvaldība sniedz izglītojamajiem ēdināšanas maksas atvieglojumus izglītības iestādēs, kā arī to apmēru. Pēc būtības saistošie noteikumi sevī ietver spēkā esošo regulējumu (2016. gada 28. jūlija saistošie noteikumi Nr. 17 "Par ēdināšanas maksas atvieglojumiem"), kas precizēts atbilstoši juridiskās tehnikas prasībām, kā arī papildinot to ar jaunu pašvaldības iniciatīvu – ēdināšanas maksas atvieglojumu klāsts ir papildināts ar jaunu atvieglojumu – launaga apmaksu izglītojamajiem no daudzbērnu ģimenēm, no trūcīgām vai maznodrošinātām ģimenēm, vai izglītojamajiem, kuriem ir noteikta invaliditāte Invaliditātes likumā noteiktajā kārtībā.
3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu Papildus budžeta līdzekļiem, kas paredzēti pabalstiem ēdināšanai, tas ir, 450 000 EUR, 2020.gadā būs nepieciešami ~ 13 000 EUR, savukārt 2021.gadam ~ 28 000 EUR.
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Saistošo noteikumu projekts "Par ēdināšanas maksas atvieglojumiem" neradīs ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā.
5. Informācija par administratīvajām procedūrām Piemērojot saistošo noteikumu "Par ēdināšanas maksas atvieglojumiem" paredzēto regulējumu, 4.1. un 4.2. apakšpunktā noteiktie izglītojamie saņem ēdināšanas maksas atvieglojumus bez izvērtēšanas, savukārt pārējos gadījumos ēdināšanas maksas atvieglojumi tiek piešķirti uz Gulbenes novada sociālā dienesta lēmuma pamata.
6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Nav notikušas konsultācijas.

Gulbenes novada domes priekšsēdētājs N. Audzišs

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!