• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 24.marta sēdē (turpinājums) Pēc Ministru kabineta 24.marta sēdes. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.03.1998., Nr. 79/80 https://www.vestnesis.lv/ta/id/31673

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru prezidenta rīkojums Nr.79

Par darba grupu noteikumu projekta "Par valsts pārvaldei neraksturīgo funkciju deleģēšanu" izstrādei

Vēl šajā numurā

25.03.1998., Nr. 79/80

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valdībā

Ministru kabineta 24.marta sēdē

Akceptēts rīkojums "Par maksājumiem no valsts īpašuma privatizācijas fonda". Rīkojums paredz Ekonomikas ministrijai no valsts īpašuma privatizācijas fonda līdzekļiem segt Privatizācijas aģentūrai maksātnespējīgās likvidējamās valsts akciju sabiedrības "Rīgas radio rūpnīca" likvidācijas izdevumus — 1 040 037 latus. Ekonomikas ministrijai šajā rīkojumā minētos līdzekļus uzdots iekļaut valsts īpašuma privatizācijas fonda līdzekļu izlietošanas programmā 1998.gadam. Naudas līdzekļus, kas tiks iegūti, piemērojot noteikumus "Maksātnespējīgo valsts uzņēmumu valsts kontrolēto statūtsabiedrību darbinieku prasījumu apmierināšanas kārtība" attiecībā uz maksātnespējīgās likvidējamās valsts akciju sabiedrības "Rīgas radio rūpnīca" darbinieku prasījumiem, ieskaitīt valsts īpašuma privatizācijas fondā.

Akceptēts rīkojums "Par atļauju Šveices firmai RWB veikt darbus un sniegt pakalpojumus Rīgas ūdens un apkārtējās vides projekta ietvaros".

Valdības preses departaments

Pēc Ministru kabineta 24.marta sēdes

Labklājības ministra Vladimira Makarova un vides valsts ministra Induļa Emša atbildes, skaidrojumi, komentāri

Vides valsts ministrs Indulis Emsis iepazīstināja ar Ministru kabineta noteikumiem par Ķemeru nacionālo parku:

— Šobrīd jau ir stājies spēkā likums par Ķemeru nacionālo parku, un Ministru kabinetā notika ilgstošas diskusijas par to, kādam vajadzētu būt Ķemeru nacionālā parka nolikumam. Diezgan plašas diskusijas izvērsās par to, vai tas ir Ķemeru nacionālā parka nolikums, kā piedāvāja ministrija, vai Ķemeru nacionālā parka administrācijas nolikums, kā piedāvāja juristi. Šodien Ministru kabinets pieņēma Ķemeru nacionālā parka administrācijas nolikumu, Ķemeru nacionālā parka konsultatīvās padomes nolikumu un noteica padomes sastāvu. Visi dokumenti ir vērsti uz to, lai jaunizveidotā īpaši aizsargājamā dabas teritortija un tās administrācija varētu uzsākt savu darbību. Šis nacionālais parks darbosies pēc jauniem principiem, kuri ir saskaņoti ar starptautisko nacionālo parku attīstības praksi. Es ceru, ka turpmāk aktivizēsies darbs īpaši aizsargājamo nacionālo dabas teritoriju izveidē, Nākamā iecere ir saistīta ar Slīteres rezervātu, tā paplašināšanu. Mūsu princips ir dzelžains: kamēr vietējie iedzīvotāji nav ieinteresēti tādas teritorijas izveidē, mēs arī to nedarām.

Tad I.Emsis atbildēja uz žurnālistu jautājumiem:

— Cik daudz līdzekļu ir piešķirts Ķemeru nacionālā parka administrācijai?

I.Emsis:

— Šogad tam ir atvēlēti 18 tūkstoši latu.

Valdības sēdē pieņemtos grozījumus Ministru kabineta noteikumos "Par valsts sociālā nodrošinājuma pabalsta apmēru un piešķiršanas kārtību", noteikumos "Par ģimenes pabalsta, bērna piedzimšanas pabalsta un bērna kopšanas pabalsta piešķiršanas un izmaksas kārtību" komentēja labklājības ministrs Vladimirs Makarovs:

— Šie grozījumi, manuprāt, nav pārsteigums nevienam — par to sabiedrība tika informēta jau šī gada budžeta pieņemšanas laikā.

Izmaiņas ir šādas: sociālā nodrošinājuma pabalsts no 25 latiem ir paaugstināts līdz 30 latiem. Šīs izmaiņas skars apmēram 5000 cilvēku, kuri ir vecāki par pensijas vecumu un kuriem nav likumā noteiktā desmit gadu darba stāža.

Vienlaikus no 30 līdz 35 latiem tiek palielināts pabalsts bērniem invalīdiem no bērnības, tāpat arī piemaksa pie bērna pabalsta par bērnu invalīdu. Pašlaik Latvijā ir 7500 bērnu invalīdu un apmēram 5000 bērnu invalīdu no bērnības.

Ar 1. aprīli palielinās arī minimālais pensijas apmērs pirmās grupas invalīdiem — tas ir ne mazāks par 48 latiem, otrās grupas invalīdiem pensija ir ne mazāka par 42 latiem, trešās grupas invalīdiem — ne mazāka par 30 latiem.

Palielinās arī iepriekš piešķirtās pensijas — Saeima ir lēmusi, ka pensijas sievietēm, kuras pensionējušās priekšlaikus, nedrīkst būt mazākas par 80 procentiem no sociālā nodrošinājuma pabalsta, kas līdz šim bija aptuveni 24 lati.

Visa nauda, kas nepieciešama šiem grozījumiem, ir iekļauta šī gada budžetā, tādēļ ārkārtas izdevumus no budžeta neprasa.

Rūta Jaksona, Dina Gailīte,

"LV" nozaru redaktores

Pēc ieraksta "LV" diktofonā

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!