• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta Komitejas 23. marta sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.03.1998., Nr. 77/78 https://www.vestnesis.lv/ta/id/31654

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts kases informācija

Par Latvijas valsts iekšējā aizņēmuma īstermiņa parādzīmju izlaišanu

Vēl šajā numurā

24.03.1998., Nr. 77/78

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valdiba

Ministru kabineta Komitejas 23. marta sēdē

Akceptēts noteikumu projekts "Par uzdevumiem terminoloģijas jautājumos Latvijas Zinātņu akadēmijas Terminoloģijas komisijai". Tie noteiks kārtību un uzdevumus vienotai visu nozaru valsts valodas terminoloģijas sistēmas zinātniskai izstrādei Latvijā.

Komitejas sēdē akceptēts likumprojekts "Vispārējās izglītības likums". Likuma mērķis ir noteikt kārtību, kādā notiek valsts, pašvaldību un izglītības iestāžu darbība un sadarbība vispārējās izglītības īstenošanas procesā, noteikt tajā iesaistīto personu tiesības un pienākumus, kā arī dot iespēju radīt apstākļus radošas, vispusīgi izglītotas personības veidošanai, sagatavot izglītojamo nepārtrauktai izglītības turpināšanai, profesijas apguvei, patstāvīgai orientācijai sabiedriski politiskās dzīves un vērtību sistēmā.

Akceptēts grozījumu projekts likumā "Ministriju iekārtas likums" un grozījumu projekts "Ministru kabineta iekšējās kārtības un darbības noteikumi". Grozījumi tiesību aktos izstrādāti, lai precizētu, kā notiek amatpersonas iecelšana amatā un atbrīvošana no amata pēc tās kandidatūras apstiprināšanas Ministru kabinetā.

Akceptēts rīkojuma projekts "Par Latvijas Republikas valdības un Baltkrievijas Republikas valdības līgumu par personu nodošanu un pieņemšanu".

Akceptēts rīkojuma projekts "Par Latvijas Republikas valdības un Baltkrievijas Republikas valdības līgumu par savstarpējiem braucieniem".

Akceptēts grozījumu projekts MK noteikumos "Par valsts sociālā nodrošinājuma pabalsta apmēru un piešķiršanas kārtību". Grozījumi nosaka, ka valsts sociālā nodrošinājuma pabalsta apmērs ir 30 latu mēnesī un invalīdiem no bērnības — 35 lati mēnesī.

Akceptēts grozījumu projekts "Par ģimenes valsts pabalstu, bērna piedzimšanas pabalstu un bērna kopšanas pabalstu piešķiršanas un izmaksas kārtību". Projekts nosaka, ka, sākot ar 1998. gada 1. aprīli, piemaksa par bērnu invalīdu pie ģimenes valsts pabalsta būs 35 lati mēnesī.

Komiteja akceptēja noteikumu projektu "Par iekārtu elektrodrošību". Noteikumu projektā noteiktas iekārtu elektrodrošības prasības, kā arī kārtība, kādā iekārtu ražotāji veiks iekārtas atbilstības apliecināšanu un marķēšanu.

Akceptēts noteikumu projekts "Par iekārtu elektromagnētisko saderību".

Akceptēts noteikumu projekts "Kārtība, kādā iedzīvotāju ienākuma nodokļa maksājumi tiek ieskaitīti pašvaldības budžetā".

Komiteja akceptēja noteikumu projektu "Valsts robežsardzes robežsargu dienesta gaitas reglaments". Reglaments noteiks robežsargu dienesta gaitu Robežsardzē, robežsarga tiesības, pienākumus, atbildību un sociālās garantijas.

Akceptēts Valsts robežsardzes nolikuma projekts. Projektā noteikts, ka Valsts robežsardze ir bruņota Iekšlietu ministrijas pārraudzībā esoša valsts pārvaldes institūcija, kuras galvenais uzdevums ir LR valsts sauszemes robežas apsardzība un kontrole.

Akceptēts rīkojuma projekts "Par 1998.gadā veicamajiem maksājumiem par uzņēmumu (uzņēmējsabiedrību) valsts kapitāla izmantošanu".

Akceptēts noteikumu projekts "Kārtība, kādā tiek aprēķinātas un atmaksātas pārmaksātās valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas un veikts pārrēķins sociāli apdrošināto personu kontos". Tie noteiks kārtību, kādā tiek aprēķinātas un atmaksātas pārmaksātās obligātās iemaksas darba ņēmējiem, darba devējiem, pašnodarbinātajiem un darba ņēmējiem ārvalstniekiem un veikts pārrēķins sociāli apdrošināto personu kontos.

Valdības preses departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!