• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Saeimas dokumenti. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.03.1998., Nr. 77/78 https://www.vestnesis.lv/ta/id/31647

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Saeimas dokumenti

Vēl šajā numurā

24.03.1998., Nr. 77/78

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Latvijas Republikas 6. Saeimas

1998. gada Ziemas sesija

10. burtnica

16. marts ó 23. marts

Saeimas Prezidija 1998. gada 16.marta sēdē

1. Sēdē izskatīja piecpadsmit saņemtos likumprojektus, par kuriem Prezidijs līdz ar savu atzinumu par to tālākvirzīšanu ziņos Saeimas sēdē.

2. Izskatīja deputāta O.Kostandas iesniegumu par atvaļinājuma piešķiršanu no 1998.gada 24.marta līdz 3.aprīlim.

Saskaņā ar Kārtības ruļļa 8.panta 1.punktu, kas paredz, ka deputāts drīkst nepiedalīties Saeimas darbā ne ilgāk kā vienu nedēļu, iepriekš par to paziņojot Prezidijam un izprasot atvaļinājumu, Prezidijs nolēma iekļaut minēto jautājumu Saeimas sēdes darba kārtībā un ieteikt Saeimai piešķirt deputātam O.Kostandam neapmaksātu atvaļinājumu no 24.marta līdz 30.martam.

3. Saeimas Prezidijs apstiprināja izsludināšanai Saeimas 1998.gada 19.marta sēdes darba kārtību.

4. Saeimas Prezidijs apstiprināja izsludināšanai Saeimas 1998.gada 19.marta (no pulksten 17.30 līdz 19.00) sēdes darba kārtību.

5. Prezidijs neatbalstīja Ārlietu komisijas priekšsēdētāja A.Rubina iesniegumu par Ārlietu komisijas delegācijas (7 cilvēku sastāvā) vizīti Īrijas Republikā.

6. Prezidijs neatbalstīja Ārlietu komisijas priekšsēdētāja A.Rubina iesniegumu par Ārlietu komisijas delegācijas (7 cilvēku sastāvā) vizīti Lietuvas Republikā.

7. Izskatīja Ārlietu komisijas priekšsēdētāja A.Rubina iesniegumu, kurā viņš lūdz apmaksāt 228 ASV dolārus par vilciena biletēm Ņujorka–Vašingtona un Vašingtona–Ņujorka.

Izdevumi bija radušies sakarā ar to, ka A.Rubins sava brauciena laikā ASV bija saņēmis Latvijas Republikas ārkārtējā un pilnvarotā vēstnieka ASV O.Kalniņa sagatavotu programmu vizītei Vašingtonā.

Minētais brauciens nebija Saeimas Prezidija apstiprināts komandējums, tādēļ Prezidijs nolēma neatmaksāt deputātam A.Rubinam minētos naudas līdzekļus.

A.Rubinam ir iespēja griezties Ārlietu ministrijā un lūgt apmaksāt radušos izdevumus.

8. Izskatīja Latvijas un Norvēģijas parlamentu sadarbības grupas priekšsēdētāja A.Tomašūna iesniegumu, kurā lūgta atļauja Norvēģijas Pašvaldību savienības delegācijas locekļiem apmeklēt Saeimas namu Jēkaba ielā 11.

Prezidijam nebija iebildumu, ka Norvēģijas Pašvaldību savienības delegācija apmeklē Saeimas namu, taču šādam apmeklējumam nav nepieciešama Saeimas Prezidija atļauja. Tas ir noformējams vispārēja kārtībā.

9. Izskatīja deputātu iesniegumus un attaisnoja kavējumus: A.Bartaševičam (Saeimas 2.marta ārkārtas sēdē); Z.Čeveram (Saeimas 5.februāra sēdē, 19.februāra sēdē un 19.februāra ārkārtas sēdē); J.Kušnerei (Saeimas 5.februāra sēdē, 19.februāra sēdē, 19.februāra ārkārtas sēde un 26.februāra sēdē); A.Pētersonam (Saeimas 26.februāra sēdē); M.Vītolam (Saeimas 26.februāra sēdē); Ē.Zundam (Saeimas 26.februāra sēdē).

10. Piešķīra komandējumus:

1) Eiropas lietu komisijas konsultantam G.Ostrovskim laikā no 1998.gada 28.marta līdz 2.aprīlim uz Strasbūru (Francija);

2) Eiropas lietu komisijas konsultantei I.Kriškānei laikā no 1998.gada 25.marta līdz 28.martam uz Stokholmu (Zviedrija).

11. Pieņēma zināšanai šādus pārskatus par komandējumiem:

1) Ārlietu komisijas priekšsēdētāja biedra J.Sinkas pārskatu par piedalīšanos Eiropas Savienības dalībvalstu un asociēto valstu parlamentu un Eiropas Parlamenta ārlietu komisiju priekšsēdētāju konferencē Londonā;

2) Baltijas asamblejas Komunikāciju komitejas priekšsēdētāja J.Ādamsona pārskatu par piedalīšanos Baltijas asamblejas Komunikāciju komitejas un Beniluksa parlamenta Infrastruktūras komitejas organizētajā seminārā Antverpenē 1998.gada 5.—8.martā;

3) Juridiskā biroja vecākās konsultantes L.Milleres pārskatu par komandējumu uz Īriju 1998.gada 25.—28.februārī.

Saeimas sekretāra biedrs M.Rudzītis

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!