• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
"Latvijas Vēstnesis. Dokumenti" - pie Jums devusies 3.burtnīca Latvijas starptautiskie līgumi - "Latvijas Vēstneša" 1.burtnīcā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.03.1998., Nr. 77/78 https://www.vestnesis.lv/ta/id/31639

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pirms sējas. Zemnieki vēl gaida. Nezina "Rīgas piena kombināts". Ar "Ave Lat Grupas" karogu

Vēl šajā numurā

24.03.1998., Nr. 77/78

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

"Latvijas Vēstnesis. Dokumenti" — pie Jums devusies 3.burtnīca

Godātie lasītāji, šīgada trešā valsts normatīvo tiesību aktu burtnīca pie Jums devusies ar likumiem, kas Saeimā pieņemti 5. un 12.februārī, un Ministru kabineta dokumentiem, kas izdoti no 27.janvāra līdz 17.februārim. Saeima ratificējusi 1968.gada Eiropas konvenciju par informāciju par ārvalstu likumiem un tās 1978. gada 15.marta papildu protokolu. Līgumslēdzējas puses apņemas sniegt viena otrai informāciju par valsts likumiem un par tiesu varas organizāciju. "Kooperatīvo sabiedrību likums" reglamentē kooperatīvo sabiedrību un to savienību veidošanas tiesiskos pamatus: dibināšanu, biedru tiesības un pienākumus, sabiedrības padomes, valdes un revīzijas komisijas darbību. Grozījums Administratīvo pārkāpumu kodeksā attiecas uz personai noteiktās policijas kontroles noteikumu pārkāpšanu. Izdarīti arī grozījumi likumos "Par pašvaldībām", "Par zemes reformas pabeigšanu lauku apvidos", "Par Latvijas labības tirgu un valsts labības rezervi" un "Par uzņēmumu gada pārskatiem".

Ministru kabinets izdevis vairākus noteikumus, kas reglamentē nodokļu maksājumus. Piemēram, par iedzīvotāju ienākuma nodokļa avansa maksājumiem, par kārtību, kādā atmaksājams akcīzes nodoklis naftas produktiem, ja tie izmantoti par izejvielu vai kurināmo, par kārtību, kādā tiek segti izdevumi degvielas staciju aprīkošanai ar elektronsikajām kases sistēmām. Grozījumi izdarīti noteikumos par akcīzes nodokļa deklarāciju veidlapām, par amatpersonu deklarāciju iesniegšanu u.c. Saskaņā ar Muitas likumu izdoti noteikumi par kārtību, kādā izdarāma muitas procedūra — atteikšanās par labu valstij. "Noteikumi par brīvprātīgu pievienošanos valsts pensiju apdrošināšanai" nosaka kārtību, kādā persona, sasniedzot 15 gadu vecumu, var veikt brīvprātīgas iemaksas sociālās apdrošināšanas kontā, ja tā nestrādā algotu darbu un nav pakļauta obligātajai sociālajai apdrošināšanai. Noteikumiem ir divi pielikumi ar veidlapu paraugiem. Izdoti jauni noteikumi par viesnīcu un viesu māju atbilstības novērtēšanu — gan attiecībā uz ekspluatāciju un higiēnu, gan attiecībā uz viesa un viņa mantu drošību. Obligātas prasības ir invalīdu uzņemšana un apkalpošana, aukstā un karstā ūdens piegāde visu diennakti, telefona sakaru nodrošināšana un citas, kas uzskaitītas noteikumu pielikumā. Ministru kabinets apstiprinājis vairāku institūciju darbības nolikumus: Satiksmes ministrijas, Muzeju valsts pārvaldes un Militārās policijas. Grozījumi izdarīti "Tulkošanas un terminoloģijas centra nolikumā". Bezpeļņas organizācijas valsts sabiedrības ar ierobežotu atbildību "Reģionu attīstība" statūti nosaka tās darbības virzienus, pārvaldes un revīzijas kārtību. Jūsu "LV"

Latvijas starptautiskie līgumi — "Latvijas Vēstneša" 1.burtnīcā

Cienījamie lasītāji, "Latvijas Vēstneša" mazās poligrāfijas apgādā jau piekto gadu tiek izdotas Latvijas Republikas starptautisko līgumu burtnīcas. Pagājušajā gadā Saeimā ratificētie starptautiskie dokumenti tika sakārtoti 16 burtnīcās. Tajās līgumi ir hronoloģiskā secībā, atbilstoši tam, kad tie ratificēti Saeimā, un ir lasāmi gan latviešu, gan likumā paredzētajā otras līgumslēdzējas puses valodā (atkarībā no tā, kādu starpniekvalodu tās izvēlējušās). Šis starptautisko līgumu kārtošanas princips saglabāts arī šā gada burtnīcās, kuras pie Jums dodas jaunā ietērpā.

Un tā — 1998.gada 1.burtnīcā (36 lpp.) ievietoti divi divpusējie līgumi: ar Nīderlandes Karalisti — par savstarpējo palīdzību muitas likumu piemērošanā; ar Īriju — par nodokļu dubultās uzlikšanas novēršanu attiecībā uz ienākuma nodokļiem. Abi starptautiskie dokumenti ir lasāmi latviešu un angļu valodā.

1997.gada 8.oktobrī Hāgā tika parakstīts Latvijas Republikas valdības un Nīderlandes Karalistes valdības līgums par savstarpējo administratīvo palīdzību atbilstošā muitas likumu piemērošanā un muitas pārkāpumu aizkavēšanā, izmeklēšanā un novēršanā. Tas noslēgts, ņemot vērā, ka muitas likumdošanas pārkāpumi ir kaitīgi abu valstu ekonomiskajām, finansiālajām un sociālajām interesēm, un apzinoties, ka cieša abu valstu muitu administrāciju sadarbība, balstīta uz noteiktām juridiskām normām, var padarīt efektīvāku muitas likumdošanas pārkāpumu aizkavēšanu. Līgumā noteikta tā darbības sfēra, sadarbības apmēri, īpašie sadarbības gadījumi, palīdzība zaudētā atgūšanā u.c.jautājumi.

1997.gada 13.novembrī Rīgā tika parakstīta Latvijas Republikas valdības un Īrijas valdības konvencija par nodokļu dubultās uzlikšanas un nodokļu nemaksāšanas novēršanu attiecībā uz ienākuma un kapitāla pieauguma nodokļiem. Tajā noteikta šī starptautiskā dokumenta darbības sfēra, personas un nodokļi, uz ko attiecas konvencija, ir atsevišķas nodaļas par ienākuma aplikšanu ar nodokļiem (tai skaitā — par ienākumu no nekustamā īpašuma, uzņēmējdarbības peļņu, dividendēm, autoratlīdzību u.c.), dažādi noteikumi attiecībā uz noteiktām darbībām šelfa zonā un citi jautājumi.

Šo izdevumu var nopirkt laikraksta redakcijā (Bruņinieku ielā 36), avīzes sludinājumu un reklāmas daļā (Bruņinieku ielā 41), kā arī "LV" preses namiņā (Bruņinieku un K.Barona ielas krustojumā). Jūsu "LV"

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!