• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par alkoholisko dzērienu, tabakas izstrādājumu un dārgmetālu izstrādājumu realizāciju beznodokļu tirdzniecības veikalos. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.03.1998., Nr. 62/64 https://www.vestnesis.lv/ta/id/31632

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts kases informācija

Par Latvijas valsts iekšējā aizņēmuma īstermiņa parādzīmju izlaišanu

Vēl šajā numurā

10.03.1998., Nr. 62/64

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Valsts ieņēmumu dienests

Veids: rīkojums

Numurs: 98

Pieņemts: 27.02.1998.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts ieņēmumu dienesta rīkojums Nr.98

Rīgā 1998.gada 27.februārī

Par alkoholisko dzērienu, tabakas izstrādājumu un dārgmetālu izstrādājumu realizāciju beznodokļu tirdzniecības veikalos

Pamatojoties uz likuma "Par akcīzes nodokli" 6.1. pantu un saskaņā ar 1997.gada 19.novembra Ministru kabineta noteikumu nr.380 "Noteikumi par beznodokļu tirdzniecības veikaliem" 34.punktu, nosaku:

1. Uzlīmes (īpašās markas) izmēri alkoholiskajiem dzērieniem, tabakas izstrādājumiem un dārgmetālu izstrādājumiem realizācijai beznodokļu tirdzniecības veikalos nedrīkst pārsniegt 14 x 22 mm ar skaidri salasāmu tekstu: "Realizācijai beznodokļu tirdzniecības veikalos" melnā drukā uz balta fona.

2. Alkoholiskie dzērieni un tabakas izstrādājumi bez attiecīgi piestiprinātām uzlīmēm beznodokļu tirdzniecības veikalu tirdzniecības zālēs nedrīkst atrasties.

3. Dārgmetālu izstrādājumu uzlīmes piestiprināt uz dārgmetālu izstrādājumu cenu rādītāja vai atsevišķi pievienota pavediena brīvajiem galiem ar skaidri salasāmu informatīvo uzrakstu, bet caurspīdīga iesaiņojuma gadījumā uzlīmes piestiprināt uz iesaiņojuma.

4. Alkoholisko dzērienu uzlīmi piestiprināt uz alkoholisko dzērienu pudeles (vai cita iesaiņojuma) etiķetes labā augšējā stūra.

5. Iesaiņojumiem, kuriem nav izteiktas etiķetes, uzlīmes piestiprināt uz sānu virsmas.

6. Tabakas izstrādājumiem uzlīmes piestiprināt uz rūpnieciskā iesaiņojuma atvēruma vietas.

7. Cigaretes beznodokļu tirdzniecības veikalos realizēt tikai rūpnieciskā iesaiņojumā —paciņās un/vai blokos.

8. Cigārus un cigarillas beznodokļu tirdzniecības veikalos realizēt tikai slēgtā iesaiņojumā — pa vienam un/vai kārbās.

9. Beznodokļu tirdzniecības veikalos uz katras Latvijā ražotās alkoholisko dzērienu pudeles (vai cita iesaiņojuma) etiķetes jābūt labi salasāmam uzrakstam "Bez nodokļiem" un tā tulkojumam angļu valodā "Duty Free".

10. Beznodokļu tirdzniecības veikalos uz katra Latvijā ražotā tabakas izstrādājumu iesaiņojuma (paciņas) jābūt uzrakstam "Bez nodokļiem" un tā tulkojumam angļu valodā "Duty free".

11. Līdz Valsts ieņēmumu dienesta izsludinātā konkursa noslēgumam par uzlīmju ražošanu un piegādi uzlīmju sagatavošanu un piestiprināšanu nodrošina uzņēmums (uzņēmējsabiedrība), kurš realizē alkoholiskos dzērienus, tabakas un dārgmetāla izstrādājumus beznodokļu tirdzniecības veikalos, uzlīmes reģistrējot Valsts ieņēmumu dienesta Akcizēto preču marķēšanas daļā.

Pēc minētā konkursa noslēguma uzlīmju (īpašo marku) piegādi, uzskaiti un izsniegšanu nodrošināt Valsts ieņēmumu dienesta Akcizēto preču marķēšanas daļai.

Valsts ieņēmumu dienesta ģenerāldirektors A.Sončiks

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!