• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta Komitejas 9.februāra sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.02.1998., Nr. 34/35 https://www.vestnesis.lv/ta/id/31441

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pašvaldību revīzijas departamenta kolēģijas lēmums Nr.5.1-2-80

Par finansiālo un saimniecisko darbību Rīgas Domes Īpašuma departamenta Kapsētu pārvaldē

Vēl šajā numurā

10.02.1998., Nr. 34/35

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valdībā

Ministru kabineta Komitejas 9.februāra sēdē

Akceptēts noteikumu projekts “Par valsts labības rezervi, tās iegādes, uzglabāšanas un izmantošanas kārtību”. Paredzams, ka labības rezerve un tās iegādei piešķirtie līdzekļi atradīsies bezpeļņas organizācijas valsts akciju sabiedrības “Labības tirdzniecības aģentūra” valdījumā.

Akceptēts noteikumu projekts “Latvijas Republikas Saeimas un Valsts prezidenta Drošības dienesta nolikums”. Tas noteiks Latvijas Republikas Saeimas un Valsts prezidenta drošības dienesta darbības tiesiskos pamatus, uzdevumus, tā amatpersonu statusu, tiesības, pienākumus un atbildību, dienesta finansēšanu, tā darbības uzraudzību.

Akceptēts grozījumu projekts likumā “Par ārvalstnieku un bezvalstnieku ieceļošanu un uzturēšanos Latvijas Republikā”. Grozījumu projekts izstrādāts, lai atvieglotu ieceļošanu Latvijas Republikā oficiālām Eiropas Komisijas un Eiropas Savienības dalībvalstu amatpersonām, kas ceļošanai izmanto Eiropas Komisijas un šīs organizācijas dalībvalstu diplomātiskās un dienesta pases.

Akceptēti grozījumu projekti likumos “Par atjaunotā Latvijas Republikas 1937.gada Civillikuma ģimenes tiesību daļas spēkā stāšanās laiku un kārtību” un Civillikumā. Grozījumu projekts paredz likumā “Par atjaunotā Latvijas Republikas 1937.gada Civillikuma ģimenes tiesību daļas spēkā stāšanās laiku un kārtību” izslēgt 9.pantu un to iekļaut Civillikumā. Civillikuma 140.pants tiks papildināts šādā redakcijā “Laulāto mantisko attiecību reģistru kārto Latvijas Republikas Uzņēmumu reģistrs”.

Komiteja akceptēja grozījumu projektus noteikumos “Par valsts budžetā ieskaitāmo nodokļu maksājumu pamatparāda kapitalizāciju”, “Par valsts budžetā ieskaitāmo nodokļu maksājumu pamatparāda kapitalizāciju pašvaldību uzņēmumiem” un “Par valsts budžeta ieskaitāmo nodokļu un nodevu parādu dzēšanu”. Grozījumi izstrādāti sakarā ar likuma “Par valsts sociālo apdrošināšanu” spēkā stāšanos un grozījumiem likumā “Par nodokļiem un nodevām” un valsts sociālās apdrošināšanas obligāto iemaksu administrēšanas funkciju nodošanu Valsts ieņēmumu dienestam.

Akceptēts rīkojuma projekts “Par Latvijas Zinātņu akadēmijas Neorganiskās ķīmijas institūta reorganizāciju”. Paredzēts Latvijas Zinātņu akadēmijas Neorganiskās ķīmijas institūtu reorganizējot iekļaut kā patstāvīgu struktūrvienību ar juridiskās personas tiesībām Rīgas Tehniskajā universitātē.

Akceptēts rīkojuma projekts “Par Latvijas Zinātņu akadēmijas Filozofijas un socioloģijas institūta reorganizāciju”. Institūtu paredzēts pievienot Latvijas Universitātei kā patstāvīgu struktūrvienību ar juridiskās personas tiesībām.

Akceptēts rīkojuma projekts “Par speciālā budžeta sporta vajadzībām sadalījumu 1998.gadā”.

Akceptēts rīkojuma projekts “Par Latvijas Republikas valdības un Taizemes Karalistes valdības līgumu par ieguldījumu savstarpējo veicināšanu un aizsardzību”.

Komiteja akceptēja rīkojuma projektu “Par Latvijas Republikas valdības un Krievijas Federācijas valdības līgumu par kapitālieguldījumu savstarpēju veicināšanu un aizsardzību”.

Akceptēts noteikumu projekts “Par Konkurences likumā noteiktā vienošanās aizlieguma piemērošanu ekskluzīvajiem piegādes un pirkuma līgumiem”.

Komiteja akceptēja likumprojektu “Par publiskajiem izklaides un svētku pasākumiem”. Likuma mērķis ir noteikt publisko izklaides un svētku pasākumu rīkošanas un norises organizatoriskos un tiesiskos pamatus, pasākuma organizatoru, kā arī citu pasākumā iesaistīto personu tiesības un pienākumus, lai nodrošinātu sabiedrisko kārtību un drošību pasākumu laikā.

Valdības preses departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!