• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Polijas prezidents - Latvijas Valsts prezidentam. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.02.1998., Nr. 34/35 https://www.vestnesis.lv/ta/id/31436

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Konkursi

Vēl šajā numurā

10.02.1998., Nr. 34/35

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Polijas prezidents — Latvijas Valsts prezidentam

Valsts prezidenta preses dienests informē, ka Valsts prezidents Guntis Ulmanis ir saņēmis apsveikuma vēstuli no Polijas prezidenta Aleksandra Kvašņevska sakarā ar Partnerattiecību hartas parakstīšanu starp Latviju, ASV, Lietuvu un Igauniju.

Lūdzu, pieņemiet manu apsveikumu sakarā ar Partnerattiecību hartas parakstīšanu starp Jums, Amerikas Savienoto Valstu, Lietuvas un Igaunijas prezidentiem. Es uzskatu, ka šis notikums ieies visu šo valstu vēsturē. Harta jāskata arī caur visa Viduseiropas un Austrumeiropas reģiona un visas Eiropas prizmu.

Šis notikums ir ļoti svarīgs valstīm, kuras parakstīja dokumentu, kā arī visam Baltijas jūras reģionam. Pienācīgi jānovērtē arī hartas nozīme visam Eiropas kontinentam.

Es esmu pārliecināts, ka Partnerattiecību hartas īstenošana kļūs par svarīgu elementu jaunās Eiropas drošības sistēmas būvē, īpaši tāpēc, ka tā skar politiskos, ekonomiskos un drošības jautājumus. Tajā pašā laikā tā veicinās uzticības gaisotni Baltijas jūras reģionā. Tā stiprinās arī Baltijas valstu pozīciju attiecībās ar Rietumiem, kā arī ar Austrumu kaimiņiem.

Polijas ārpolitikas mērķis ir attīstīt sadarbību ar Latviju un pārējām divām Baltijas valstīm — Lietuvu un Igauniju. Visas trīs valstis var rēķināties ar mūsu atbalstu saviem centieniem integrēties Rietumu politiskajās, ekonomiskajās un drošības struktūrās. Polija arī vēlas izvērst arvien aktīvāku politiku Baltijas jūras baseinā, sekmējot reģionālo sadarbību, intensificējot divpusējās attiecības ar visām reģiona valstīm. Šo aktivitāšu mērķis ir stiprināt reģionā demokrātiju un drošību.

No savas puses es gribētu apliecināt, ka nežēlošu pūles, lai piešķirtu praktisku dimensiju sadarbībai Baltijas jūras reģionā, ko apstiprina mana dalība konferencēs Tallinā un Viļņā pagājušajā gadā. Es uzskatu, ka sadarbības institucionālās formas, īpaši prezidentu līmenī, kādas pastāv, piemēram, Polijas un Lietuvas attiecībās var pārnest arī uz Polijas attiecībām ar abām pārējām Baltijas valstīm— Latviju un Igauniju.

Partnerattiecību harta paver jaunas iespējas sadarbībai starp parakstījušām pusēm un Poliju. ASV, Latvija, Lietuva un Igaunija var paļauties uz Polijas atbalstu šī dokumenta īstenošanā.

Ar cieņas un draudzības apliecinājumiem, —

Aleksandrs Kvašņevskis

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!