• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ziņas īsumā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.02.1998., Nr. 32/33 https://www.vestnesis.lv/ta/id/31430

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Otrdiena, 10.02.1998.

Laidiena Nr. 34/35, OP 1998/34/35

Vēl šajā numurā

06.02.1998., Nr. 32/33

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ziņas īsumā

* 1997. gadā strauji uzlabojušies galvenie makroekonomiskie rādītāji, kas sasnieguši vaisaugstāko līmeni kopš neatkarības atjaunošanas. IKP pieaugums 1997. gadā varētu pat sasniegt 6%, patēriņa cenas pieaugušas tikai par 7%. Tas ļauj cerēt, ka tautsaimniecībā sācies stabils augšupejas posms.

* Valkas rajona Trikātas pagasta sabiedrība “RONA” pašražoto kokmateriālu, kā arī dažādu koksnes atlikumu tirdzniecībai šovasar iecerējusi Rīgā atvērt veikalu - noliktavu. Nodoma īstenošanai jau pērn uzsākta atbilstošu ēku celtniecība Mūkusalas ielā.

* Salīdzinājumā ar pagājušo gadu SIA “Amerpap” apgrozījums ir gandrīz dubultojies, sasniedzot 45 000 t papīra. Uz vienu iedzīvotāju papīra patēriņš gadā ir vidēji 30 - 40 kg.

* Gulbenes rajona a/s “Rankas piens” darbības paplašināšanai par 30 000 latiem nopirkusi Dzērbenes (Cēsu raj.) pienotavas ēku, ražošanas iekārtas, palīgceltnes un zemi, uz kuras atrodas pienotava.

* Latvijas Privatizācijas ģentūras un “Tolaram Group” pārstāvji parakstījuši nopirktā uzņēmuma “Dauteks” pieņemšanas - nodošanas aktu. Rūpnīcu privatizācijas procesa rezultātā “Tolaram Group” iegādājās pagājušā gada jūnijā. Šobrīd kompānijai pieder 91% uzņēmuma akciju, bet 9% pieder valstij. Tuvāko divu gadu laikā tajā paredzēts ieguldīt 40 milj. USD.

* A/s “Grindeks” apgrozījums pērn salīdzinājumā ar 1996. gadu audzis par 24% un sasniedzis Ls 8,8 milj. Uzņēmuma peļņa 1997. gadā sasniegusi Ls 600 tūkst. Šogad “Grindeks” plāno palielināt apgrozījumu par 38%.

* Limbažu rajona zivju pārstrādes uzņēmums a/s “Salacgrīva '95" noslēgusi līgumu ar radniecīgo a/s “Kaija” par sadarbību produkcijas realizācijā. Abas a/s ir “Ave Lat grupas” uzņēmumi. Salacgrīvieši vienošanās ietvaros pārdos līdz 80% saražotā. Pārējo uzņēmums iztirgos pastāvīgajiem pircējiem Krievijā un Latvijā.

* A/s “Preiļu siers” šogad plāno palielināt ražošanas apjomus apmēram par 50% un izgatavot līdz 2500 t siera gadā. “Preiļu siers” apmēram 80% siera eksportē uz Vāciju, Holandi, Dāniju, Angliju.

* Norvēģijas viesnīcu kompānija “Nydalens Compaqni ASA” paziņojusi, ka jau šogad veiks lielas investīcijas Baltijas valstu tirgos. “Nydalens” rīko sarunas ar citu norvēģu kompāniju “Varner Hakon Group” par līdzdalību Rīgas viesnīcas “Latvija” privatizācijā.

Pēc Latvijas preses informācijas

“Latvijas Vēstneša”

privatizācijas lietu virsredaktore

MUDĪTE LUKSA

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!