• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Valmieras pilsētas dome
Republikas pilsētas domes publicē saistošos noteikumus un to paskaidrojuma rakstu. Saistošie noteikumi stājas spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas, ja tajos nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš.

Pirms republikas pilsētas domes vēlēšanām republikas pilsētu vēlēšanu komisijas publicē reģistrētos deputātu kandidātu sarakstus, pēc vēlēšanām – informāciju par pilsētas domē ievēlētajiem deputātiem.

TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valmieras pilsētas domes 2020. gada 16. aprīļa saistošie noteikumi Nr. 347 "Grozījums Valmieras pilsētas pašvaldības 2020. gada 30. janvāra saistošajos noteikumos Nr. 340 "Par ģimenes vai atsevišķi dzīvojošas personas atzīšanu par maznodrošinātu un sociālās palīdzības pabalstiem Valmieras pilsētas pašvaldībā"". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 21.04.2020., Nr. 77 https://www.vestnesis.lv/op/2020/77.11

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Aizputes novada domes saistošie noteikumi Nr. 4

Grozījumi Aizputes novada domes 2013. gada 28. februāra saistošajos noteikumos Nr. 3 "Sociālās palīdzības pabalsti Aizputes novadā"

Vēl šajā numurā

21.04.2020., Nr. 77

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Valmieras pilsētas dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 347

Pieņemts: 16.04.2020.

OP numurs: 2020/77.11

2020/77.11
RĪKI

Valmieras pilsētas domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 1 Pēdējās nedēļas laikā 0 Visi

Valmieras pilsētas pašvaldības saistošie noteikumi Nr. 347

Valmierā 2020. gada 16. aprīlī (prot. Nr. 6, 1. §)

Grozījums Valmieras pilsētas pašvaldības 2020. gada 30. janvāra saistošajos noteikumos Nr. 340 "Par ģimenes vai atsevišķi dzīvojošas personas atzīšanu par maznodrošinātu un sociālās palīdzības pabalstiem Valmieras pilsētas pašvaldībā"

Izdoti saskaņā ar Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības likuma
3. panta otro daļu, 33. panta otro daļu, 35. panta trešo, ceturto
un piekto daļu, likuma "Par palīdzību dzīvokļa jautājuma risināšanā"
14. panta sesto daļu, likuma "Par sociālajiem dzīvokļiem
un sociālajām dzīvojamām mājām" 12. pantu

Izdarīt Valmieras pilsētas pašvaldības 2020. gada 30. janvāra saistošajos noteikumos Nr. 340 "Par ģimenes vai atsevišķi dzīvojošas personas atzīšanu par maznodrošinātu un sociālās palīdzības pabalstiem Valmieras pilsētas pašvaldībā" (Latvijas Vēstnesis, 2020, Nr. 65) šādu grozījumu un papildināt saistošos noteikumus ar 57., 58. un 59. punktu šādā redakcijā:

"57. Laikā, kamēr visā valstī ir izsludināta ārkārtējā situācija sakarā ar COVID-19 izplatību un vienu kalendāra mēnesi pēc ārkārtējās situācijas beigām, ģimenei (personai), kura ārkārtējās situācijas dēļ nespēj nodrošināt savas pamatvajadzības, piešķir pabalstu krīzes situācijā 80 euro apmērā mēnesī katrai personai triju mēnešu laikā.

58. Lai saņemtu saistošo noteikumu 57. punktā minēto pabalstu, persona Sociālo lietu pārvaldē iesniedz iesniegumu un dokumentus, kas apliecina krīzes situācijas apstākļus un pamato materiālās palīdzības nepieciešamību.

59. Saistošo noteikumu 57. punktā noteikto pabalstu izmaksā bezskaidrā naudā, pārskaitot to iesniegumā norādītajā pabalsta pieprasītāja kredītiestādes kontā:

59.1. pirmreizēji – piecu darbdienu laikā no lēmuma pieņemšanas brīža;

59.2. pārējos mēnešos – līdz kārtējā mēneša 10.datumam.".

Valmieras pilsētas domes priekšsēdētājs J. Baiks

 

Paskaidrojuma raksts
Valmieras pilsētas pašvaldības 2020. gada 16. aprīļa saistošajiem noteikumiem Nr. 347 "Grozījums Valmieras pilsētas pašvaldības 2020. gada 30. janvāra saistošajos noteikumos Nr. 340 "Par ģimenes vai atsevišķi dzīvojošas personas atzīšanu par maznodrošinātu un sociālās palīdzības pabalstiem Valmieras pilsētas pašvaldībā""

Paskaidrojuma raksta sadaļa

Informācija

1. Projekta nepieciešamības pamatojums Saistošie noteikumi "Grozījumi Valmieras pilsētas pašvaldības 2020. gada 30. janvāra saistošajos noteikumos Nr. 340 "Par ģimenes vai atsevišķi dzīvojošas personas atzīšanu par maznodrošinātu un sociālās palīdzības pabalstiem Valmieras pilsētas pašvaldībā" izstrādāti saskaņā ar Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības likuma Pārejas noteikumu 37. punktu. Grozījums saistošajos noteikumos nepieciešams, lai precizētu pabalsta krīzes situācijā apmēru un tā izmaksu laikā, kamēr visā valstī ir izsludināta ārkārtējā situācija sakarā ar COVID-19 izplatību.
2. Īss projekta satura izklāsts Par krīzes situāciju šo saistošo noteikumu izpratnē uzskatāma situācija, kurā ģimene (persona) ar Ministru kabineta 2020. gada 12. marta rīkojuma Nr. 103 "Par ārkārtējās situācijas izsludināšanu" 1. punktu izsludinātajā ārkārtējā situācijā no ģimenes (personas) gribas neatkarīgu apstākļu dēļ pati saviem spēkiem nespēj nodrošināt savas pamatvajadzības un tai ir nepieciešama psihosociāla vai materiāla palīdzība.

Lai izvērtētu ģimenes (personas) atbilstību tiesībām saņemt pabalstu krīzes situācijā, ģimene (persona) vēršas pašvaldības iestādē "Sociālo lietu pārvalde", kopā ar iesniegumu iesniedzot dokumentus, kas apliecina krīzes situācijas apstākļus un pamato materiālās palīdzības nepieciešamību.

Pabalstu krīzes situācijā piešķir laikā, kamēr valstī ir izsludināta ārkārtējā situācija sakarā ar COVID-19 izplatību un vienu kalendāra mēnesi pēc ārkārtējās situācijas beigām, ja persona no tās gribas neatkarīgu apstākļu dēļ pati saviem spēkiem nespēj nodrošināt savas pamatvajadzības un tai ir nepieciešama materiāla palīdzība, ja tā nesaņem dīkstāves pabalstu un ja tā atbilst kādam no šādiem kritērijiem:

• personai saistībā ar ārkārtējo situāciju nav ienākumu (piemēram, persona ir bezalgas atvaļinājumā ne mazāk kā vienu mēnesi, personai ir piešķirts bezdarbnieka statuss, bet vēl nav saņemts bezdarbnieka pabalsts, vai Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra ir pieņēmusi lēmumu atteikt pabalsta piešķiršanu, izņemot gadījumu, kad persona pārtraukusi darba tiesiskās attiecības pēc pašas vēlēšanās, ko persona apliecina ar attiecīgiem dokumentiem);

• personai ir radušies papildus izdevumi, ko tā pati nespēj segt, atrodoties pašizolācijā saistībā ar atgriešanos no citas valsts (piemēram, ienākumi un uzkrājumi iztērēti papildus mājoklim, viesnīcai, transportam, ko persona apliecina ar attiecīgiem dokumentiem);

• persona atrodas vai ir atradusies karantīnā un sakarā ar to, tai nav iztikas līdzekļu, ko persona apliecina ar attiecīgiem dokumentiem.

Pabalsts krīzes situācijā tiek piešķirts 80 euro apmērā mēnesī vienai personai triju mēnešu laikā.

3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu Naudas līdzekļi pabalstam krīzes situācijā valstī izsludinātās ārkārtējās situācijas laikā sakarā ar COVID-19 izplatību nav plānoti, saistošo noteikumu izpilde tiks nodrošināta ikgadējā pašvaldības budžeta ietvaros, pārdalot nepieciešamos naudas līdzekļus no citām budžeta pozīcijām. Saskaņā ar Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības likuma pārejas noteikumu 37. punktu, lai daļēji kompensētu pašvaldību izdevumus par pabalstu krīzes situācijā nodrošināšanu, valsts nodrošina mērķdotāciju pašvaldībām izdevumu segšanai 50 procentu apmērā no ģimenei (personai) izmaksātā pabalsta krīzes situācijā apmēra, bet ne vairāk kā 40 euro mēnesī vienai personai triju mēnešu periodā.
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Nav ietekmes.
5. Informācija par administratīvajām procedūrām Saistošo noteikumu administrēšanu veic Valmieras pilsētas pašvaldības iestāde "Sociālo lietu pārvalde".
6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Konsultācijas ar privātpersonām nav veiktas.

Valmieras pilsētas domes priekšsēdētājs J. Baiks

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!