• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Stopiņu novada domes 2020. gada 9. aprīļa saistošie noteikumi Nr. 10/20 "Grozījums Stopiņu novada domes 2013. gada 27. novembra saistošajos noteikumos Nr. 13/13 "Pašvaldības palīdzība Stopiņu novada iedzīvotājiem, neizvērtējot ienākumus"". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 16.04.2020., Nr. 74 https://www.vestnesis.lv/op/2020/74.6

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursu ziņas

Skatīt visus oficiālos paziņojumus šajā grupā

Vēl šajā numurā

16.04.2020., Nr. 74

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Stopiņu novada dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 10/20

Pieņemts: 09.04.2020.

OP numurs: 2020/74.6

2020/74.6
RĪKI

Stopiņu novada domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 1 Pēdējās nedēļas laikā 0 Visi

Stopiņu novada domes saistošie noteikumi Nr. 10/20

Ulbrokā, Stopiņu novadā 2020. gada 9. aprīlī

Grozījums Stopiņu novada domes 2013. gada 27. novembra saistošajos noteikumos Nr. 13/13 "Pašvaldības palīdzība Stopiņu novada iedzīvotājiem, neizvērtējot ienākumus"

Apstiprināti
ar Stopiņu novada domes
09.04.2020. sēdes lēmumu (prot. Nr. 76, p. 2)

Izdoti saskaņā ar Likuma "Par pašvaldībām"
43. panta trešo daļu,
Ministru kabineta 2005. gada 15. novembra
noteikumu Nr. 857 "Noteikumi par sociālajām garantijām
bārenim un bez vecāku gādības palikušajam bērnam,
kurš ir ārpusģimenes aprūpē,
kā arī pēc ārpusģimenes aprūpes beigšanās"
27., 30. un 31. punktu,
Ministru kabineta 2006. gada19. decembra
noteikumu Nr. 1036 "Audžuģimenes noteikumi"
43. punktu

Izdarīt Stopiņu novada domes 2013. gada 27. novembra saistošajos noteikumos Nr. 13/13 "Pašvaldības palīdzība Stopiņu novada iedzīvotājiem, neizvērtējot ienākumus" grozījumu un papildināt noteikumus ar 19.1 punktu šādā redakcijā:

"19.1 Pašvaldības palīdzība bērnu ēdināšanai ārkārtas situācijā attālinātā izglītības procesa laikā:

19.11. pašvaldības palīdzību bērnu ēdināšanai piešķir par bērnu, kura dzīvesvieta deklarēta Stopiņu novada administratīvajā teritorijā, neizvērtējot ģimenes (personas) ienākumus, ja bērns saistībā ar izsludināto ārkārtējo situāciju neapmeklē pirmsskolas izglītības iestādi vai vispārējās izglītības iestādi pamatizglītības vai vidējās izglītības programmas apguvei šādā apmērā:

19.11.1. EUR 30 mēnesī, ja bērns ir no ģimenes, kurai ir piešķirts trūcīgā vai maznodrošinātā statuss, daudzbērnu ģimenes, persona ar invaliditāti līdz 18 gadu vecumam, ar celiakiju slims bērns, kuram nav noteikta invaliditāte, aizbildnībā esošs bērns, audžuģimenē ievietots bērns vai bērns pēc ārpusģimenes aprūpes beigšanās;

19.11.2. EUR 15 mēnesī ja bērns atbilst kādai no noteikumu 19.11.1. apakšpunktā minētajām mērķa grupām un bērns saņem Stopiņu novada domes nodrošināto pusdienu piegādi bērna atrašanās vietā;

19.11.3. EUR 20 mēnesī, ja bērns neatbilst nevienai no noteikumu 19.11.1. apakšpunktā minētajām mērķa grupām;

19.12. pabalsts tiek piešķirts 10 darba dienu laikā, sākot no 2020. gada 15. aprīļa līdz attālinātā izglītības procesa atcelšanai vai mācību gada beigām;

19.13. lai saņemtu noteikumu 19.1 punktā minēto pabalstu, vienam no bērna vecākiem vai pārstāvjiem jāiesniedz Sociālajam dienestam adresēts iesniegums, kas noformēts atbilstoši Iesniegumu likuma prasībām, papildus norādot bērna vārdu, uzvārdu, izglītības iestādes nosaukumu un klasi vai grupu, kurā bērns mācās, vecāka vai likumīgā pārstāvja tālruņa numuru un bankas konta numuru, uz kuru pārskaitāms pabalsts."

Stopiņu novada pašvaldības domes priekšsēdētāja V. Paulāne

 

Paskaidrojuma raksts
Stopiņu novada domes 2020. gada 9. aprīļa saistošajiem noteikumiem Nr. 10/20 "Grozījums Stopiņu novada domes 2013. gada 27. novembra saistošajos noteikumos Nr. 13/13 "Pašvaldības palīdzība Stopiņu novada iedzīvotājiem, neizvērtējot ienākumus""

Paskaidrojuma raksta sadaļas Norādāmā informācija
1. Projekta nepieciešamības pamatojums 2013. gada 27. novembra saistošajos noteikumos Nr. 13/13 "Pašvaldības palīdzība Stopiņu novada iedzīvotājiem, neizvērtējot ienākumus" (turpmāk – Noteikumi) grozījumi nepieciešami, lai laikā kamēr valstī ir izsludināta ārkārtas situācija (Ministru kabineta 2020. gada 12. marta rīkojums Nr. 103) tiktu sniegts atbalsts vispārizglītojošo izglītības iestāžu audzēkņu un bērnu, kuri apmeklē pirmsskolas izglītības iestādes un kuri deklarēti Stopiņu novadā vecākiem un to pārstāvjiem, sniedzot materiālu palīdzību bērnu ēdināšanas nodrošināšanai, it īpaši atbalstot mazaizsargātākās mērķa grupas.
2. Īss projekta satura izklāsts Grozījumi paredz Noteikumus papildināt ar 19.1 punktu, nodrošinot ikmēneša pabalstu izmaksu vispārizglītojošo izglītības iestāžu audzēkņu un bērnu, kuri apmeklē pirmsskolas izglītības iestādes un kuri deklarēti Stopiņu novadā, ēdināšanas nodrošināšanai attālinātā mācību procesa laikā.

Plānots, ka pašvaldības palīdzību bērnu ēdināšanai piešķirs par bērnu, kura dzīvesvieta deklarēta Stopiņu novada administratīvajā teritorijā, neizvērtējot ģimenes (personas) ienākumus, ja bērns saistībā ar izsludināto ārkārtējo situāciju neapmeklē pirmsskolas izglītības iestādi vai vispārējās izglītības iestādi pamatizglītības vai vidējās izglītības programmas apguvei.

Pabalsts tiks piešķirts, sākot no 2020. gada 15. aprīļa līdz attālinātā izglītības procesa atcelšanai vai mācību gada beigām.

3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu Plānots, ka ēdināšanas pabalsta izmaksām tiks izlietoti 62 930 euro, piešķirot atbalstu vismaz 2 829 bērniem, tai skaitā 635 bērniem no sociāli mazaizsargātākām grupām. Izmaksas noteiktas provizoriski, ņemot vērā to, ka nav precīzi nosakāms iesniegto pieteikumu skaits ēdināšanas pabalsta saņemšanai. Pabalsts budžetā tiks nodrošināts, veicot budžeta iekšējos grozījumus un ņemot vērā faktiskās izmaksas attālinātā izglītības procesa nodrošināšanai.
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Nav plānotas izmaiņas ietekmei uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā.
5. Informācija par administratīvajām procedūrām Lai saņemtu pašvaldības palīdzību bērnu ēdināšanai, vienam no bērna vecākiem vai pārstāvim būs jāiesniedz Sociālajam dienestam adresēts iesniegums, kas noformēts atbilstoši Iesniegumu likuma prasībām, papildus norādot bērna vārdu, uzvārdu, izglītības iestādes nosaukumu, kurā bērns mācās, klasi, vecāka vai likumīgā pārstāvja tālruņa numuru un bankas konta numuru, uz kuru pārskaitāms pabalsts.
6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Saeima 2020. gada 3. aprīlī pieņēma un 2020. gada 5. aprīlī stājās spēkā likums "Par valsts institūciju darbību ārkārtējās situācijas laikā saistībā ar Covid-19 izplatību", kur cita starpā 36. panta pirmā daļa nosaka, ka pašvaldības saistošie noteikumi, kas izdoti, lai noteiktu ārkārtējās situācijas laikā īstenojamos pasākumus, stājas spēkā nākamajā dienā pēc to parakstīšanas, ja tajos nav noteikts cits spēkā stāšanās laiks. Republikas pilsētas domes un novada domes saistošos noteikumus un to paskaidrojuma rakstu publicē oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis" un pašvaldības mājaslapā.

Tādējādi saistošo noteikumu grozījumi tiks publicēti oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis" un mājaslapā internetā www.stopini.lv.

Stopiņu novada pašvaldības domes priekšsēdētāja V. Paulāne

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!