• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ekonomikas ministrs Ārlietu ministrs. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.02.1998., Nr. 30 https://www.vestnesis.lv/ta/id/31386

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Bankas ziņas

Vēl šajā numurā

04.02.1998., Nr. 30

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

MINISTRIJĀS

Ekonomikas ministrs

— tiekoties ar pilsētu pašvaldību vadītājiem

Vakar, 3.februārī, ekonomikas ministrs Atis Sausnītis aicināja uz kārtējo tikšanos pilsētu pašvaldību vadītājus.

Ekonomikas ministra rīkotās sanāksmes galvenais mērķis bija uzsākt konstruktīvu sadarbību ar pašvaldībām. Sanāksmē piedalījās pašvaldību lietu valsts ministrs Ēriks Zunda, kā arī Rīgas, Rēzeknes, Daugavpils, Liepājas, Ventspils un Jelgavas pilsētu domju pārstāvji.

Tikšanās laikā apskatīti divi galvenie jautājumi: par investīciju piesaistīšanu pašvaldību projektiem un par privatizācijas jautājumiem. Īpaši daudz tika diskutēts par privatizācijas lēno gaitu Rīgā un Ventspilī, kā arī par citām dzīvokļu privatizācijas problēmām.

Ekonomikas ministrs Atis Sausnītis aicināja pašvaldību pārstāvjus uz turpmāku diskusiju par konkrētiem jautājumiem un uzsvēra, ka, kopīgi apspriežot problēmas, daudziem jautājumiem var rast risinājumu.

Pašvaldību pārstāvji atzīmēja, ka šādas tikšanās un domu un pieredzes apmaiņa ir ļoti lietderīgas.

— vizītē Japānā

Vakar, 3.februārī, Latvijas delegācija ekonomikas ministra Ata Sausnīša vadībā devās uz Japānu, kur uzturēsies no 4.līdz 9.februārim.

Ekonomikas ministrs ir ieplānojis tikties ar Japānas valdības un parlamenta pārstāvjiem, kā arī ar lielāko uzņēmumu vadītājiem un “Tokyo Mitsubishi Bank” vadību. Atis Sausnītis piedalīsies seminārā “Biznesa iespējas ar Latviju”, kur uzstāsies ar referātu “Latvijas ekonomiskais pārskats”.

Irēna Bērziņa,

EM preses centrs


Ārlietu ministrs

— par Latvijas ārlietu dienesta rokasgrāmatu

Otrdien, 27. janvārī, ārlietu ministrs Valdis Birkavs iepazīstināja žurnālistus ar ministrijas darbinieku sagatavoto “Latvijas ārlietu dienesta rokasgrāmatu” jeb “Ārlietu rokasgrāmatu” (tāds ir grāmatas otrs, vienkāršotais nosaukums).

Šāda grāmata Latvijas valsts vēsturē izdota pirmoreiz. Tajā iekļauts ieskats Latvijas Republikas ārlietu dienesta vēsturē no 1917. līdz 1997. gadam. Domājams, īpašu lasītāju interesi izraisīs fakti par Latvijas diplomātiskajām pārstāvniecībām ārzemēs vairāk nekā 50 gados, kad mūsu valsti bija okupējusi Padomju Savienība: visu Latvijas okupācijas periodu mūsu valsts sūtniecības pastāvēja Vašingtonā un Londonā, bet ilgāku vai īsāku laiku Latvijas diplomātiskās pārstāvniecības darbojās arī Buenosairesā, Ženēvā, Riodežaneiro, Madridē, dažādos periodos Latvijas konsulāti bija arī daudzās citās pasaules pilsētās.

Rokasgrāmatā detalizēti aprakstīta Latvijas valsts simbolika. Plaša nodaļa veltīta starptautiskajām tiesībām, akcentējot faktu, ka atjaunotā Latvijas Republika ir 1918. gadā proklamētās valsts tiesību un pienākumu mantiniece.

Atsevišķās nodaļās detalizēti aprakstīta ārlietu dienesta organizācija, kā arī diplomātiskā un konsulārā dienesta uzdevumi un funkcijas.

Grāmatā plaši aplūkotas arī ārvalstu diplomātisko un konsulāro pārstāvniecību darbinieku privilēģijas un imunitātes Latvijas Republikā.

Ārlietu ministrs Valdis Birkavs žurnālistiem pavēstīja, ka sākotnējā tirāža paredzēta galvenokārt politiķu un diplomātu profesionālajām vajadzībām, kā arī dāvinājumiem. Taču ir jau iecerēts arī atkārtots, lielākas tirāžas izdevums, kas, domājams, parādīsies arī pārdošanā. Ārlietu ministrija gatavo arī “Rokasgrāmatas “ izdevumu angļu valodā.

Jānis Ūdris,

“LV” ārpolitikas redaktors

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!