• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Rīgas dome
Republikas pilsētas domes publicē saistošos noteikumus un to paskaidrojuma rakstu. Saistošie noteikumi stājas spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas, ja tajos nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš.

Pirms republikas pilsētas domes vēlēšanām republikas pilsētu vēlēšanu komisijas publicē reģistrētos deputātu kandidātu sarakstus, pēc vēlēšanām – informāciju par pilsētas domē ievēlētajiem deputātiem.

Rīgas pilsētas izpilddirektors publicē rīkojumus par paaugstinātas ledus bīstamības perioda noteikšanu.

TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Rīgas domes 2020. gada 6. marta saistošie noteikumi Nr. 4 "Grozījumi Rīgas domes 2019. gada 29. novembra saistošajos noteikumos Nr. 87 "Par sadzīves atkritumu apsaimniekošanu Rīgas pilsētā"". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 12.03.2020., Nr. 51 https://www.vestnesis.lv/op/2020/51.22

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursu ziņas

Skatīt visus oficiālos paziņojumus šajā grupā

Vēl šajā numurā

12.03.2020., Nr. 51

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Rīgas dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 4

Pieņemts: 06.03.2020.

OP numurs: 2020/51.22

2020/51.22
RĪKI

Rīgas domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 1 Pēdējās nedēļas laikā 0 Visi

Rīgas domes saistošie noteikumi Nr. 4

Rīgā 2020. gada 6. martā (prot. Nr. 2, 44. §)

Grozījumi Rīgas domes 2019. gada 29. novembra saistošajos noteikumos Nr. 87 "Par sadzīves atkritumu apsaimniekošanu Rīgas pilsētā"

Izdoti saskaņā ar
Atkritumu apsaimniekošanas likuma
8. panta pirmās daļas 3. punktu

Izdarīt Rīgas domes 2019. gada 29. novembra saistošajos noteikumos Nr. 87 "Par sadzīves atkritumu apsaimniekošanu Rīgas pilsētā" (Latvijas Vēstnesis, 2019, Nr. 243) šādus grozījumus:

1. Papildināt 8. punktu aiz vārda "regulāru" ar vārdiem "sadzīves nešķiroto".

2. Papildināt 8.1.1. apakšpunktu aiz vārda "izvesto" ar vārdiem "sadzīves nešķiroto".

3. Aizstāt 8.4. apakšpunktā skaitli "34" ar skaitli "35".

4. Papildināt 11. punktu aiz vārda "noteikto" ar vārdiem "sadzīves nešķiroto".

5. Izteikt 35. punktu šādā redakcijā:

"35. Atkritumu radītājiem, kas darbojas kādā no pārtikas piegādes ķēdes posmiem – primārā ražošana, pārstrāde un ražošana, pārtikas mazumtirdzniecība un citāda izplatīšana, restorāni un ēdināšanas pakalpojumi, ir pienākums dalīti vākt bioloģiski noārdāmos atkritumus, kas rodas to saimnieciskās darbības rezultātā, un noslēgt līgumu ar atkritumu apsaimniekotāju par šo atkritumu izvešanu, ievērojot normatīvajos aktos un atkritumu apsaimniekotāja noteiktās prasības attiecībā uz šo atkritumu apsaimniekošanu. Bioloģiski noārdāmo atkritumu uzkrāšana veicama tādā veidā, kas nodrošina attiecīgā konteinera nepieejamību trešajām personām, kā arī grauzējiem, putniem un kaitēkļiem."

6. Svītrot 39. punktu.

Rīgas pilsētas pašvaldības
pagaidu administrācijas vadītājs E. Balševics

 

Paskaidrojuma raksts
Rīgas domes 2020. gada 6. marta saistošajiem noteikumiem Nr. 4 "Grozījumi Rīgas domes 2019. gada 29. novembra saistošajos noteikumos Nr. 87 "Par sadzīves atkritumu apsaimniekošanu Rīgas pilsētā""

1. Īss saistošo noteikumu satura izklāsts

Ar saistošajiem noteikumiem "Grozījumi Rīgas domes 2019. gada 29. novembra saistošajos noteikumos Nr. 87 "Par sadzīves atkritumu apsaimniekošanu Rīgas pilsētā"" (turpmāk – saistošie noteikumi) tiek precizēts Rīgas domes 2019. gada 29. novembra saistošo noteikumu Nr. 87 "Par sadzīves atkritumu apsaimniekošanu Rīgas pilsētā" 8., 11. un 35. punkts, kā arī 8.1.1. un 8.4. apakšpunkts, nosakot nešķiroto sadzīves atkritumu izvešanas biežumu, kā arī pienākumu atkritumu radītājiem, kas darbojas kādā no pārtikas piegādes ķēdes posmiem – primārā ražošana, pārstrāde un ražošana, pārtikas mazumtirdzniecība un citāda izplatīšana, restorāni un ēdināšanas pakalpojumi, dalīti vākt bioloģiski noārdāmos atkritumus, kas rodas to saimnieciskās darbības rezultātā. Ar saistošajiem noteikumiem tiek arī svītrots Rīgas domes 2019. gada 29. novembra saistošo noteikumu Nr. 87 "Par sadzīves atkritumu apsaimniekošanu Rīgas pilsētā" 39. punkts, jo Konkurences padome ir apturējusi Rīgas pilsētas pašvaldības, SIA "Getliņi EKO" un privātā partnera – AS "Tīrīga" 14.06.2019. noslēgto koncesijas līgumu "Par Rīgas pilsētas sadzīves atkritumu apsaimniekošanas sistēmas ieviešanu" uz nenoteiktu laiku un šī punkta prasība nav attiecināma uz tiem atkritumu apsaimniekošanas uzņēmumiem, kuri ir noslēguši jaunus atkritumu apsaimniekošanas līgumus ar pašvaldību par sadzīves atkritumu apsaimniekošanu.

2. Saistošo noteikumu nepieciešamības pamatojums

Lai atjaunotu ar vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra 2019. gada 11. decembra rīkojumu Nr. 1-2/154 "Par Rīgas domes 2019. gada 29. novembra saistošo noteikumu Nr. 87 "Par sadzīves atkritumu apsaimniekošanu Rīgas pilsētā" 8.4.apakšpunkta un 11.punkta darbības apturēšanu" apturēto Rīgas domes 2019. gada 29. novembra saistošo noteikumu Nr. 87 "Par sadzīves atkritumu apsaimniekošanu Rīgas pilsētā" 8.4. apakšpunkta un 11. punkta darbību, tiek precizēts Rīgas domes 2019. gada 29. novembra saistošo noteikumu Nr. 87 "Par sadzīves atkritumu apsaimniekošanu Rīgas pilsētā" 8., 11. un 35. punkts, kā arī 8.1.1. un 8.4. apakšpunkts, paredzot atkritumu apsaimniekotājam samazināt nešķiroto atkritumu izvešanas biežumu, nosakot divas reizes retāku atkritumu izvešanu, ja iedzīvotāji iesaistās dalītās atkritumu savākšanas sistēmā, tādējādi veicinot atkritumu šķirošanu un samazinot atkritumu apsaimniekošanas izmaksas.

3. Informācija par saistošo noteikumu ietekmi uz pašvaldības budžetu

Pašvaldības budžetu neietekmēs.

4. Informācija par saistošo noteikumu ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā

Saistošo noteikumu tiesiskais regulējums nodrošinās vienlīdzīgas tiesības un iespējas atkritumu radītājiem, ievērojot normatīvajos aktos noteikto pašvaldības teritorijas dalījumu atkritumu apsaimniekošanas zonās, veicinās tiesību realizēšanu un uzlabos atkritumu apsaimniekošanas pakalpojuma kvalitāti un pieejamību.

5. Informācija par saistošo noteikumu ietekmi uz administratīvajām procedūrām

Saistošo noteikumu piemērošanas jautājumos persona var vērsties Rīgas domes Mājokļu un vides departamentā.

6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām

Konsultācijas ar privātpersonām nav notikušas.

Rīgas pilsētas pašvaldības
pagaidu administrācijas vadītājs E. Balševics

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!