• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 20. janvāra sēde. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.01.1998., Nr. 15 https://www.vestnesis.lv/ta/id/31268

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta 20. janvāra sēde

Vēl šajā numurā

21.01.1998., Nr. 15

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

VALDĪBĀ

Ministru kabineta 20. janvāra sēdē

Akceptēti grozījumi Ministru kabineta 1997. gada 22. aprīļa noteikumos nr. 155 “Noteikmi par ūdens lietošanas atļaujām”. Šie noteikumi nosaka ūdens lietošanas uzskaites kārtību, kā arī ūdens lietotāja un kontrolētāja tiesības un pienākumus.

Akceptēti “Noteikumi par valstīm, kurās nepastāv vajāšanas draudi, un valstīm, kurās nepastāv vajāšanas draudi un kurās iespējams pieprasīt patvērumu”. Par valstīm, kurās nepastāv vajāšanas draudi, Latvijas Republikā tiek uzskatītas Eiropas Padomes dalībvalstis (39 valstis) un par valstīm, kurās nepastāv vajāšanas draudi un kurās iespējams pieprasīt patvērumu (drošas patvēruma valstis), Latvijas Republikā tiek uzskatītas valstis, kas bez ģeogrāfiskā ierobežojuma ratificējušas 1951. gada 28. jūlija Konvenciju par bēgļa statusu (122 valstis).

Ministru kabinets akceptēja noteikumus “Kārtība, kādā bēgļi var izvēlēties dzīvesvietu Latvijā”. Akceptēti “Noteikumi par patvēruma meklētāja personas dokumentiem un to izsniegšanas kārtību”, “Noteikumi par bēgļu personu apliecinošiem un ceļošanas dokumentiem un to izsniegšanas kārtību” un “Bēgļu pastāvīgās uzturēšanās atļauju reģistrācijas kārtība”. Noteikumi izstrādāti saskaņā ar likumu “Par patvēruma meklētājiem un bēgļiem Latvijas Republikā”. To izstrādāšanai tika izmantota Polijas, Zviedrijas un Somijas pieredze patvēruma meklētāju un bēgļu jautājumos, kā arī šo valstu ekspertu sniegtie ieteikumi.

Akceptēts likumprojekts “Par 1992. gada Protokolu un grozījumiem 1971. gada Starptautiskajā konvencijā par starptautiskā fonda nodibināšanu naftas piesārņojuma radīto zaudējumu kompensācijai”.

Akceptēti “Zāļu un farmaceitisko produktu reģistrācijas vispārīgie noteikumi”. Tie nosaka izplatīšanai paredzēto zāļu un reģistrācijai pakļauto farmaceitisko produktu, izņemot veterinārās zāles un veterināri farmaceitiskos produktus, reģistrācijas vispārīgās prasības.

MK akceptēja “Gāzes piegādes un lietošanas noteikumus”. Noteikumi nosaka dabas un sašķidrinātās gāzes piegādātāju un dažādu kategoriju patērētāju attiecības. Noteikumos norādīti dabas un sašķidrinātās gāzes fizikāli ķīmiskie rādītāji.

Akceptēts rīkojums “Par valsts izdevniecības “Latvijas enciklopēdija” privatizējamo mantu”. Izglītības un zinātnes ministrijai nodota “Latvijas enciklopēdijas” neprivatizējamā manta — neizdoto enciklopēdiju sējumu manuskripti, kartotēkas un bibliotēka.

Akceptēts rīkojums “Par Ministru kabineta Atzinības raksta piešķiršanu”. Par personīgo ieguldījumu Latvijas mūzikas kultūrā MK Atzinības raksts piešķirts Latvijas pianistu asociācijas prezidentam profesoram Teofilam Biķim. MK Atzinības raksti piešķirti LR goda konsulam Berlīnē un Brandenburgā (VFR) Tālivaldim Eiženam Mednim — par ieguldījumu Vācijas kultūras attiecību veidošanā un sekmīgu abu valstu sadarbības attīstību un Latvijas goda ģenerālkonsulam Venecuēlā Vilim Vītolam — par ieguldījumu Venecuēlas investīciju piesaitē Latvijas ekonomikā un Latvijas tēla popularizēšanu.

Akceptēti “Noteikumi par pievienotās vērtības nodokļa deklarāciju”. Akceptēts PVN deklarācijas paraugs.

Valdība akceptēja rīkojumu “Par Valsts Liepājas teātra nodošanu Liepājas pilsētas pašvaldības īpašumā”. Saskaņā ar likuma “Par valsts un pašvaldību mantas atsavināšanas kārtību” 34. pantu, kā arī ievērojot Kultūras ministrijas un Liepājas pilsētas pašvaldības vienošanos, atļaut Kultūras ministrijai — valsts īpašuma valdītājai — nodot bez atlīdzības Liepājas pilsētas pašvaldības īpašumā šādu valsts mantu: nekustamos īpašumus Liepājā, Teātra ielā 4, Baznīcas ielā 3/5, Skolas ielā 14/16 un Skolas ielā 20, ar bilances vērtību Ls 340 600; valsts budžeta iestādes — Valsts Liepājas teātra — mantu un saistības.

Akceptēti grozījumi Ministru kabineta 1997. gada 15. jūlija noteikumos nr. 251 “Studējošo kreditēšanas noteikumi”. Grozījumi izdarīti, lai uzsāktu centralizētu studējošo kreditēšanu neatkarīgi no augstskolas pakļautības ministrijām.

Akceptēts “Bēgļu lietu apelācijas padomes nolikums”. Padome ir Ministru kabineta izveidota iestāde, kas nodrošina patvēruma meklētāju un bēgļu tiesību aizsardzību minēto personu lietu izskatīšanā.

Akceptēts rīkojums “Par Ministru prezidentam dāvināto mākslas un kultūrvēsturisko vērtību nodošanu Latvijas Vēstures muzejam”. Latvijas Vēstures nuzejam nodots LR Ministru prezidentam Mārim Gailim 1995. gada 6. janvārī dāvinātais pulkstenis “Cartier” un Ministru prezidentam Andrim Škēlem 1997. gada 9. maijā dāvinātais metāla enkurs ar uzrakstu “Sveiciens no Islandes Latvijas tautai”.

Valdības preses departament

Pēc Ministru kabineta 20. janvāra sēdes

Iekšlietu ministra Ziedoņa Čevera,

kultūras ministres Ramonas Umblijas,

ekonomikas ministra Ata Sausnīša,

vides valsts ministra Induļa Emša

un veselības valsts ministra Viktora Jaksona

atbildes, komentāri, skaidrojumi

Vides valsts ministrs Indulis Emsis runāja par labojumiem Ministru kabineta noteikumos par ūdenslietošanas atļaujām:

— Ūdenslietošanas atļaujas ir jāsaskaņo visiem ūdens lietotājiem atbilstoši Latvijas Republikas likumdošanai, izņemot privātos ūdens lietotājus. Atļaujas ir jāsaņem visos gadījumos, kad ūdens tiek izmantots kā dabas resurss komerciālām vajadzībām. Tagad visā Latvijas teritorijā notiek veco dokumentu nomaiņa ar jauniem. Jaunie dokumenti jau tiek sastādīti, ņemot vērā Eiropas Savienības direktīvu prasības. Pilnā apjomā vēl nav iespējams ieviest ES direktīvu prasības, jo tie būtu pārāk lieli žņaugi mūsu uzņēmējiem.Pēc mūsu aprēķiniem, normāli attīstoties ekonomikai, visas ES direktīvās ietvertās normas būs iespējams iedzīvināt līdz 2005. gadam.

s

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!